Årets julklapp – här hittar du den!

2013-11-24 av Alexander
Årets julklapp – här hittar du den!

Som du kanske redan har hört om så utsåg Handelns utredningsinstitut (HUI) nyligen årets julklapp 2013. Det har sedan länge varit en tradition för HUI att utse detta, och anorna är snart 30 år gamla – den första produkten som blev utsedd till årets julklapp skedde redan 1988!

Som vi alla vet så är traditioner inte någonting man bryter, och trenden i år lutar åt samma håll som när den första julklappen utsågs, nämligen en produkt man kan ha i köket. Med stor säkerhet har du redan hört om den redan i tidningar eller TV, men för dig som inte har gjort det så kommer den här: Råsaftcentrifugen.

En råsaftscentrifug är en juice- & saftpressare som är mycket effektivare och bättre på att få ut fruktsafter än en vanlig juicepress. Dessutom kan du förvandla mycket mer än apelsiner till juice, du kan i princip ta vilken frukt eller bär som helst som innehåller vätska.

En råsaftcentrifug fungerar nämligen lite annorlunda mot hur en vanlig juicepress gör. Först och främst pressar den inte frukterna, utan råsaftcentrifugen delar dem i minimala bitar genom vassa blad som roterar för att sedan slungas mot sidorna i centrifugen. Genom små hål på väggarna så hamnar sen vätskan enkelt och smidigt i en behållare eller kanna, och du kan sen nyttja fruktköttet för bakverk eller i maträtter.

Om du tycker detta verkar vara en utomordentlig julklapp för släkt eller vänner så har du såklart hittat rätt, nedan så hittar du nämligen tips på vart du själv kan köpa en.

Råsaftcentrifug med bra betyg

1. Bosch råsaftcentrifug ”Styline”

Denna råsaftcentrifug från Bosch har fått bra betyg i recensioner från bland annat ICA kuriren och är mycket lätt att montera samt ta isär. Tål naturligtvis maskindisk och har ställbara hastigheter (två stycken). Centrifugerar såväl grönsaker som frukt och dessutom är den mycket säker mot olyckor, den startar inte om inte varje del är monterad på rätt sätt.

Moulinex råsaftcentrifug

2. Moulinex Easy Fruit

Denna råsaftcentrifug har en annorlunda och stilren design som passar sig utmärkt i moderna kök. Den är utav lite lägre prisbild men för den delen inte utav dålig kvalité. Innehåller ett stort rör där du kan pressa ner frukterna utan att behöva skala eller urkärna dem. Centrifugen har ett filter i rostfritt stål och en motor på 700 W.

1199 kr hos Proshop

PerfectJuice Råsaftcentrifug

3. Råsaftcentrifug PerfectJuice

Mer juice för pengarna – enligt tillverkarens utsago skall denna råsaftcentrifug kunna pressa ut så mycket som dubbel så mycket juice ur frukterna genom ett smart filtersystem. Kannan är stor kan enkelt ställas in i kylen eller direkt på matbordet. Innehåller en motor på 800 W och kan enkelt plockas isär för att diskas i maskin.

Braun j300 råsaftcentrifug

4. Braun råsaftcentrifug J300

Braun har alltid varit kända för kvalité och smarta produkter att ha i köket. Denna råsaftcentrifug är av en minimalistisk och stilren design, dessutom hittar följer det med två olika sorters tillbringade och ett rengöringsverktyg. Tål att diskas i maskin och har en motor på 800 W.

1250 kr hos Tretti


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.