7 roliga leksaker att ge sin hund

2016-11-07 av Freddi
7 roliga leksaker att ge sin hund (i julklapp)

När man ska till att lista 7 roliga hundleksaker inställer sig genast en fråga kring ”rolig” – och det är: ”för vem?” Är det du eller hunden som ska ha roligt? När det handlar om att köpa leksaker till hunden handlar det i de allra flesta fall om att du ska ha roligt. För hunden struntar ju i vilket. Den tycker det är lika strålande jätteroligt att leka apport med två hoprullade, otvättade strumpor eller en gren den själv hittat i skogen som med deluxtuggbenet av dinosaurie som du hittade på eBay för 730 000 spänn. Så om du vill lägga pengar på en hundleksak så erkänn först och främst att det är för din egen skull du köper den.

lejonman peruk hund

1. Lejonmanen som ger hunden en känsla av swag

Den första hundleksaken är utan tvekan för att roa dig. Tänk dig din allt igenom peppiga och glada Golden retriever med en lejonman. Stundtals kan vovven nog fånga den majestätiska känslan av savannens härskare som lunkar fram över vidderna. Men ögonblicket efter får lejonet syn på sin egen svans och börjar jaga den, för att sedan rusa till matskålen för att slafsa i sig torrfoder – och till slut lägger sig savannens härskare på rygg för att bli kliad på magen.


gristryne boll hund

2. Roa dig ännu mer med ett grisansikte

Om du tycker att lejonman på din hund inte roar dig mycket nog så kan du prova med ett gristryne i stället. Dock är ett gristryne på en hund, för att framkalla skratt, lite väl mycket overkill. Det är som att sätta en rosett på en Porsche för att den ska bli fin. Det behövs liksom inte. Hundar är ju så väldigt bra på att göra bort sig själva, så de behöver kanske inte fullt så mycket hjälp på traven. Men behöver man skratta så behöver man.


9 USD hos Amazon.com

Buybutton obsolete

tuggleksak hund jordekorrar

3. Jordekorrar – hundens naturliga val


Ska man i stället köpa något för att roa hunden bör man i stället välja denna tuggleksak i form av ett vedträ med några jordekorrar i. Jordekorren är som bekant hundens naturliga fiende och det borde därför roa jycken väldigt att få tugga på både några jordekorrar och huset de bor i. Och jo visst är jordekorrar hundens naturliga fiende, vilket man kan se bevis för på Kalle Anka på julafton när Pluto bråkar med Piff & Puff.


tuggleksak hund haj

4. Hajar – ett ännu naturligare val


Hajar är som bekant hundens naturliga fiende – och därför är denna tuggleksak ännu bättre om man vill att hunden ska ha roligt. Tuggleksaken består av tre hajar som simmar i, och runt, en båt. Man får förmoda att båten ligger på havets botten då en av hajarna är halv och sitter fast på båten, som stack den ut ur ett hål. Det är i denna miljö som hundar och hajar brukar mötas och fajtas… Baserat på att denna leksak finns – och bara därför.


Donald Trump som tuggleksak

5. Donald Trump som tuggleksak

Många svenskar ser på Donald Trump med väldigt oblida ögon. Därför är en tuggleksak med denne ett självklart val – om hunden själv får välja. Hösten 2016 satt förmodligen en hel värld av hundar framför tv:n och såg denne orangefärgade varelse med förbryllande hårväxt och kände hur det vattnades i munnen efter att få tugga riktigt intensivt och hårt. Med denna tuggleksak kan du som ägare låta din hund få följa sina naturliga instinkter.

boba fett hundleksak

6. Följ din längtan mot stjärnorna

Någonstans är det väl bara att erkänna att roliga hundleksaker är roligast för ägaren och inte för hunden. Så det är lika bra vi löper den löplinan hela vägen ut. När vi ändå talar om elakingar som borde bitas så kan vi ju ta prisjägaren Boba Fett, från Star Wars, att slänga åt hunden att gnaga på. Inte mer än rätt för vad han gjorde mot Han Solo.


7 USD hos petco.com

boll, hund

7. Automatisk bollkastare

Det är väl här någonstans man slutligen erkänner för sig själv att det inte spelar någon roll för din hund vad den får kastat till sig att tugga på. Man får också erkänna att det är en syssla som bara hunden tycker är kul – i mer än en timme i sträck. Det finns en gräns för hur många gånger man tycker det är kul att få en salivslemmig grej släppt i knät, för att sedan kasta iväg den igen. Därför är denna automatiska bollkastare precis vad du behöver för att hunden ska kunna roa sig själv – medan du ägnar dig åt din samling av Star Wars dockor (dvs. söndertuggade före detta tuggleksaker.)


149 USD hos petco.com


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.