6 bra tips när du ska köpa smink till din flickvän

2012-11-29 av Sophie
6 bra tips när du ska köpa smink till din flickvän

Med största sannolikhet tillhör du dem som faktiskt tycker att din älskling är som vackrast ”au naturel” – det vill säga, med ansiktet fritt från kosmetika. Detta hindrar dock inte att de allra flesta kvinnor ändå sminkar sig dagligen. Anledningarna till denna tendens kan förstås diskuteras och variera in i det oändliga – därför ska vi inte ge oss in på det ämnet nu.

Istället ska vi ned på en mer konkret nivå: hur sjutton gör man för att lyckas med att ge bort smink till sin flickvän? Om man inte ens har koll på att det finns lika många mascarasorter som läppstiftsnyanser – hur ska man då klara av att göra den sanna experten nöjd? För att underlätta uppgiften för den vilsne har vi nedan samlat 5 bra tips, bara att kopiera och ta med ut på shoppingrundan!

1. Sondera terrängen

Äger din flickvän redan tre knappt använda crèmerouge, ja då är kanske inte en sådan produkt den present du ska satsa på. Istället ligger glädjen i att få något hon knappt hunnit upptäcka att hon snart behöver nytt av. Välj ett oövervakat tillfälle och gå loss i hennes badrumsskåp – vilka produkter är fulla, vilka är på gränsen till tomma? Mascaror har kort hållbarhet, så ett tips är att börja kika där.

2. Förstå vilken make up-stil din flickvän har

En sak är säker: om din tjej sällan använder mer smink än lite läppglans, så är chansen liten att hon uppskattar samma typ av makeup som någon vars ansikte pryds av blågröna, glittriga ögonskuggor à la principen ”extra allt”. Tänk därför igenom hur presentens mottagare brukar se ut: naturlig och bar, eller excentrisk och färgglad? Kolla lite extra noga i dagarna, och än en gång, spana in badrumsskåpet!

3. Välj rätt nyans

A och O när det gäller makeup är att använda sig av de färger som passar ens naturliga färger. Bakom detta påstående ligger en hel vetenskap, och vill du inte sätta dig in i den är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Sno helt enkelt med dig ett par av din flickväns produkter till affären, och be en kunnig expedit om hjälp med att hitta liknande nyanser.

OBS! Skrid till verket när sminkets ägare använt produkterna färdigt för dagen, för att undvika de panikattacker ett tomt badrumsskåp kan framkalla. Ett annat tips är att fota de relevanta produkterna med din SmartPhone.

4. Tänk på prisklassen

Det tjänar ingenting till att lägga dyra slantar på exklusivt märkessmink, om din flickvän inte kommer att ha möjlighet att fortsätta köpa produkterna. Visst, det blir en härlig omväxling med lite lyxigare makeup, men när burkarna lider mot sitt slut blir det en tråkig omställning till det gamla vanliga budgetsminket igen.

5. Få ett hum om hennes sminktempo

Är din älskling en sådan som står i timmar framför spegeln och omsorgsfullt lägger sin dagliga makeup? Då kan du lägga krutet på produkter som är proffsiga men ofta kräver lite mer tid, som exempelvis flytande eyeliners och skuggpaletter. Är hon tvärtom en sådan som spenderar max 5 minuter i badrummet och sedan hastar iväg till jobbet? Ja, då ska du satsa på smidiga compact foundations och lättapplicerade läppglans.

6. Köp hennes make up på nätet

Om du inte har tid eller ork är det en bra idé att köpa make up online. Där går det snabbt och enkelt att hitta rätt produkter och du kan också snabbt dubbelkolla att det är rätt märke med en extra koll i sminkskåpet. Många onlinebutiker har också guider och hjälp samt en kundtjänst online, eller per telefon, som du kan få hjälp av.

Se tex:

Vad skulle du tipsa pojkvänner som ska köpa smink till sina flickvänner?

Du har säkert många bra tips att komplettera med här? Vad skulle du vilja tipsa pojkvänner, Sverige över, när de funderar på att köpa smink till sina flickvänner eller fruar? Är det något de bör tänka på som vi missat?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.