9 presenttips att utrusta förstagångspappan med

2014-12-11 av Christoffer
Vad man ger till en som blir pappa för första gången

Att få hem en liten knodd från BB för första gången är en totalt livsomvälvande historia. Helt plötsligt kretsar allt som har med vardagsliv att göra runt den lilla tjejen eller killen som över en natt blivit en ny del i familjen. För alla pappor som inte haft samma chans att lära känna bebisen under graviditeten kan det bli extra knepigt att sätta sig in i den nya livssituationen. För att göra den första tiden mellan pappa och bebis så smidig och fin som möjligt kommer här nio tips på prylar för förstagångspappan.

Kamouflagefärgad blöjväska

1. Bär blöjorna med stil

Att hitta en bra skötväska med tillräckligt praktiska fack och fickor är en svår uppgift. Men det är en barnlek i jämförelse med att hitta en skötväska som inte är full av gulliga tryck och mönster. För macho-pappan har Diaper Dude nu tagit fram maskulina skötväskor med en rad olika tryck och mönster. Vad sägs om loggor med favoritlaget i fotboll, militärmönstrat eller bara stilfullt grått? Ingen kommer ens att kunna ana att den här väskan är fullproppad av blöjor, våtservetter och snuttefiltar.

65 USD hos Amazon.com

Buybutton obsolete

Bärselen Babasling

2. Praktisk bärsele

Bärsele med enkel och praktisk design och ett ergonomiskt utförande som är bekväm både för barnet och bäraren. Passar bra på barn från nyfödd till 15 kg.

699 kr hos Ellos

Buybutton obsolete

Floater, Badring

3. Poolhäng för alla

Att slappna av vid poolkanten med en drink och en bra bok är lyx för många. Även för din bebis. Men att plaska runt i vattnet, oavsett om det är i havet eller i en bassäng, kan bli väldigt komplicerat när det finns en liten att hela tiden se efter. För att göra njutningen så stor som möjligt för både förälder och barn finns det ju inget bättre än en tvådelad badring. Sätt bebisen i den specialformade delen av ringen och glid själv ner i den andra. Nu kan båda två skumpa runt på vågorna och njuta av både en säker och en solig semester.

Daddy's Diaper "Doodie" Apron

4. Undvik onödiga olyckor

En av de mest kritiska momenten som kommer med en ny liten familjemedlem är blöjbyten. Alla har vi hört historier om både nummer 1 och nummer 2 som kommer flygande från alla håll och kanter. För att undvika att få en ofrivillig dusch när det är dags att få på en ny blöja finns nu det perfekta kittet. Med förkläde, plasthandskar, munskydd och andra säkerhetsanordningar går det inte att misslyckas med denna - i början - så skrämmande uppgift. Visa vem som bestämmer med Daddy’s Diaper ”Doodie” Apron.

Jacted Up Tees Daddy Since 2014

5. Uppskatta pappa

Det är lätt att glömma bort pappa i början av ett föräldraskap. Trots att denna man varit en väldigt viktig del av processen, och är en väldigt stor orsak till att det nu finns en liten knodd i huset, finns det inte särskilt mycket utrymme att uppskatta honom ordentligt på. En sak som tål att tänkas på är att även de små sakerna är betydelsefulla. Ge bort en t-shirt till pappan som ger honom chansen att visa upp den stolthet han garanterat känner för det nya barnet. Pappor är viktiga och stolta varelser som förtjänar lite cred, och att visa upp det för resten av världen är inget de drar sig för i första taget.

Bugaboo Footmuff Camouflage by Diesel

6. Varmt och tufft

Att glida runt med stil kanske inte är särskilt viktigt för bebisen som egentligen endast tänker på det mest primära i livet: mat, sömn och blöjbyten. För papporna är det en annan femma. Varför dra runt på en tråkig liten vagn när det finns tuffa och praktiska ting att pimpa upp den med? Ett exempel är denna snygga och varma åkpåsen från Bugaboo by Diesel. Med sitt militärtryck, avtagbara överdel och hål för fempunktssele råder det inga tvivel om att din barnvagn kommer vara den tuffaste i stan.

Elodie Details Stockholm Stroller Graphic Grace

7. Snyggt åk på alla underlag

Ditt barns första fordon är vagnen. Precis som med alla andra fordon där ute finns det några saker som bör checkas av på listan innan inköp. Det mest primära är självklart säkerheten. Men även stil och funktion är två viktiga element. Varför då inte kombinera dessa tre i denna snygga och praktiska vagn från Elodie Details? Vagnens stora hjul gör framkomlighet på alla underlag till en barnlek och ryggstödet, tillsammans med Paparazzi-suffletten, ger barnet chans till god sömn oavsett var ni befinner er. Dessutom går vagnen att fälla ihop och blir på så sätt en perfekt resevagn.

New Dad's Survival Kit

8. Pappig energiboost

Det är ingen hemlighet att den första tiden med en bebis i huset kan vara väldigt tuff. Rutinerna ställs om och allting börjar kretsa kring vad barnet behöver i stunden. Att hitta tid för sig själv, oavsett om det handlar om att vara vaken eller att sova en stund, är i många fall omöjligt. För att boosta pappan i familjen och ge bort lite extra energi är därför detta Dad’s survival kit en klippa. Fylld av olika sorters energigivande snacks och andra hjälpsamma ting kommer presentkorgen definitivt bli en av de mest uppskattade presenterna någonsin.

Pogu-stroller Reflectors

9. Gör dig sedd

När soltimmarna blir färre och synligheten sämre ökar risken för olyckor i trafiken. Det blir svårt för bilister att se vad som händer framför dem på vägen om det inte finns något som kan reflektera tillbaka lyktornas ljus. Självklart är det reflexer som är nyckelordet här. Barnvagnar befinner sig i en väldigt utsatt situation då de alltid är det första som hamnar på gatan vid ett övergångsställe eller dylikt. Som tur är finns nu speciellt designade barnvagnsreflexer som kommer öka synligheten för bilister och på så sätt hjälpa till att undvika trafikolyckor.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.