16 presenter som får hipstern att fälla glädjetårar i sin surdeg

2012-10-30 av Christoffer
16 presenter som får hipstern att fälla glädjetårar i sin surdeg

I teorin ska det egentligen vara helt omöjligt att köpa presenter till hipstern. Han eller hon har ju en osviklig smak och en enorm koll på vad som är inne, vad som är ”creddigt” och hur man ska leva sitt liv på det mest stilsäkra och exklusiva sättet. Eftersom hipsterns stil ändras dag från dag är man inte sällan helt fel ute när man kommer med en present. Dock finns det alltid några saker som hipstern inte kan motstå. Här listar vi 16 presenter som passar till hipstern.

ipad mini

1. Apple iPad Mini

Apple är inte lika creddigt som det var för 1-2 år sen (det har ju blivit ett varumärke för vem som helst), men hipstern kommer inte tacka nej till en iPad Mini, särskilt om han eller hon är först med den. När du hunnit klicka på länken nedan är det förmodligen redan försent och inte så hippt som det var när du började läsa den här produktbeskrivningen, men ändå!

2995 kr hos CDon

Kokbok för män

2. Unofficial Mad Men Cookbook

Ingen hipster missar en enda minut av den creddiga TV-serien Mad Men. Visst kan du köpa en säsong Mad Men på DVD men det är ju lite som att köpa en fotboll till Zlatan. Med den här exposén över 1960-talets mat- och drinkkultur får hipstern inspiration i köket.

119 kr hos CDon

Polaroidkamera

3. Polaroidkamera

Digitalkameror och mobilkameror är säkert praktiska ibland, men hipstern vill säkert kunna uttrycka sin kreativitet på ett mer direkt sätt. Polaroidkameran är den fotointresserad hipsterns bästa vän. Glöm inte att repa den lite innan du ger bort den så att den ser lite använd ut.

790 kr hos CDon

frön

4. Frön till grönsakslandet

Varje hipster med självrespekt odlar ju sin egen mat på landstället, i kolonin eller i lägenheten. Fyll på förrådet med lite nya, spännande fröer till grönsakslandet.

Från 16 kr hos impecta.se

Hårda glasögonfodral

5. Glasögonfodral

Var ska hipstern förvara sina glasögon på natten? I ett fint glasögonfodral förstås! Undersökningar visar dock att 62% av alla hipsters väljer att sova med sina  glasögon så presenten kan bli något onödig.

Från 99 kr hos glasogonfodral.se

baksten

6. Baksten till surdegen

Idag känns det som var och varenda hipster gör sitt eget surdeg. Dags att ta nästa steg och göra surdegen på en riktig baksten och få "stenugnsbakat" surdegsbröd!

Från 499 kr hos bagarenochkocken.se

mustaschvax

7. Hårtrimmer, skäggtrimmer, mustaschvax och klassiskt rakkit

För att alla delar av håret ligger som det ska behöver man tre verktyg. En hårtrimmer som man skapar den där sköna rakningen på sidan av huvudet, en skäggtrimmer för det obligatoriska skägget. För den ironiska Strindberg-mustaschen behöver man förstås mustaschvax. För de delar av ansiktet som rakas fungerar förstås inget annat än ett klassiskt rakkit med rakborste och rakkniv.

Här kan du köpa produkterna:

 

245 kr hos Gents

American Apparel presentkort

8. Presentkort på American Apparel

Försök inte köpa kläder till en hipster, det blir bara fel. Lättast är förstås att köpa ett presentkort och då är American Apparel ett säkert kort. Alternativet är annars att gå ner till den lokala Second Hand-butiken och skaffa ett presentkort där.

Från 10 USD hos store.americanapparel.net

Musikmixer till iPaden

9. Musikmixer till iPaden

Med den här mixern kan hipstern fada, mixa, loopa, sampla och pitcha allsköns suspekt electronica och den smalaste indiemusiken. Många funktioner i ett litet paket.

