Presenttips.se logo

18 presenter som bloggmamman tycker är myyyyyys

2012-12-13 av Åsa
18 presenter som bloggmamman tycker är myyyyyys

De har hundratusentals besökare, främst kvinnor. Där kan man surfa in och få råd, känna igen sig, roas men också uppröras och provoceras: Mammabloggarna. Bloggarna, där olika kvinnor beskriver livet som mamma just ifrån sin egen synvinkel. Eftersom det finns så olika typer av bloggmammor så är det förstås svårt att rekommendera presenter till en specifik typ av bloggmamma. Vi har listat fyra olika mammabloggartyper och avslöjar vad de förmodligen önskar sig i presentväg.

Bloggmamman med stort B

Du känner igen henne på långt håll. Med caffe latten i handen, puttandes vagnen (som givetvis blivit utsedd till årets barnvagn), så är hon omöjlig att missta sig på. Hon och hennes ”gullisar” matchar varandra in i minsta klädesdetalj. Bloggmamman med stort B älskar inredning, mode och cupcakes. Men mest av allt älskar hon bilden av den perfekta familjen. Bloggmammans presenter måste alltså vara creddiga att kunna lägga ut på nätet, det ska se fint och avundsvärt ut.

mathem julkasse

Färdiggjort julbord

Bloggmamman med stort B har inte tid att hålla på att fixa julbord och så vidare eftersom hon måste spendera den tiden på att skriva om just hur hon håller på att fixa detta julbord. Så varför inte överraska bloggmamman med ett hemkört julbord? Maten kommer direkt till dörren, praktiskt så det förslår. Sen kan hon duka, fixa lite pynt, fota och lägga ut på bloggen.

Armband från Rädda barnen

Present från Rädda Barnen

Ibland räcker det inte med att "Gilla" bilder på modiga, cancerdrabbade barn på Facebook för att rädda dem och då kan något från Rädda Barnens webbshop komma väl till pass. Här är presenten som bloggmamman med stort B stolt kommer att bära, varje dag. "Alla borde ju ge lite mer till behövande", eller hur? 300 kr av priser för just detta armband går till Rädda Barnen.

500 kr hos shop.rb.se

Prenumeration på Gård & Torp

Prenumeration på Gård & Torp

Tillbaka till naturen och Shabby Chic. Låt Bloggmamman med stort B drömma sig långt långt bort med hjälp av en tidningsprenumeration på Gård & Torp. Hon kommer att älska det!

Från 109 kr hos Tidningskungen

Lantlig tunika

Lantlig tunika

Bekväm men samtidigt naturligt vacker tunika från supertrendigt lantliga CupidsDreams. Denna tunika ser härligt naturligt mammig ut samtidigt som den är snygg nog att visa upp sig på bloggen i.

879 kr hos cupidsdreams.se

Naturliga bloggmamman

Naturliga bloggmamman är motsatsen till Bloggmamman med stort B. Naturliga bloggmamman har gjort en grej av att ALLTID visa upp verkligheten som den är. Precis som den är. Hon räds varken kräk, hemorrojder och bryr sig inte ett skvatt om vagnmärken. Den ska vara praktiskt och bekvämt. Mammalivet blir liksom enklare då.

Tygblöjor

Ekologiska tygblöjor

Att tvätta nerbajsade tygblöjor för att slippa låta barnen få en massa kemikalier från industriblöjor är ju förstås ett självklart val. Så har folk gjort i flera hundra år och det går minst lika bra nuförtiden också.

399 kr hos imsevimse.se

Stavmixer

Mixer för egen barnmat

Att ge sina barn processad barnmat går förstås inte för sig för Naturliga Bloggmamman. Nu kan hon mixa broccoli och hemstuvade morötter i egna barnmatsburkar för "man vill ju veta vad barnen får i sig".

590 kr hos CDon

Ekologisk fiberlakrits

Ekologisk fiberlakrits

Naturliga bloggmamman förstååååår inte hur man kan låta sina barn förgiftas av en massa E-ämnesgodis! Äkta ekologiskt lakrits med fiber är det ända som verkligen duger. Eftersom barnen förstås kommer vägra att äta det så blir det mer över till mamma!

35 kr hos shop.reneevoltaire.se

Tofflor slippies

Varma tofflor som tål att skitas ner

För kalla och lite ruggiga dagar passar de här mikrovågstofflorna perfekt för vår bloggmamma. Härligt varma och praktiska, att de sen blir lite kladdiga från barnmatsstänket i mikron gör förstås ingenting.

