12 presenter till farmor och farfar som vägrar sitta still i gungstolen

2014-11-19 av Freddi
12 presenter till aktiva farmor och farfar

Din farmor och farfar - eller mormor och morfar för den delen - har blivit pensionärer. Förmodligen spenderades de första månaderna med att bara ta det lugnt, gå i parken och mata duvorna och spela schack med andra pensionärer i parken - sådant som man föreställer sig att man måste göra när man gått i pension. Men sedan började de klättra på väggarna och inser att de inte är menade att bara sitta still och ta det lugnt. De behöver göra något nytt och spännande. De behöver fylla sina dagar med äventyr och liv - för de är långt ifrån färdiga med att leva sina liv bara för att de har blivit pensionärer.Här följer 12 presenttips till pensionärerna som inte trivs så bra med att sitta och sticka i gungstolen, sortera frimärken eller gå till ICA och köpa hårnät och kattmat. Detta är presenterna till de som vet att de har många äventyrliga år kvar.

fyrdimensionellt pussel

1. Fyradimensionellt pussel över världens storstäder

Kanske känner de sig inte helt redo för en jordenruntresa - där de besöker stora städer - än. Kanske är de rädda att gå vilse. Då är detta fyrdimensionella pussel perfekt. De kan få grym koll på geografin i de stora städerna. Pusslet är mer än tredimensionellt då även den fjärde dimensionen - tiden - är involverad. Pusslet läggs nämligen i den ordning de olika byggnaderna i städerna uppfördes. Så det är både en geografisk och historisk upplevelse - i stillsamhet, som förberedelse inför större äventyr.

philips retro radio

2. Retroradio med kräm i tratten

Det ser ut som en gammal hederlig radio från när farmor och farfar var unga - men den har betydligt mer krut i burken, och med rätt kanal kan de återuppleva ungdomens musik. (Och hittar de ingen bra kanal med sådan musik kan de plugga in en mobil eller mp3-spelare i den.)

660 kr hos Amazon.com

Buybutton obsolete

Bioinspirerad popcornmaskin

3. Filmupplevelsen som den ska vara

De kanske inte trivs att gå på bio numer. Det går bara filmer som man får huvudvärk av och inga skådespelare man känner igen på duken. Farmor och farfar vill titta på Henry Fonda och Barbara Streisand. Men de vill också få bioupplevelsen med riktiga popcorn. En äkta popcornmaskin enligt klassisk modell ger dem bioupplevelsen - hemma framför deras tjock-tv och VHS-spelare.

Ost och vin-provning

4. Reta gourmetsinnena

Kanske är de nu redo att försiktigt börja komma utanför dörren och uppleva äventyr och njutning. En försiktig start på detta är en njutningsfull ost- och vinprovning. Med professionella föreläsare, exklusiva ostar och utsökta viner kan sinnena komma till liv och känslorna tingla.

Volkswagen campingtält

5. Retrocamping

Nästa steg är en riktig tur ut i naturen. Kanske kan de återuppleva sin ungdoms turer till musikfestivaler i en hippiemålad folkvagnsbuss, där de tältade på ett stort fält och gjorde allt som deras föräldrar inte ville de skulle göra. I en mer sansad form kan de bege sig till en camping och tälta i ett tält som ser ut som en folkabuss. Hippemålningen kan de själva komplettera med.

2995 kr hos CoolStuff

Buybutton obsolete

Käppstol

6. Stöd på vägen

Camping och naturpromenader i all ära, men de börjar komma lite till åren - så de orkar ju inte lika mycket som de en gång gjorde. Så lite hjälp på vägen kan komma till sin rätt. Detta är en käpp som kan fällas ut till en liten stol när som helst, så en välbehövlig paus på promenaden kan göras.

469 kr hos Active Outfit

Buybutton obsolete

Batteriuppvärmda strumpor

7. Varma fötter ger varm kropp

När unga människor är ute och promenerar så blir vi varma i hela kroppen. Blodet cirkulerar och pulserar och vi blir riktigt svettiga efter ett tag. Gamla människor fungerar annorlunda. Blodcirkulationen är inte vad den var. De skulle - som Jerry Seinfeld sa - kunna sitta på solen och ändå klaga på att det känns lite dragigt. Så är de ute och promenerar är det inte alls säkert att de skulle bli varma. Så komplettera campingutrustningen med ett par batteridrivna strumpor. Helt enkelt strumpor som värms upp med hjälp av ett batteri i ett fack.

349 kr hos Fun Gadgets

Buybutton obsolete

Dvd om power yoga

8. Håll kroppen i form

Det är dock inte en lag skriven i sten att äldres kroppar måste rosta ihop när de blir gamla. Det är visserligen naturens gång, men inte en process som vi står helt maktlösa inför. Med hjälp av daglig yoga kan vem som helst hålla igång blodcirkulation och leder så att ålderdomen inte alls känns som någon ålderdom. Här är en instruktionsvideo för nybörjare i Power Yoga.

249 kr hos Cellbes

Buybutton obsolete

Upplevelse spökvandring

9. Middag med hjärtklappningar

Med lite extra hjärtklappningar hålls pumpen igång. Så ett extra tillskott av adrenalin till middagen är bara nyttigt. En spökmiddag ordnar detta. Med en spökvandring och spökmiddag i gamla stan i Stockholm blir måltiden något alldeles extra - och väldigt spännande. Dock inget att rekommendera om ett hjärtproblem redan har infunnit sig. Men annars - go for it.

Lyxig golfweekend på herrgård

10. En lyxig golfweekend på herrgård

Säg åt farmor och farfar att dra på sig sina batterivärmda strumpor och stoppa stol-käppen i golfbagen - för nu ska de ut på en lyxig golfweekend på en herrgård. Resan finns tillgänglig på flera orter i Sverige, från Stockholm till Österlen, så var de än bor behöver dina gamla inte resa så långt för att ägna sig åt sin favoritsport i lyxig miljö.

4295 kr hos Live It

Bastustuga på flotte

11. Lite lugnare avkoppling

Dags för farmor och farfar att dra ihop sitt kompisgäng och dra ut på en bastu i 3 knop/timmen. Här handlar det om en liten bastustuga - byggd på en flotte - som puttrar ut i en sjö, där upp till 12 personer kan koppla av och njuta. Resan tar två timmar och inkluderar det mesta.

Helikoptertur med sightseeing

12. Det riktiga äventyret i luften

Kanske är det inte avkoppling de behöver, utan ett riktigt äventyr. Då kan en helikoptertur vara det rätta äventyret på ålderns höst. Under 30 minuter får de flyga över land och rike och tittar ner medan fjärilarna i magen flyger upp. Priset anger per person.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.