18 olika radiostyrda leksaker som barnet kommer att älska

2013-12-15 av Christoffer
18 olika radiostyrda leksaker som barnet kommer att älska
Foto: Robert Nilson / freedigitalphotos.net

Radiostyrda leksaker är lite av Le Grande Finales Heliga Graal för julafton. Jag vet inte vilka psykologiska mekanismer det är som triggar igång glädjehormonerna eller vad det är som gör att det är så roligt att kontrollera en leksaks rörelser några meter därifrån - det bara är det.

Med tanke på hur populärt det är med dessa radiostyrda leksaker så har vi gjort en kraftansträngning och hittat 18 olika radiostyrda leksaker på nätet. Det finns betydligt fler och om du vill hitta varianter av de vi tipsar om så gå in på respektive kategorisida hos varje butik. Länkar till dessa finns längst ned i denna artikel.

quadcopter billig

1. Billig quadcopter

Quadcopters är det senaste inom radiostyrda leksaker och är en sorts radiostyrd helikopter men med fyra rotorer. Detta möjliggör en stabil drift som vanliga radiostyrda helikoptrar inte är i närheten av. Dessa används bland annat framgångsrikt för att filma och fota från luften. De som kan göra detta är dock minst tre gånger dyrare än denna variant (se Coolstuffs kategori i länkarna längst ned).

blixten mcqueen från bilar radiostyrd bil

2. Blixten McQueen (från filmen "Bilar")

Den mest sålda radiostyrda bilen på CDon just nu och en utmärkt radiostyrd bil för de lite yngre barnen. Färgglad och fin och igenkännbar från filmen som barnet sett gör att den är otroligt populär.

249 kr hos CDon

radiostyrd terrängbil

3. En ordentlig terrängbil

Nikko Slammr är en riktigt ordentlig terrängbil som kan klättra, göra stunts och ta sig förbi och igenom otaliga hinder som skulle stoppa alla andra radiostyrda bilar. Det är en fantastisk present till barnet som bor med en kul och utmanande trädgård att köra i.

radiostyrd, eldriven, radiobil, radiostyr, bil

4. En riktig värsting till radiostyrd bil

Jag tar med en riktig värsting i denna lista också, om du inte riktigt kan förlika dig med de batteridrivna varianterna. Denna terrängåkande bil går på riktigt bensin, har enorma däck och fantastisk framkomlighet, fyrhjulsdrift och en toppfart på drygt 60 km/h. S e x t i o !

4995 kr hos CDon

radiostyrda racerbåtar

5. Radiostyrda racerbåtar med tillhörande pool-bana

Dessa två radiostyrda båtar kommer tillsammans med en specialdesignad pool där de kan köra. På så sätt kan man anordna racertävlingar, köra på tid men förmodligen allra mest: köra på skoj. Självklart går racerbåtarna att köra även i andra vatten och man kan rejsa minst lika mycket då också. Priset är riktigt bra med tanke på att man får två båtar och en pool med.

radiostyrda stridsvagnar

6. Radiostyrda stridsvagnar - som kan skjuta ut varandra

Detta paket innehåller två stridsvagnar som i sig är roliga leksaker. Riktigt roligt blir det dock när man får utmana sin kompis eller kanske förälder och försöka skjut ut varandra. En rolig utmaning som kommer engagera alla iblandade!

radiostyrd bil som kör på vatten

7. Radiostyrd bil som kan köra på land, snö och vatten

En perfekt julklapp eftersom det är en av de få som kan användas året om, utomhus. Denna lilla rackare kan med sina stora hjul köra på land, snö men också vatten! Den kan till och med styras i vatten. Riktigt roligt och användbart.

radiostyrd boll

8. Radiostyrd boll!

Denna radiostyrda boll heter Sphero 2.0 och är ganska så mycket mer fantastiskt än vad radiostyrd boll faktiskt låter! Den kan styras med 20 olika appar på din iPad/iPhone och kan användas till ett otal olika roliga lekar. Som med alla prylar (tänk Lego!) så är de som är bedrägligt enkla också de som tillåter mest åt fantasi och kreativitet - och av den anledningen blir de roligaste!

