Aktivitetsarmbandet - Årets Julklapp 2014

2014-11-25 av Christoffer
Aktivitetsarmbandet - Årets Julklapp 2014
Foto: a454 / freedigitalphotos.net

Årets julklapp 2014 är utsedd. Den lyckliga vinnaren är aktivitetsarmbandet som bärs runt handleden och som är en hybrid mellan en stegräknare och en pulsklocka. Med ett aktivitetsarmband kan man mäta hur många kalorier man har förbrukat, hur man rör sig under dagen eller hur många timmar man har sovit. Resultaten kan man sedan dela med sig av i sociala medier genom att koppla armbandet till telefonen eller datorn.

Aldrig har det varit lika hett att träna och hålla sig i form. Varenda kotte har gått och blivit elitmotionär och det blandas proteinshakear och diskuteras fettprocent i var och varannan stuga. Aktivitetsarmbandet är med andra ord en perfekt representant för den tid vi lever i, vilket också är ett av de tre kriterier som en produkt måste uppfylla för att bli utsedd till årets julklapp.

Årets julklapp utses varje år av HUI Research och ska uppfylla följande kriterier: Den ska vara en nyhet eller ha fått ett uppsving i intresse under året som gått. Den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal och den ska representera den tid vi lever i.

Årets julklapp passar alla! Sportfånar, kontorsråttor eller latkorvar – alla kan behöva en extra boost för att röra på sig mer. Varför inte ge bort ett armband var till alla i familjen? Hursomhelst spår presenttips.se att aktivitetsarmbandet blir en storslam i julhandeln, precis som förra årets vinnare råsaftcentrifugen som även den gick i hälsans tecken.

Garmin Vivofit – Träningsarmband

1. Garmin Vivofit – Träningsarmband

En personlig tränare runt handleden! Garmin Vivofit är det enda träningsarmbandet som ger en ett personligt mål för dagen. Armbandet följer ens framsteg och påminner om när det är dags att röra på sig. Mäter steg, kalorier, avstånd och registrerar hur god sömnen är. Framstegen går att spara, planera och dela med en app.

fitbit flex armband

2. Aktivitetsmätaren Fitbit Flex

Det här prisvärda aktivitetsarmbandet både motiverar och inspirerar en till att uppnå dagens aktivitetsmål. Kan bäras dygnet runt, även i duschen, och kan synkroniseras med en smartphone. Mäter bl.a. steg, tid, distans, kaloriförbrukning och registrerar nattsömn. Alarm med tyst vibration gör att man kan vakna utan att väcka andra som sover.

Coola Jawbone UP24 – sportarmband

3. Coola Jawbone UP24 – sportarmband

Det här supercoola aktivitetsarmbandet håller koll på steg, kalorier, distans och sömn och kan kopplas till en smartphone. Låter en sätta upp personliga mål och peppar en till att uppnå dem. Med appen kan man skapa ett team där man kan heja på och utmana sina kompisar. Armbandet kan ställas in så att det vibrerar när man har suttit stilla för länge.

Garmin Vivosmart aktivitetsband

4. För elittränaren – Garmin Vivosmart aktivitetsband

När bara det bästa duger. Det här armbandet är oöverträffat med sina smartaviseringar, inaktivitetslarm, automatiska mål som ger nya utmaningar och vibrationslarm för samtal, sms och e-post från en synkad smartphone. Visar steg, kalorier, avstånd och tid.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.