Provocerande bloggmamman

Den provocerande bloggmamman retar allt som oftast gallfeber på den naturliga bloggmamman och bloggmamman med stort B. Men det gör hon förstås på de flesta. Hon älskar att provocera och har åsikter om alltifrån barnuppfostran till könsneutrala förskolor. Hennes blogg handlar mer om hennes egna åsikter än om hennes barn. Sina barn benämner hon konsekvent som hen.

Vita kränkta män

"Vita kränkta män"-boken

Eftersom hon redan följer så varför inte passa på att ge henne boken ”Vita kränkta män” som ges ut i dagarna.

modell

Barnfotomodell för en dag

Denna upplevelse är, får man anta, främst riktad till 18-åriga modebloggerskor men Provocerande Bloggmamman vet bättre än så. Hon låter förstås sina barn få vara (uppsminkade!) modeller för en dag. Resultatet blir inte bara riktigt snygga bilder att lägga upp på bloggen. Tänk också på hur härligt många som kommer reta sig på detta tilltag! Hur kan man utsätta sina barn för något så utseendefixerat, liksom!?

Downtown Abbey

Hyllad och provocerande TV-serie

Överraska henne med att ge henne något hon inte visste att hon ville ha, en av årets största tv-succér. Downtown Abbey, hyllad tv-serie om familjen Crawley och deras tjänstefolk. Hon kommer att uppröras OCH älska den.

Från 299 kr hos CDon

Cigarettetui

Cigarettetui med gravyr

Det är kanske inte så många Provocerande Bloggmammor som röker men de som gör det har förstås starka åsikter om var och hur de får röka. Ett cigarettetui med barnens namn ingraverat är en påminnelse om att hon ändå kanske borde sluta (med tanke på barnen) samtidigt som hon fortfarande ser snygg ut när hon plockar fram sina cigaretter.

Fler bloggläsare

E-bok om hur man får fler besökare till bloggen

Eftersom allt hon gör handlar om att få fler besökare till sin blogg kan denna e-bok förmodligen vara helt rätt. Den ger bra tips på hur man får fler besökare till sin blogg.

149 kr hos flerblogglasare.reflink.com

Buybutton obsolete

Kändisbloggmamman

Kändisbloggmamman är en av de mest välkända typerna av bloggmammor. Det är hon som pryder omslaget på mammabloggarnas bibel ”Mama” minst 2 gånger om året. Hon är inte lika typisk i sitt sätt att skriva och kan bestå av delar av de ovanstående typerna av bloggmammor. Kändisskapet för dock mer sig både mer pengar och uppmärksamhet så till Kändisbloggmamman lyfter vi fram lite mer exklusiva presenter.

ram swarovski kristaller

Exklusiv fotoram med Swarovski-kristaller

En stilren fotoram i nysilver dekorerade med Swarovski-kristaller för varje barn är definitivt uppskattat. De blir perfekta för att rama in foton med sina älsklingar i.

198 kr hos guldklippet.se

Hugo Boss barnkläder

Barnkläder från Hugo Boss

Kändisbloggmamman tar tacksamt julklappar i form av barnkläder från KidsBrandStore där man bland annat hittar denna "Track suit" från Hugo Boss. Barnen kan ju inte se ut hursomhelst liksom!

Spa-dag med gubben

Spa-dag med gubben

Kändisbloggmamman blir garanterat glad att för några timmar få förflyttas från vardagen till en avslappnande spa-dag. Eftersom hon får ta med sig "gubben" så är det en win-win då hon kan blogga om hur "fiiiin" älsklingen är som gett henne en så fin present.

Från 1190 kr hos Happy-Day.se

Badskum speciale

Badskum speciále

Detta är en specialversion och något exklusivare än vanligt badskum med utvalda dofter från året. Det är dock inte så mycket badskummet som lockar utan att kanske lägga ut lite söta bilder på barn täckta med badskum alternativt lite småsexiga bilder på sig själv i badskummet.

Slutligen...

Du tycker kanske att vi har missat något? Kanske presenten nedan? Om du vill bidra med dina egna tips får du gärna göra det i kommentarsfältet nedan.

Prenumeration Mama

Prenumeration på Mama?

Vore det inte en perfekt present till bloggmamman att köpa en prenumeration på tidningen Mama? Jo, tanken är god men att köpa Mama till en bloggmamma är ungefär som att köpa en hjärncell till Paris Hilton. Vad ska man med två stycken till, liksom?

Från 419 kr hos Tidningskungen


Skriv en kommentar

1 kommentar

Fia Fit - 2012-12-14

Underbart blogginlägg! Skrattade högt åt flera saker. Dessutom var din kommentar hos mig hysteriskt rolig.