7 presenter till strebern / karriäristen

2014-02-07 av Alexander
7 presenter till strebern / karriäristen

Att det finns människor som verkligen brinner för och älskar sitt jobb eller sin karriär är knappast en nyhet. Nästan alla av oss känner någon riktig arbetsnarkoman som bara inte kan slita sig från kontoret, firman eller utbildningen. Ja, karriärsinriktade människor finns det gott om nästan överallt. Så hur ska man då göra när man ger bort presenter? Går det utnyttja denna brinnande passion hos kompisen som för tredje kvällen i rad jobbar övertid?

Absolut! Det finns massvis med roliga, produktiva och passande presenter till strebern eller karriäristen. Så för dig som känner någon som bara älskar att jobba, oavsett om det är din sambo, bästa vän eller en kollega på jobbet – fortsätt läs. Nu får du nämligen tips på 7 stycken presenter att ge bort till entreprenören eller karriärskillen (alternativt karriärstjejen).

Sparbössa

1. Sparbössa – ”Starta företag”

Att starta ett företag eller en firma kräver mycket planering, eftertänksamhet och tålamod. Alla har väl vi egentligen haft tankar på att någon gång starta eget, och somliga av oss ser också till att tanken blir till handling. Men att starta ett företag kräver emellertid inte bara planering och is i magen, det tenderar också att kräva kapital, och det är här som denna sparbössa kommer in i bilden. Denna sparbössa är kanske mer rolig än användbar, den kanske inte ersätter bankkontot, men för en entreprenör är det en självklar pengabörs. På framsidan hittar du ett motiv med texten ”I’m savin up to start a business”. Utmärkt gåva till killen eller tjejen som är fylld av idéer och projekt!

Nå framgång med LinkedIn

2. Boktips – ”Nå framgång på LinkedIn”

LinkedIn, som är världens största sociala nätverk för yrkesmän, karriärsfolk och professionella blir allt större för varje år. Inom många branscher är LinkedIn mer eller mindre ett måste för att få in foten, och bland företagare eller entreprenörer så är det snarare regel än undantag att fråga en affärskontakt efter deras LinkedIn istället för deras Facebook. LinkedIn är gratis att använda, men det finns massvis med tips, trix och extra betalfunktioner att nyttja. I den här boken så lär man sig alla knep och knåp som har med LinkedIn att göra, hur man bygger sitt nätverk, och hur man optimerar sin profil. Sidan finns som E-bok för nedladdning, och kan med enkelhet köpas som en gåva. Perfekt på iPaden eller vid datorn. Om inte just denna bok skulle passa så finns med massvis med andra karriärsdanande och motiverande böcker att välja bland.

286 kr hos Bokus

Tala Tydligt retorikkort

3. Tala Tydligt – retorikkort

Det sägs att ”tala är silver och tiga är guld”, men sanningen är nog att det borde vara tvärtom. Att kunna nå ut med sitt budskap, förmedla relevant information och få sin vilja igenom är en konstform. För vissa är det helt naturligt och går som på räls, medan andra behöver träna lite. Övning ger emellertid färdighet, och med hjälp av dessa retorikkort så kommer mottagaren bli ett riktigt proffs i talarstolen. Totalt är det 32 stycken kort med smarta tips kring hur man tränar sin retoriska förmåga. Korten går utmärkt att ta med sig i väskan eller portföljen till följd av den lilla storleken. Ett tips kan exempelvis vara att dra ett nytt kort varje vecka som man sen tränar på fram tills det är dags för nästa. Korten är tillverkade i laminerad papp med fyra olika färger, och har en exklusiv samt nästan lite lyxig känsla.

Nyckelring Mr Perfect

4. Nyckelring – Herr perfekt

Känner du en kille som kanske älskar sig själv och sin karriär lite för mycket så kommer den här presenten väcka ett leende på läpparna. Eller åtminstone bidra till storhetsvansinnet och fylla din väns ego ytterligare. Med texten ”Mr. Perfect” tryckt på nyckelringen så kan man öppna dörrarna med stil. Det kanske inte är en present som direkt förbättrar karriärsutsikterna, men det är en present som sannerligen säger en hel del om ägaren. För vem vill inte vara perfekt? En gåva till killen som har koll på allt, har många bollar i luften och dessutom klarar av det. Givetvis med glimten i ögat!

TIC - Fixa skjortknappen

5. TIC – Fixa skjortknappen

En present till honom eller henne som alltid är på språng. För personen som alltid är iväg till föreläsningar, iväg på affärsresor, konferenser eller tillbringar många av sina nätter på hotellrum. För det värsta som kan hända, oavsett om man sitter hemma eller på jobbet, är när en skjortknapp lossnar. Med hjälp av denna smarta uppfinning så kan man enkelt sätta fast skjortknappen på nytt, helt utan nål och tråd. En annan rolig grej är att denna uppfinning har sitt ursprung i serien ”draknästet” som gick på SVT för ett par år sedan, där entreprenörer och företagare fick presentera sina idéer för investerare. Vem vet, kanske din vän kan hitta lite motivation i smartheten? Med en tillräckligt bra idé går allt. Varje förpackning innehåller fyra stycken TICs som är tillverkade i plast.

3 EUR hos ticshop.tictail.com

Personlig shoppingupplevelse

6. Personlig shoppingupplevelse

Många framgångsrika män och kvinnor brukar också klä sig snyggt. Att våra kläder speglar vem man är och hur man uppfattas är knappast någon nyhet. För karriärmänniskan som verkligen prioriterar sin image, sin utstrålning och vad man har på kroppen så kan denna present göra underverk. Med hjälp av en personlig stylist så kan din bästa vän, sambo eller affärspartner förvandlas från en vanlig grå och tråkig kontorsarbetare till en stilmedveten businessman. Just denna shoppingupplevelse återfinns i Malmö, Lund och Trelleborg – men det finns gott om andra hemsidor och leverantörer att vända sig till för dig som bor i Stockholm eller Göteborg. Shoppingturen kan skräddarsys helt och hållet efter mottagarens budget, krav och förväntningar. Klädmodeller, färgkombinationer, bakgrundshistoria och stilrådgivning är något alla kan ha nytta utav. Så förvandla din vän till universitetets eller jobbets stil-ikon.

Sleeptracker Elite

7. Sleeptracker Elite

Vår sömn är förmodligen det som påverkar arbetsprestationen och våra resultat allra mest. För oavsett om det gäller utbildning, jobb eller träning så är sömnen fruktansvärt viktig, och det är något som alla bör ta på allvar. Under tiden vi sover så genomgår kroppen olika sömncykler, och med hjälp av den här klockan så blir du väckt vid precis rätt tillfälle. D.v.s. när du sover som lättast och ytligast. Genom rörelsesensorer och avancerad teknologi så håller klockan koll på ditt sömnschema, och ser till att bäraren vaknar maximalt utvilad. Genom att ställa in ett intervall, till exempel mellan 08.00 – 08.30, så väcker klockan dig i REM-stadiet av sömnen. Sleeptracker Elite fungerar naturligtvis också utmärkt som vanlig klocka. Vattentät, 12 eller 24-timmars visning samt möjlighet att föra över sömnprogrammen till datorn.

1195 kr hos CoolStuff

Buybutton obsolete


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.