10 presenter till kompisen som ändå aldrig slutar röka

2014-10-13 av Freddi
10 presenter till vännen som röker

De flesta du känner som röker har du nog hört säga: "Jag SKA sluta. Jag VET att det är dåligt. Jag VET att ni tycker jag är äcklig och dum i huvudet!" Vissa har slutat, åkt dit igen, åter slutat - och så vidare. Andra har verkligen slutat och är otroligt stolta över det. Sedan finns det den där som demonstrativt tar upp en cigarett och tänder så fort någon andas en stavelse om lungsjukdomar. Personen drar ett djupt bloss, blåser ut en perfekt ring och säger med överjordiskt lugn: "Bring it on!"

Detta är 10 presenter är till kompisen som du gett upp med.

Lyxigt kit med engångscigg

1. Lyxig - extra allt - Dugout

Man kan rulla cigaretter och sitta och pilla med papper och löstobak till dödsdagar och ändå bara få en sorgligt formad pappersrulle med trötta tobaksflingor som faller mot marken som resterna av ett nedskjutet stridsflygplan. Med Wooden DUGOUT One Hitter with EXTRAS har du en engångscigg som du helt enkelt fyller på. Och med stil dessutom. Behållaren är gjord i exotiskt mahognyträ och innehåller en påfyllbar cigarett samt en rensare.

25 USD hos Amazon.com

Buybutton obsolete

Graverat cigarettetui i svart läder

2. Graverat cigarettetui i svart läder

En klassisk lyx där du kan gravera kompisens namn på läderlocket. Ska det rökas får det åtminstone göras med stil och finess. Någon måtta på eländet får det ju vara. Etuiet rymmer 16 normalstora cigaretter. (Resterande fyra- som alltid finns i ett vanligt cigarettpaket - får man anta läggs i fickan eller hetsröks på plats)

zippotändare playboy

3. Depraverad lyx

Om kompisen är depraverat fast i rökandet kanske även en lyxig tändare med Playboykaninen på fronten skulle kunna locka. Det handlar givetvis om en zippotändare i rostfritt stål. Zippo - tändarnas svar på Rolls Royce (eller är det Rolls Royce som är bilarnas svar på Zippo).

495 kr hos getpersonal.se

Gasbrännare till creme brulee och grillen

4. För hetsrökaren

Men kanske är din kompis inte så nogräknad. Lyx och stilfullhet kanske inte är prioritet nummer ett. Kanske ska det gå fort. Och inte lite fort - utan så in i helvete fort. Då är Turbotändaren Aladin den perfekta presenten. Denna "Bunsenbrännare" kan tända grillkol på en sekund, har justerbar låga som går att låsa och ser ut som en svetsbrännare i miniformat. Med denna supereffektiva tändare tänds cigaretten (och kanske luggen och mössan) snabbare än du hinner skrika: "Se upp! Det är en Bunsenbrännare!"

Cigarettrullare

5. Cigarettrullare för bulktillverkning

Stressad och snål storrökare. Passar den beskrivningen inpå din kompis är Cigarette Maker Rolling Machine 3 bästa presenten. Här kan kompisen rulla tre cigaretter åt gången med ett enkelt swush-donk! Detta kan vara en bra present i kombination med Bunsenbrännaren ovan - så att tiden från att cigaretten börjar rullas tills den är tänd i munnen blir så minimal det bara går.

XXL-tändstickor

6. Tändstickor för långsamma rökare

Din kompis kanske är den andra sortens rökare. Den som tar god tid på sig kring en väl strukturerad ritual. Då kanske extra långa tändstickor kan uppskattas. Om du ofta hört din kompis utbrista: "Aj, som bara in i (okvädesord)", så kanske detta kan vara den bästa tänkbara presenten. Bara för att lungorna är på väg att haverera så behöver ju inte fingrarna göra det.

Solljusdriven cigarettändare

7. Nödsituation för kamparen

Förmodligen har du ännu oftare hört kompisen säga: "Du, har du en tändare? Tändstickor då? Nähä...", och sedan har du en odräglig kompis med nikotinabstinens på halsen. Och det är inte särskilt roligt. Med Camping Solar Spark Lighter kan din kompis - på ett mycket ekologiskt vis - tända sin cigarett med hjälp av solenergi. Det är bara att sätta cigaretten i munstycket och se till att solen kommer åt, sedan gör naturen sitt eget arbete. (För nattliga eskapader kanske du ändå ska bära med dig en tändare att kunna låna ut. En nikotinist utan nikotin är inte rolig att ha att göra med.)

Svarta vantar med cigaretthål

8. Undvik blågula fingrar

För rökare i detta fjällhöga nord är förekomsten av blågula fingrar allt för vanligt. Och det är inte alls av nationalistiska skäl man har blågula fingrar - utan snarare på grund av en elak kombination av det nikotingula och det blåfrusna som rökare får utstå när de ska röka utomhus i den smällkalla vintern. Handskar kan fungera. Vantar fungerar definitivt inte. Få är de som framgångsrikt har rökt en cigarett med vantarna på - så vida man inte är en stolt ägare av ett par Suck UK Smoking Mittens. Detta är ett par genialiska vantar med ett praktiskt hål mellan pek- och långfinger att sticka in cigaretten i.

19 USD hos amazon.co.uk

Buybutton obsolete

Stilrent startkit för e-cigaretter

9. Ett sista försök till räddning

Givetvis vill du din kompis väl och innerst inne har du nog inte gett upp. Gång på gång försöker du förmå denne att sluta och ett bra alternativ är ett komplett startkit för e-cigaretter. Det är en hel ask med cigarett och filter - som också fungerar som laddare. För många rökare handlar det på slutändan faktiskt inte om nikotinberoendet - utan om ritualen. Det handlar om att ha ett paket i fickan som man plockar upp och att sedan kunna hålla något mellan fingrarna att suga på så det kommer rök. Med det kompletta startkitet får en rökare allt detta - minus 5000 olika gifter som cigaretter annars tillför kroppen. En omtänksam present.

449 kr hos bettersmoke.se

USB-laddare till e-cigaretter

10. Ladda i farten

Och för att den blivande före detta rökaren aldrig ska kunna skylla på att e-ciggen inte var laddad, kan du även slänga med en 3Sockets USB-laddare för bilen. Om din kompis gått med på att gå över till e-cigaretter ska det inte finnas några ursäkter att gå tillbaks till vanliga cigg.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.