8 sällskapsspel som fått bra betyg

2012-10-29 av Christoffer
8 sällskapsspel som fått bra betyg
Foto: ningmilo / freedigitalphotos.net

Populariteten för sällskapsspel har inte påverkats särskilt av det faktum att TV-spelen och datorspelen hela tiden blir mer populära. Sällskapsspelen är fortfarande den givna underhållningen när man samlar vännerna eller familjen för att umgås.

Men, hur vet du om ett sällskapsspel är roligt eller inte när du funderar på att komplettera spelsamlingen? Här får du svart på vitt om åtta sällskapsspel som har fått bra kritik och höga betyg av testpaneler.

Sällskapsspel

1. Pentago - högsta betyg i olika tidningar

Fem i rad, fast med en twist. När man lägger en kula måste man samtidigt vrida en av de fyra brickorna på spelplanen. Det här är inget vanligt familjespel, det är en hjärnornas kamp! Eftersom man kan spela upp till fyra spelare samtidigt blir pakter och samarbeten viktiga strategier i jakten på segern. Högsta betyg i recensioner i bland annat Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Kontorsgiganten Repello

2. Repello - årets barnspel 2010

Repello blev årets barnspel 2010 - Spelet är en slags blandning av schack och Fia med knuff. Det gäller att tänka strategiskt i jakten på att knuffa ut så många pjäser som möjligt. För varje pjäs som knuffas utför kanten får man poäng.

Sällskapsspelet Ponder

3. Ponder - årets familjespel 2010

Ponder blev årets familjespel 2010 (enligt Sveriges Leksakshandlares riksförbund). Det är ett spel som både vuxna och barn kan spela och ha roligt med. I korthet går det ut på att bygga vägar över en näckrosdam för att små, feta paddor ska ta sig över.

Sällskapsspelet Ubongo

4. Ubongo - Årets familjespel 2009

Ubongo är ett sorts pusselspel vars svårighetsgrad kan anpassas för hela familjen (8 år och uppåt). Genom att lägga ut tetrisliknande pusselbitar bygger man ädelstenar som ger poäng.

Bezzerwizzer

5. Bezzerwizzer - Årets vuxenspel 2009

Bezzerwizzer utsågs till årets vuxenspel 2009 och är ett frågespel som inte bara innebär att man måste kunna svaret på frågorna. Det är också ett spel där man vinner med hjälp av list och taktik, något som gör spelet lite annorlunda än till exempel Trivial Pursuit mfl.

299 kr hos CDon

Spelexperten pandemia

6. Pandemia - hyllat strategispel

Pandemia är ett strategispel som blivit hyllat av flera olika tidningar och testpaneler, bland annat Sveriges Leksakshandlares riksförbund. Här ska man samarbeta, med hjälp av olika spelares olika förmågor, för att förhindra olika dödliga smittor som sprider sig över jorden.

spelexperten quoridor kid

7. Quoridor Kid - kritikerrosat barnspel

Ett spel som både utsetts som årets barnspel 2009 och som fått högsta betyg (5 av 5) av Sydsvenskan. Spelet går ut på att man ska flytta sin mus över spelplanen och dessutom se till att bygga väggar för att förhindra dina motspelare från att komma fram. Roligt och utmanande från 5 år.

På spåret sällskapsspel

8. På spåret - toppbetyg i TV och radio

TV-programmet På spåret är nästan synonymt med fredagsunderhållning. Varför inte ta med känslan från TV-programmet även under resten av veckan? Sällskapsspelet På spåret innehåller hela 2 500 frågor i sju olika kategorier och med olika svårighetsgrad. Med den medföljande spelmodulen håller du enkelt räkning på poängen.

På spåret var ett av de mest sålda sällskapsspelen 2010. Spelet har fått bra betyg i mängder av tidningar och TV- och radioprogram (om än inte allra högsta betyg).

271 kr hos Bokus

Dina tips?

Har du själv provat något roligt sällskapsspel som du vill lyfta fram? Har du testat någon av spelen ovan och kan berätta lite mer?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Jimmy - 2012-10-29

På Spåret var ganska enformigt tycker jag men jag vet att många andra gillar det. Kanske är en generationsgrej (jag är 22 år men min mamma gillade det).