5 läskigaste upplevelserna man kan bjuda en jubilar på

2014-02-02 av Christoffer
Fem läskiga upplevelser till 50-årsdagen eller liknande

Att fylla år ska vara roligt, spännande och något man längtar till. Alla minns vi hur det kändes när man var barn då man gick i flera veckor och såg fram emot sin födelsedag. Men bara för att man växer upp så finns det ingen anledning att göra födelsedagar mediokra eller tråkiga. Att ge en god vän, sin bättre hälft eller bästa kompisen en riktigt bra och genomtänkt present slår aldrig fel. För dig däremot som kanske är lite skadeglad, och verkligen vill ge bort någonting mottagaren sent kommer glömma. Vad sägs som att ge bort en riktigt läskig upplevelse som får adrenalinet att skjuta i höjden? Om du fortsätter läsa får du tips på fem stycken riktigt nervpirrande, kallsvettande och kanske smått galna presenter till honom eller henne som behöver vakna till liv.

Prova på backhoppning

1. Prova på backhoppning

Alla som någon gång har fått förmånen att bevittna backhoppare i action kan nog inte sluta förundras över hur galant det ser ut. Sanningen är emellertid att backhoppning kan vara lite klurigt, och det gäller att ha is i magen. Att vara rädd för fart, höjder eller fritt fall rekommenderas inte. För dig som tycker detta låter som en toppenidé, och kanske har en äkta adrenalinjunkie till vän – varför inte pröva det själv? I detta paket så ingår det en genomgång av instruktioner, träning samt möjlighet att välja bland fyra svårighetsgrader. Utrustning ingår, och efter slutfört hopp belönas man med ett diplom!

Plats: Sollentuna

- hos backhoppning.se

Spökvandring present

2. Spökvandring med middag

Alla har vi någon gång gått en spökvandring när vi var barn, och visst är det något särskilt med det paranormala och ockulta. Just den här spökvandringen skapar på ett levande och kusligt sätt en inblick i Stockholms mörka och dunkla historia. Det tas upp mystiska mordgåtor, hemsöka byggnader, kvarter med begravda hemligheter och mycket mer. Allting leds av en erfaren och skicklig guide. Det är emellertid inte bara i Stockholm som du kan hitta detta, utan även i Göteborg eller Malmö. Efter själva vandringen så avslutas det med en tre-rätters middag på en anrik restaurang.

Plats: Stockholm, Göteborg & Malmö

Dyka med hajar

3. Hajdykning

Den klassiska filmen ”Hajen” satte skräck i många svenskar, och för att inte tala om alla badturister på populära turistställen. Hajen, som är ett vida känt rovdjur, har en särskild benägenhet att kunna förorsaka allvarliga olyckor. Med sin ljudlösa, smygande och skräckinjagande stil tar hajen sig fram obemärkt, för att sen slå till när bytet minst anar. Som människa kan man känna sig ganska liten och maktlös jämfört med det mäktiga djuret. Men rädslor är till för att besegras, och nu kan man dyka med hajar även i Sverige. Denna hajdykning sker i ett Akvarium, och kan upplevas i Norrköping. Det ställer emellertid krav på att deltagarna redan ska ha ett dykarcertifikat. Men för dig som tillhör ett gäng kompisar som har den förmånen, kör hårt!

Plats: Norrköping

2495 kr hos Live It

Skärmflygning present

4. Skärmflygning

Perfekt och nästan lite elak till den som har svårt för höjder. Bota rädslan med hjälp av adrenalinfylld skärmflygning. I denna upplevelsepresent så får man flyga med en mycket erfaren instruktör, och man får själv vara med och styra. Skärmflygning finns att hitta på många ställen runt om i Sverige, från Åre till Stockholm. Just denna variant finns i Göteborg, men du kan med fördel leta efter bokningar på andra orter.

Plats: Göteborg

Bungy Jump present

5. Bungy Jump

Kanske den aktivitet som får det att kittlas i magen mest. Med denna upplevelse får man hoppa från en höjd på nästan 100 meter rakt ner mot vatten. Ifall man har tur (eller otur) så kan man känna vattenytan. Skrik och intensiva vrål utlovas, särskilt då man faller fritt i över fem sekunder. Peak Experience (arrangörerna) har dessutom ett unikt system som gör att hoppet med precision kan kalkyleras så att man nuddar vattenytan. Ingen viktbegränsning, och tillgängligt under hela sommaren i Stockholmsområdet.

Plats: Stockholm

700 kr hos peakexperience.se


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.