Presentrecension: Gentlemen's treat - en ansiktsbehandling för män

2012-11-22 av Christoffer
Presentrecension: Gentlemen's treat - en ansiktsbehandling för män

Vill du hitta en fin present eller annorlunda julklapp till din pojkvän, pappa eller kanske storebror? Då kan dagens presentrecension vara något för dig. Jag har provat på och recenserar idag upplevelsen Gentlemen's treat som erbjuds av Upplevelse.com. Gentlemen's treat är en ansiktsbehandling på en timme som är speciellt utformad för män.

Jag visste inte riktigt vad det var jag skulle prova på när jag styrde mina steg mot Östermalms Hudvårdsklinik i Stockholm. Jag, en man på 33 år, har aldrig gjort något liknande och den enda hudvård min stackars hud får är en klick fuktighetskräm högst en gång i veckan. Det är liksom ingenting som är prioriterat i min morgonrutin och min attityd har varit i stil med "if it ain't a problem, don't try to fix it". Av den anledningen var det faktiskt lite spännande att gå på denna hudvårdsbehandling även om känslan var lite som att gå till tandläkaren efter fem års frånvaro: "Vad ska de säga!?".

Jag var lite tidig till behandlingen och passade på att gå runt lite i området för att leta upp ett fik att vänta på. I Stockholm kan man normalt inte gå ett halvt kvarter utan att springa på ett café men i denna del av Östermalm var det tvärtom. Jag blev plötsligt varse om att jag var i *Skönhetskvarteren*. I varje kvarter fanns det en handfull hudvårdscenter, botox-kliniker, skönhetskonsulter och allt man kan tänka sig som får en att känna sig ung, snygg och fräsch...caféerna lös dock med sin frånvaro.

Såhär går det till

Väl på hudvårdskliniken så fick jag lägga mig på en brits och hudvårdskonsulten Tamina började med att rengöra huden i ansiktet för att sedan använda en scrub för att ta bort döda hudceller. Efter det fick jag en ångbehandling där ånga fuktade mitt ansikte under 5-10 minuter.

Därefter fortsatte Tamina med att "portömma" som det så vackert heter på skönhetsbehandlingsspråk (andra skulle kalla det "klämma pormaskar"). Det kändes ganska bizarrt men var samtidigt så professionellt utfört att jag aldrig kände mig obekväm.

Efter detta penslade hon på en ansiktsmask som fick verka/torka i cirka 10 minuter. Den var tydligen speciellt djuplodande, vilket är en av de saker som är speciellt för män (som har lite grövre hy än kvinnor). Det kändes verkligen som att allt skräp som fanns i huden försvann när hudvårdskonsulten tog av masken! Avslutningsvis fick jag också en kort ansiktsmassage.

Ansiktsmasken läggs på Ansiktsmasken läggs på

Såhär kändes det

Jag frågade innan behandlingen om jag borde ta ett "före och efter-kort" om det var en såpass synlig skillnad men det var det inte. Känslan och effekten av behandlingen var det dock ingen snack om. Hela ansiktet kändes som pånyfött och väldigt fräscht! Huden var påtagligt lenare och mjukare. Jag var faktiskt positivt förvånad över vilken effekt det faktiskt gav! Jag hade innan någon naiv tro på att man gjorde hudvårdsbehandlingar främst för att det var skönt.

En ansiktsbehandling är dock inte en massage och även om det var skönt att bli lite ompysslad så är det inte en njutningsupplevelse. Det är...trevligt och ganska avslappnande, men gör man en ansiktsbehandling är det för att huden ska må bra. En självklarhet för de (kvinnor) som är vana att gå på detta men för mig som man var det faktiskt något nytt.

I ansiktsbehandlingen ingår även att hudvårdskonsulten kommer med feedback på hur man bör sköta sin hud, baserat på vilken hudtyp man har. Jag hade tydligen normal/fet och hon rekommenderade mig att tvätta ansiktet varje dag, ha på nattkräm, dagkräm, skrubba en gång i veckan samt använda ansiktsmask en gång i veckan. En gång i månaden rekommenderades jag att komma in för portömning för att mina porer skulle bli mindre.

Hmmm....Jag tror jag börjar med att tvätta ansiktet och kanske använda min fuktighetskräm lite mer frekvent. Sen får jag ta det därifrån!

Sammanfattning

En Gentlemen's treat ansiktsbehandling är en annorlunda och rolig present, framförallt om mannen ifråga aldrig provat på något liknande. Det är kul att få en insyn i denna värld. Det var också en (mestadels) njutningsfull upplevelse som gav en kännbar effekt. Jag tror att jag är mer benägen att bjuda min flickvän på en liknande behandling nu när jag provat på det själv. Ett tips för er tjejer som vill ha något liknande på Alla Hjärtans Dag kanske!

Pris: 650 kr

Tidsåtgång: 1 h

Plats: Östermalms Hudvårdsklinik i Stockholm.

Boka: Upplevelse.com

Har du några frågor?

Är du nyfiken på att prova detta? Har du några frågor om upplevelsen. Passa på att fråga i kommentarsfältet nedan!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Som svar på SaraK

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-26

Jo, det har jag lärt mig nu. Känner mig lite dum som tänkte så innan...

Det var riktigt trevligt, kan verkligen rekommenderas!


SaraK - 2012-11-26

Det är klart ansiktsbehandlingar ger resultat! Annars skulle ju vi tjejer inte göra dem!

Såg riktigt trevligt ut annars :)