De 10 smartaste prylarna till köket

2016-10-04 av Christoffer
10 smartaste prylarna till köket du inte får missa

Om du tillhör skaran som brukar bränna pastan när det vankas bolognese, som aldrig fått till ett par jämntjocka gurkskivor och som mest troligt kommer att beställa sushi åt dina gäster när de kommer över på middag, så behöver du inte misströsta. Det finns fler sätt att imponera på gästerna än med sin fallenhet i köket. Visserligen är de kanske sugna på mat, och helst god mat, men om du bara har tillräckligt med coola prylar att sticka under näsan på dem, så kanske du kommer undan.

Här är 10 smarta presenter som du kan ge dig själv – eller någon annan som beskrivningen ovan passar in på - för att täcka upp bristande kunskaper i köket. Den fullständiga listan på saker som gör jobbet åt dig, trots att du suger på allt från pasta till gurka.

angry mama mikrovågsugn rengöring

1. Angry Mama – Ren mikro på nolltid

Efter att du har lyckats få ännu en maträtt att explodera i mikron så väntar vanligtvis en lång städsession. Alternativet är att du låter Angry Mama fixa biffen. Och då snackar vi inte om din irriterade mamma, som får ett samtal varje kväll där du ber om hjälp. Angry mamma fylls med ättika och vatten, sen kör du henne i mikrovågsugnen i fem minuter. Torka sedan enkelt bort alla matrester och tadaa! - som ny!

spiromat grönsakssvarv

2. Spiromat Grönsakssvarv – Snygga grönsaker utan blodvite

Ingen middagsbjudning är komplett utan lite fräscha grönsaker. De kan utgöra antingen huvuddelen av måltiden, eller serveras som tillbehör. Men de bör i alla lägen vara så snygga som möjligt. Att hacka morötter, skiva potatis, göra zucchinipasta eller fixa äpplebitar har aldrig varit enklare än med grönsakssvarven Spiromat. Du slipper oroa dig för vassa knivar i fingrarna och dina gäster får fina grönsaker.

stirr såsvisp

3. Stirr Automatisk såsvisp – Slappna av medan du fixar såsen

Sås är ett knepigt område. Till och med många kockutbildade kämpar emellanåt med de där förbenade såserna. Stirr, den automatiska såsvispen, är en underlättande uppfinning. Du gör i ordning såsen, ställer ner din coola pryl i kastrullen och sen kan du luta dig tillbaks med en god bok med Stirr fixar biffen (eller nja, rör i såsen). Stirr rör med tre olika hastigheter och passar för alla sorters grytor.

våffeljärn skål

4. Våffelkorgsjärn – Imponera med hemmagjord sommarkänsla

Ingen sommar utan glass. Det vet alla. Även om du vägrar konkurrera med de grymma glasstillverkarna som finns där ute så kan du imponera på kompisarna med hemmagjorda våffelkorgar. Du bakar enkelt en lagom stor våffla som du sen kan fylla med allt mellan himmel och jord. Vi snackar glass, frukt, chokladmousse - eller varför inte något salt till förrätt, kanske räkor och gräddfil? Njut!

smart kryddhylla

5. Wave Kryddhylla för skåp – ger dig bra koll på smakerna

Ett av de största felen man kan göra som amatörkock är att blanda ihop kryddorna. Ofta blir resultatet katastrofalt. Det blir helt enkelt inte samma sak om man häller vitlökspulver istället för kardemumma i bulldegen! Den här snygga kryddhyllan, Wave, visar på ett tydligt och pedagogiskt sätt upp kryddorna som finns till hands. Det är lätt att hålla ordning och lätt att greppa just den smaken man vill ha på sin mat.

grönsaksboll, fruktboll, frukt, grönsak, mat, kök

6. Frukt- och grönsaksbollar – Grönt och fräscht hur länge som helst

Vi kastar helt åt skogen för mycket mat. Ofta beror det på att man har grönsaker eller frukt i kylen som man glömmer bort eller inte är sugen på innan det är för sent. Särskilt du som inte är så skillad i köket kanske får kalla fötter när det väl kommer till att äta det nyttiga du köpt hem. Detta 3-pack med frukt- och grönsaksbollar hjälper alla matvaror från växtriket att överleva längre. Smarr!

svamptork frukttork

7. Nyttiga snacks medan du ligger på soffan

Du är ute i skogen och plockar snabbt med dig ett par guldgula svampar som är formade som trumpeter. Du lägger dem i torken och går och slår på tv:n. Här ska lagas torkade kantareller till kvällens svampsås. Eller ännu bättre, du tar en runda i mataffären, kastar ner några äpplen i kundvagnen. Dessa kan också torkas medan du slöar på soffan. Tack vare frukt- och svamptorken Vera så behöver du inte göra mer än att vänta på att krispigt snacks ska ha skapats i den här behändiga manicken.

hörnskåp, kök

8. Smart hörnskåpsutdrag – Rotandet efter grytor är ett minne blott

Så var det dags igen att försöka få ut den där jättegrytan som gör sig bäst när det är dags att poppa popcorn till tjugo personer som kommer över på filmkväll. Du gräver och rotar. Sagan slutar med att du får ta ut sex kastruller, två stekjärn och fyra grytlock för att komma åt din popcornsgryta längst in. Skaffa Le Mans II hörnskåpsutdrag så är det bara att svänga upp hela alltet och enkelt lyfta ut det du behöver.

flaskstopp snopp

9. HappyMan Flaskstopp – En ståndaktig vinplugg

Den lilla plastgubben med den praktiska snoppen kommer garanterat att dra uppmärksamheten till sig. Det betyder att du och din matlagning inte längre står i fokus – helt okej så. Den praktiska killen håller överblivet vin i form ett tag till, om ni mot förmodan inte skulle dricka upp hela flaskan. Tar du in en redan öppnad flaska vin till dina gäster, kanske de till och med glömmer bort den detaljen när de får nöjet att dra ur HappyMan Flaskstopp.

grillspett smart

10. Grillspett med avputtare – För en kladdfri grillmiddag

Inte nog med att de här smarta grillspetten hjälper dig att knuffa av den färdiga maten på tallriken. De är även experter på att få maten jämt grillad, genom att den inte kan snurra runt som en yr höna på en metallpinne. Det är med andra ord svårt att inte imponera på grillsugna gäster med de här proffsspetten.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.