radiostyrd grävmaskin

9. Radiostyrd grävmaskin

Om ditt barn älskade att leka med grävskopan i sandlådan för några år sedan är det nog oddsen goda att denna grävmaskin kommer att bli den bästa julklappen eller födelsedagspresenten av dem alla! Självklart kan den göra allt som man kan kräva av en radiostyrd grävmaskin, inklusive gräva.

radiostyrd helikopter med missiler

10. Radiostyrd helikopter - med missiler!

De radiostyrda inomhushelikoptrarna tog världen med storm för några år sen och blev snabbt omåttligt populära. Detta då de var hyggligt lättstyrda men också för att de var riktigt billiga. Idag finns massor av olika varianter (se butikernas länkar längst ned) men då vill jag ändå lyfta fram denna som har missiler man kan skjuta. Häftigare blir det inte...förrän missilerna blir värmesökande då förstås.

radiostyrd hjullastare

11. Radiostyrd hjullastare

Hjullastare, traktorer och grävmaskiner har en speciell laddning för, framförallt, små pojkar. Att själv få styra runt med denna hjullastare är förstås en dröm! Självklart går det att styra skopan upp och ned också.

radiostyrd motorcykel

12. Radiostyrd motorcykel

Radiostyrda motorcyklar är lite svårare att köra än radiostyrda bilar men kanske av den anledningen också mycket roligare! Denna är dock lättmanövrerad och når en topphastighet på 10 km/h. När man svänger så lägger sig föraren mot marken, som en riktig motorcykelförare.

349 kr hos Hobbex

Buybutton obsolete

radiostyrd robot

13. Radiostyrd robot som skjuter ringar

Robokid är en radiostyrd robot som kan röra sig runt, blinkar och låter men som framförallt kan skjuta små mjuka ringar på kommando. Ett roligt bus och en lättmanövrerad leksak.

Radiostyrd snöskoter

14. Radiostyrd snöskoter

En perfekt julklapp är denna radiostyrda snöskoter då den självklart kan köras på snö. Utöver det kan man också köra på gräs och mattor men roligast är förstås att susa fram på en bana man gjort i snön - och allra, allra roligast blir det förstås om man köper två och tävlar!

radiostyrd bil med spionkamera

15. Radiostyrd spionbil med videokamera

Spy-C tank är en radiostyrd stridsvagn som har en egen videokamera. Den tar sig fram lite överallt och filmar - och man styr, och ser, allt via sin iPad eller liknande. Om du kan tänka dig att den är kul och användbar så tänk dig då hur många användningsområden en 11-åring kan hitta på med denna - de allra flesta busiga förmodligen.

radiostyrd dinosaurie

16. Radiostyrd Tyrannosaurus Rex

En dinosaurie är inte komplett utan att vara radiostyrd! Denna lättstyrda T-rex kan gå runt och har självklart lite läskigt härliga ljudeffekter att jaga slag i grannskapet med.

radiostyrt flygplan

17. Radiostyrt flygplan

Ett lättmanövrerat radiostyrt flygplan som ändå är lätt att göra loopar etc med. Ett bra flygplan för nybörjaren, även om radiostyrda flygplan alltid kräver en del av sin förare. Smarta funktioner som tex löstagbara vingar gör att den inte går sönder vid första bästa krasch heller.

radiostyrt piratskepp

18. Radiostyrt piratskepp

Det är klart att det finns radiostyrda piratskepp också! Konstigt vore det ju annars. Detta Playmobil-skepp är roligt att leka med i största allmänhet (om man tex glömt köpa batterier) men blir förstås roligast på vattnet med en handkontroll i handen. Arrrrrrrrr you ready!?

Länkar till butikernas samtliga radiostyrda leksaker

  • Hobbex - har förmodligen den bredaste och bästa samlingen av radiostyrda leksaker och modeller. De är lite mer åt det kvalitativa hållet, snarare än knasiga eller "Disney-leksaker".

  • CoolStuff - har lite mer fokus på häftiga radiostyrda leksaker och gärna med någon extrafunktion, tex missiler, videokamera osv.

  • LekMer.se - de radiostyrda leksakerna här passar bäst lite yngre barn och har ofta licensierade teman, från tex filmen "Bilar".

  • CDon.se - har många olika radiostyrda leksaker i denna lista med en stor blandning. Kategorin här är egentligen "Elektriskt & Radiostyrt" så allt är inte radiostyrt.

Slutligen: GLÖM INTE ATT KÖPA BATTERIER!!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.