8 hjälpredor i köket som kommer att få din bakglada vän att baka ännu mer

2015-01-27 av Christoffer
8 presenter åt någon som gillar att baka

Det är alltid läge för lite sötsaker. I alla fall om du frågar din vän som spenderar all ledig tid med att experimentera i köket för att få fram den ultimata cupcaken. Bakformar, kavlar och andra redskap tar upp all plats i både kökslådor och skåp. Det är ingen hemlighet att din kompis är en riktig bakälskare. Här följer några presenttips som du kan ge bort till din kanelbullsdoftande vän.

Silicone grytvante

1. För att undvika brännskador

Grytvantar i tyg och hemmavirkade grytlappar kan vara en söt touch i köket. Men när det kommer till användarvänlighet är de inte alltid ultimata, speciellt inte när kakorna fått vara inne någon minut för länge och det är bråttom att få ut dem ur den varma ugnen. Att böka runt med dessa tygdon, som riskerar att släppa igenom värme, eller ännu värre börja brinna, känns inte som det smidigaste valet. Att istället satsa på grytvantar i silikon - som tar liten plats i lådan, snabbt glider på handen och som garanterar ett bra grepp om plåten - känns bara som rätt val för din bakande vän.

Eva Solo digital våg

2. För den petiga

Det är inte alla som endast går lite på känsla när det kommer till matlagning och bakning. I det sistnämnda kan det till och med vara farligt att inte följa recepten till 100 procent. Ska det vara 103,2 gram mjöl i en tårta så funkar det inte att höfta fram det måttet med hjälp av vanliga hederliga köksmått. Nej, då krävs det att en köksvåg används. Denna snygga köksvåg från Eva Solo har inte bara en snygg design, utan går även att ställa in till olika viktenheter. Allt för att göra bakverken så perfekt avvägda som möjligt.

Smetfördelaren

3. För den renliga

Att baka olika slags muffins, sockerkakor och dylikt är något som ska vara kul och fridfullt, och som dessutom kommer med en smaskig belöning i slutet. Dock finns det en risk att bakningen får ditt kök att se ut som en krigszon. Självklart handlar det om överföringen av smet från bunke till ugnsform. Skedar, spritspåsar, slickepottar och dylikt ligger oftast huller om buller, och den överflödiga smeten ska vi inte ens tala om. Lösningen ligger inte längre bort än i denna smarta smetfördelare. Häll över all smet från bunken och tryck på en knapp för att fördela smeten jämt och utan spill i dina muffinsformar. Lätt som en plätt.

Kakskopa

4. För kakmonstret

Det är få bakverk som är så mångsidiga och uppskattade som småkakor. De kommer i alla möjliga former och smaker och fungerar som ett perfekt litet tilltugg till kaffet. Hemmagjorda kakor kan nu förbättras till perfektion med den här kakskopan. Den rymmer en halv matsked kakdeg som lossnar i ett litet halvklot på plåten med hjälp av en liten kram mot handtaget. Alla kakor blir lika stora, färdiggräddade samtidigt och dessutom sparar din bakande vän disk. Kakmonster kan nu bli riktigt prydliga.

189 kr hos CDon

Buybutton obsolete

Kaksprits - Funktion

5. För pyntaren

Allting blir ju genast lite roligare om det går att sätta en personlig prägel på det. Småkakor är det ultimata underlaget för lite extra piff. Det inte bara ser trevligt ut, det smakar väldigt bra också! Men att få pyntet att se felfritt ut kan vara knepigt utan rätt redskap. Som tur är finns den här speciellt utformade kakspritsen i stål. 20 kakplattor med olika motiv följer med som din bakande vän kan ta hjälp av för att få sina kakor att se affärsköpta ut. Dessutom följer det även med fyra tyllar som gör kakspritsen möjlighet att användas som en klassisk dekorationssprits.

Muffin & Cupekakemaker

6. För cupcake-älskaren

Ibland slår suget till efter en cupcake. Men har en varken tid eller pengar till att antingen gå ut och köpa ett av dessa bedårande bakverk eller baka en stor sats blir det till att bita i det sura äpplet och stilla suget på annat sätt - kanske med ett surt äpple... En smart lösning på detta sugproblem är den här muffin- och cupkakemakern. Den fungerar precis som en toastmaskin och gräddar upp till sex stycken av dessa godbitar på samma gång. Att den dessutom är bedårande söt gör ju ingenting sämre direkt.

399 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

Bakset för barn

7. För den lilla bagaren

För att bli ett riktigt proffs i köket krävs det att börjas tidigt. Men att vistas runt knivar och varma ugnar är inte det ultimata för ett barn. För att eliminera allt farligt i köket, och endast ha kvar det roliga med bakningen, finns nu det här bak-kittet för de allra minsta bagarna. Med 12 olika delbara kakor i trä, en plåt och två stekspadar kan de små bjuda familj och vänner på egna bakverk.

Fox Run provsticka för kakor

8. För den osäkra

Att få till de perfekta kakorna och muffinsen kan vara knepigt. Att mixa ihop alla ingredienser till en perfekt avvägd smet, fylla formarna och inte minst låta dem vara i ugnen varken för kort eller för lång tid, är en riktig utmaning. Men hur vet en när det är dags för de små bakverken att komma ut från ugnen? De måste kännas och klämmas på. Att använda en tandpetare som instrument kan leda till att fingrarna råkar göra fula gropar i kakan, vilket inte är så trevligt. Att istället använda en cake tester gör jobbet mycket lättare. Med den långa stickan i plast får du snabbt reda på om kakorna är klara eller inte. Att dessutom kunna sätta en personlig prägel på cake testern, genom att välja en i favoritfärgen, gör ju denna till en överlägsen vinnare över tandpetaren i trä.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.