Roliga prylar retrokudde kassettband

10. Retrokudde

Nämn den hipster som inte vurmar lite extra för retroprylar? En kudde i form av ett kassettband från forna tider är en bra present till hipstern. Den kommer att få honom eller henne att minnas den tid då man gick runt på stan med "Freestyle" och lyssnade på blandband som man spelat in...även om hipstern förmodligen bara var två år vid den tiden.

iphone plånbok

11. iPhoneplånbok

Hipstern skulle aldrig använda ett vanligt skal till mobilen, framför allt inte ett färgglatt skal med mönster. Exklusivt ska det vara, och det blir inte mer exklusivt än den här iPhoneplånboken i naturnära läder. Självklart innehåller plånboken bara gamla konsertbiljetter och en halvt sönderriven tjugolapp (för pengar har man förstås inte).

rolling stones cover

12. Rolling Stone 1 000 covers

Den ultimata boken för alla som uppskattar popkonst. I den här boken finns varenda omslag av tidningen Rolling Stone från 1967 till 2006 avbildat med kommentarer och citat.

fina saker

13. Snygga designprylar

Helst kanske det ska vara retro och förmodligen också gjort av någon okänd designer men formgivet och snyggt funkar ändå. Du kan ju alltid köpa från någon klassisk designbutik som denna och sen säga att det är gjord av en ny up-n-coming designer från inre Norrland.

Från cirka 100 kr hos RoyalDesign.se

CDon absolute music

14. Skämtprylar

Få ett gott skratt tillsammans med hipstern när han eller hon öppnar paketet och upptäcker något av följande presenter:

  • Kontaktlinser - As if! Eller i och för sig, hipsterns glasögon har förmodligen inga linser ändå.
  • Snygg, bred slips - Nej, skulle inte tro det va. Smalt och udda ska det va!
  • Absolute 60's - Kanske nästan så fel att det blir rätt.
  • Landslagströja - Modern fotboll och landslagets supporterkultur är väldigt ohippt. Att liksom höra till en sån grupp går liksom inte för sig. Motsatsen skulle istället vara den här.

 

200 kr hos CDon

Skrapkarta

15. Världskarta där man skrapar fram länder man besökt

Låt hipsterns ego få fritt utlopp med den här världskartan. Hipstern skrapar helt enkelt de länder som han eller hon har besökt (eller de länder som hipstern vill få andra att tro att han eller hon har besökt).

 

Beats hörlurar

16. Beats hörlurar

Hiphop-legendaren Dr. Dre har utvecklat en serie högklassiga hörlurar under varumärket Beats by Dr. Dre. Utmärkt kvalitet med en creddighet som varje hipster omfamnar med entusiasm.

1729 kr hos Pixmania

Buybutton obsolete

Vad anser du?

Är det någon present som saknas? Är det någon present vi tipsat om som en hipster aldrig skulle röra? Vad tycker du om våra tips? Kommentera och diskutera nedan!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

5 kommentarer

Som svar på S

Tomten - 2012-10-31

S: Du har så rätt, så rätt! Hur kunde jag missa dem!


S - 2012-10-31

Alla vet att Beats-hörlurar är skräp. En hipster skulle aldrig lyssna på sina obskyra indie-band i ett par Beats. Dem här passar mycket bättre: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=811275
Bra ljud och trendiga med retro trä-detaljer.


Som svar på Fuck hipsters

JB - 2012-10-31

Du tror inte de skulle göra om det till en modeattiralj då? Typ, gå med den lite chickt i en man-purse eller nåt?

"Asså, flanellskjortor är så jäkla two-thousand-and-late. Ett laddat hagelgevär har typ ALLA i NYC där jag var förra månaden. Jag fick den av en kille på stan tillsammans med en jäkligt skum lapp... Vadå?! Har inte du ett?" :D


Fuck hipsters - 2012-10-31

Eller så kan man ju ge dom ett laddat hagelgevär och en lapp som det står "hoppas att du fattar vinkeln" på


Johanna - 2012-10-31

Haha, jättebra! Vet precis vad jag ska köpa till min pojkvän nu :) Han passar in på typ 90% av dessa "symptom".