9 sätt att göra ett fint foto till en bra present

2012-11-05 av Christoffer
9 sätt att göra ett fint foto till en bra present

Vare sig det är födelsedagspresent, mors dag-gåva eller julklapp gäller samma sak: det du ger bort ska gärna vara unikt, personligt och framför allt inte redan innehas av mottagaren. Ingen jättelätt ekvation, tänker du, men här får du lösningen: fotopresenter. Den fina bilden fixar du själv – nedan får du 9 tips på vad du kan göra av den.

Fotokalender

1. Fotokalender

Skicka in bilder, välj design och vips – har du den ultimata presenten i din ägo. En rejäl fotokalender som räcker året ut blir någonting att njuta av alla veckans dagar. Anpassa gärna fotomotiv efter säsong, för en extra dimension!

Från 115 kr hos Önskefoto

Fototapet

2. Fototapet

Ett vackert och annorlunda sätt att inreda sin vägg är att skapa en fototapet. Istället för att satsa på en småtråkig mainstreamvariant, som dessutom grannen med hög sannolikhet också har, kan man använda ett eget foto! En perfekt present till det nyblivna samboparet.

Nalle med foto

3. Nalle med foto

Här är en dopgåva som garanterat sticker ut på presentbordet. En nalle med självaste bebisen som tröjmotiv, vad kan bli en bättre och mer minnesvärd present?

Tavla från foto

4. Tavla av eget foto

Sitter du inne på ett fantastiskt foto av det nygifta paret? Eller har du som mormor kvar en gammal teckning som barnbarnet ritade vid tre års ålder? Förvandla dessa storverk till sann konst, och ge bort som en garanterat unik present. Tavlan blir dessutom till en inredningsdetalj som påminner om dig.

Från 1099 kr hos myartdesigner.com

ljushållare i kristall

5. Ljushållare i kristall

Julmys, födelsedagsfirande, helgbrunch – de tillfällen då vi gärna sätter fram levande ljus är oräkneliga till antalet. Därför blir en vacker och personlig ljuslykta den ultimata presenten – välj gärna en bild som är ett roligt minne. Lyktan fyller dessutom en funktion som ”conversation piece”!

spreadshirt

6. T-shirt med foto (eller egen design)

Sätt foto på en t-shirt så att mottagaren kan bära upp det varje dag. Vilket foto du du väljer här påverkar förmodligen hur mycket mottagaren kommer att använda t-shirten. Ett foto på barnbarnen kommer förmodligen älskas av mormor och morfar.

Mugg med foto

7. Mugg med foto

Man har hittat grottmålningar av neanderthalare som sitter med muggar med foton på sina barn...eller...nästan! Detta är en klassiker i sammanhanget och det finns bra anledningarna till det: det är en produkt man använder varje dag (i hemma och på jobbet), det är lätt trycka på muggar och det är en relativt billig present.

fotobok

8. Fotobok

En fotobok är en bok med hård pärm där man med kul design kan göra en story och lägga till egna foton. Det kan vara dina barns första år, hur bröllopsparet träffades, gemensamma minnen från Kreta-resan osv. Lägg till fina texter så blir detta en helt unik, och garanterat uppskattad, present.

Från 109 kr hos Önskefoto

foto på plexiglas från önskefoto.se

9. Foto på plexiglas

Ett lite annorlunda sätt att "rama in" ett foto är att sätta det i ett plexiglas. Resultat blir beständigt och vackert, plexiglaset ger ett sorts djup som gör att fotot lyfts fram på ett fint sätt.

Från 399 kr hos Önskefoto

Dina bästa tips?

Nog för att det är sött med foton på barnbarnen på en mugg, men har du några roliga och kreativa tips på vilka foton som kan passa extra bra? Dela med dig!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

4 kommentarer

Som svar på Christoffer - Presenttips.se

Per - 2013-10-10

Tavlogram.se skickar din uppladdade bild inramad till hela världen.


Caroline - 2013-07-18

Varför inte ett foto på ett puzzel?
Det tänker jag ge bort, så fort jag har hunnit knäppa en bra bild på motivet :)


Som svar på B.G.

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-05

Det är förstås en väldigt trevlig gåva det också. Vi har dock försökt lyfta fram lite mer udda fotopresenter i den här artikeln. Men ett foto i en fin ram är nog alltid uppskattat också.


B.G. - 2012-11-05

Vad är det för fel med att bara sätta in ett foto i en fin ram?