Paketkalender - en bra adventspresent

2012-11-27 av Christoffer
Paketkalender - en bra adventspresent

Nu finns det kanske knappast något som heter adventspresent men hade det funnits så hade en paketkalender (julklappskalender) förmodligen varit det bästa presenttipset. Definitionen av en paketkalender är att man får någon form av konstruktion med små fickor, eller liknande, numrerade från 1-24.

I varje ficka lägger man ett litet paket så att barnet kan öppna ett litet paket varje dag fram till julafton. Paketen brukar oftast vara av det mindre slaget, till exempel godis, en serietidning eller en liten leksak.

Paketkalendern syftar främst till att göra väntan på julafton lite mer umbärlig och lite roligare. Till skillnad från en chokladkalender (som inte heller är en dålig adventspresent) är det förstås lite roligare och lite mer av en överraskning.

Det roligaste är förstås att skapa sin egen paketkalender men det finns många bra man kan köpa, färdigpaketerade samt tomma, som man kan fylla själv

24 Adventspåsar

1. 24 Adventspåsar

En bra början om du vill göra din egen adventskalender fylld med julklappar är att skaffa något man kan lägga en julklapp i varje dag. Detta kan man förstås tillverka själv om man är lite pysslig och händig. Har du inte den tiden eller möjligheten passar denna fina hängare perfekt för ändamålet med sina 24 påsar du kan lägga adventspresenterna i.

69 kr hos lekvira.se

Buybutton obsolete

CoolStuffs paketkalender

2. CoolStuffs paketkalender

CoolStuff har, som du kanske redan känner till, massor av spännande och roliga prylar. Saker du inte visste fanns och saker du aldrig trott du behövde, förrän nu! I denna fantastiska presentbutik har de samlat ihop 24 st små och bra presenter som de säljer, kraftigt rabatterat, i form av en paketkalender.

LEGO paketkalender

3. LEGO paketkalender

Det känns logiskt att LEGO, som ju passar perfekt som småpresenter, har gjort en egen paketkalender. Den är färdigpaketerad  och klar och fylld med små LEGO-presenter. En för varje dag fram till julafton.

259 kr hos Lekia

disney princess adventskalender

4. Disney Princess adventskalender

I denna söta paketkalender får den lilla prinsessan en liten överraskning från Disney Princess varje dag.

Filly Paketkalender

5. Filly Paketkalender

För de lite yngre barnen är Filly's paketkalender förmodligen mycket uppskattat. I paketkalenderna finns klistermärken, samlarkort, små Fillys mm.

179 kr hos LekMer.se

Buybutton obsolete

Littlest pet shop adventskalender

6. Littlest pet shop

Denna söta paketkalender är på temat Littlest Pet Shop (söta små djur).

239 kr hos paketkalender.se

Fler paketkalendrar

Du kan hitta fler färdigpaketerade paketkalendrar på Lekmer.se och MuntraMyran.se.

Vad har ni för tradition i er familj?

Brukar ni ge paketkalendrar eller adventskalendrar i er familj? Brukar du få en chokladkalender den 1:a december? Dela med dig om vad ni har för tradition i er familj!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

4 kommentarer

Som svar på Malin

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-28

Ja, kanske. Det är möjligt att det bara är jag som inte har hört talas om det.


Malin - 2012-11-27

Fast nog finns väl adventspresent =)
Hos oss finns det i alla fall. Den som bjuderpå fikat 1:a advent brukar få en adventspresent.


Som svar på Wilma

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-27

Trevligt att höra! Jag kan tänka mig att det måste ha varit en mysig tradition.


Wilma - 2012-11-27

Vad fint att ni skriver om det här. Vi brukade alltid få julkalendrar med paket i när vi var små. Mamma brukade sätta upp 24 st gamla yllestrumpor mot en vägg i vardagsrummet med en siffra på. Sen låg det en liten julklapp däri varje dag som vi fick på morgonen innan skolan.

Det var oftast bara typ nån tablettask eller nåt sånt men jag kommer ihåg att jag tyckte det var så otroligt spännande. Det första jag gjorde på morgonen var att springa ned och öppna ett paket.

Nån gång vid 11-12 årsåldern slutade hon med det. Jag kom ihåg att jag var ganska besviken men nu förstår jag henne! Bara att slå in 2x24 paket måste tagit sin tid!

Om jag får barn nån gång kommer jag definitivt att göra detsamma i alla fall.