När är det flest julmarknader i Sverige 2019?

2019-12-05 av Christoffer
Statistik om julmarknader i Sverige 2019

Du har säkert inte missat att Presenttips.se driver Sveriges överlägset största databas med julmarknader. I databasen finns över 1000 st men just i år är det bara drygt 640 st som är aktiva. Julmarknaderna börjar redan i oktober och vissa håller på hela vägen in i januari!

När är det då flest julmarknader under julsäsongen? Jo, statistiken visar att flest julmarknader startade, och pågick, helgen kring 1:a advent med maximalt 157 pågående julmarknader den 30:e november. Nästa helg, den andra advent, kommer det vara drygt 140 pågående julmarknader!


Grafen ovan visar när julmarknaderna startar i Sverige under 2019.

Det är nog mest intressant att titta på just pågående julmarknader (och inte när de startar) och då kan man också se att det tydligt att det är kring 1:a och 2:a advent i år som det är flest julmarknader. Det är också uppenbart att det är helgerna som är mest populära för julmarknader, vilket knappast var oväntat.


Grafen ovan visar när julmarknaderna pågår i Sverige under 2019.

Datat bygger på 646 aktiva julmarknader. Felkällor är att vissa julmarknader inte har öppet hela tiden under de datum de "pågår". En julmarknad kan tex ha öppet bara på helgerna i december, vilket datat inte tagit hänsyn till.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.