8 smarta saker till sovrummet att ge bort

2016-09-26 av Christoffer
Tips på 8 smarta saker till sovrummet du inte kan vara utan

Sovrummet är platsen där man ska varva ner och komma till ro. Detta är rummet vi spenderar en tredjedel av vårt liv i, och vars uppgift det är att få oss att ladda våra batterier och få oss att orka med de andra två tredjedelarna av livet så bra som möjligt. Visst är det då värt att spendera lite extra på just det rummet och boosta dess möjlighet att hjälpa oss att vila och koppla av. Vilka presenter skulle därför vara bättre än de som hjälper till med detta?

lampa under sängen

1. Bedlight – ger vägledning i natten

Hur ofta har du inte snubblat dig fram till toaletten mitt i natten, för att du inte ville väcka din partner, bara för att ramla över stolen som du glömde stod där – och därmed väcka hela huset med brak och skrik. Bedlight kan lösa detta problem ganska enkelt. Detta är ett diskret och varmt ljus som monteras under sängen, eller på andra ställen nära golvet. På detta vis är golvet alltid belyst när du behöver det, utan att det stör den som sover. En extra bonus är att om man placerar ljuset under barnens sängar så försvinner monstrerna som bor där. För monster som bor under sängar hatar att synas, och det gör de med Bedlight.

blockljus med timer

2. Blockljus med timer – somna tryggt och mysigt

Visst är det mysigt att somna till ett fladdrande blockljus om kvällen. Det skänker en varm och levande känsla som skapar lugn och ro inombords. Dock är det ganska dyrt då du bokstavligen alltid somnar ifrån det (vilket på ett sätt är själva poängen), för att finna det utbrunnet på morgonen. Dessutom är det ett problem att det ljus som du finner lätt att somna till, oftast är svårt att sova med. Så därför får du aldrig samma kvalitet i din djupsömn. 
Med detta batteridrivna blockljus, med timer, får du det bästa av båda världar. Det är oerhört mycket mer ekonomiskt, ger dig samma rofyllda känsla att somna till och ger dig bra sovmörker efter en bestämd tid.

massagebräda till sängen

3. Massagebräda som gör om sängen till en massagebänk

Visst är det mysigt och avkopplande att ge varandra en massage på kvällen, så att kropparna slappnar efter dagens ansträngningar. Det är ett optimalt sätt att få kroppen att varva ner inför sömnen. Dock får man aldrig den där perfekta liggställningen som man får hos en riktig massör – så vida man inte har en hel massagebänk i sovrummet. Men få har plats eller råd till det. Så i stället får man ligga i obekväma ställningar, vilket vare sig är bekvämt eller optimalt för kroppens avslappning.
Med massagebrädan kan man på ett enkelt vis ”bygga om” sängen till en massagebänk. Det enda som egentligen behövs är hålet där man kan vila ansiktet så att nacke och rygg blir rak. Denna enkla förändring får du med massagebrädan.

nedfällbart eluttag med usb

4. PopUp – nedfällbart eluttag med USB

För att uppnå maximal vila, och kunna varva ner på bästa sätt, ska man helst inte ha mobil, iPad, tv- eller andra elektriska prylar med starkt ljussken - på i sovrummet. Men i dagens samhälle är det få som känner att de vill eller kan vara utan dessa ens där. Eller snarare speciellt där. Många använder nämligen just dessa prylar för att varva ner innan sömnen. Många läser till exempel böcker på sina iPads, eller läser någon artikel på nätet, innan de somnar. Då vill man ha dessa prylar laddade och klara att använda om morgonen – med ett stort sladdtrassel i sovrummet som resultat.
 Med detta PopUp eluttag kan du göra alla fula uttag osynliga om dagarna och ändå ha full tillgång till dem om nätterna.

stativ ipad surfplatta

5. Surfplatte-stativ – gör det bekvämt för dig


När vi pratar om att läsa böcker på sin platta; visst känner du någon som har problem med att somna medan hen läser. I värsta fall resulterar det att plattan faller ner i ansiktet och att hen vaknar. Och i ännu värre fall händer det att plattan faller i golvet med risken att bli skadad. Utöver det är det jobbigt att hålla upp plattan när man ska läsa. Med detta tablettstativ försvinner alla dessa problem. Man kan rigga plattan i ett bekvämt läge så att man endast behöver peka för att vända blad. (Och det finns till och med programvara där man kan göra det med rösten). Nu kan din kompis somna när som helst utan att fundera på var plattan befinner sig.

sömnmonitor beddit

6. Få bättre sömn med sömnmonitor

Känner du någon med sömnproblem - eller som helt enkelt bara verkar vara trött hela tiden? När du frågar din kompis hur det är med sömnen säger hen kanske att hen sover sina åtta timmar. Men då är frågan: hur är sömnkvaliteten under dessa timmar? Kommer hen någonsin in i längre perioder av kvalitativ REM-sömn? Lider kompisen av sömnapné utan att veta om det? Många frågor som det kanske inte finns svar på idag. Men med en sömnmonitor till din kompis kan denne få svar på alla dessa frågor och börja göra vettiga korrigeringar.

1890 kr hos Conrad

Smyckesklänning

7. Förvara smyckena smart

Smycken smyckar – till stor glädje och njutning. Men de skapar också en del problem. Om den du älskar älskar sina smycken, då finns det troligen gott om dem – liggande precis överallt. Är dessa dessutom dyrbara finns förmodligen ständigt oron över att de kan komma bort eller till och med stjälas.
Med detta smarta förvarningssystem kan smyckena förvaras lättöverskådligt, snyggt och – framför allt – på ett ställe, där någon som är ute efter att stjäla inte kommer att tänka på.

349 kr hos 24.se

dörrstopp lövet

8. Håll dörren öppen på ett fridfullt vis


Vill du hålla din sovrumsdörr öppen, med helst vill undvika de där gråa gummikilarna som andas en stämning av sjukhus från 50-talet? Vill du i stället ha en dörrstopp som hjälper till att ge ditt sovrum den avkopplande stressfria känslan du behöver – då är dörrstoppet Lövet du behöver. Med ett utbud i olika färger kan du skapa en känsla av att ett naturligt blad bara fallit på ditt sovrumsgolv. Det ger en skön och vacker känsla oavsett årstid och kan vara lika snyggt att ha liggande på golvet även om dörren ska vara stängd.

79 kr hos Zale.se

Buybutton obsolete


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.