10 presenter som är helt lagom till Fars Dag

2012-11-05 av Christoffer
10 presenter som är helt lagom till Fars Dag

På söndag den 11:e november 2012 är det Fars dag för ungefär 2.3 miljoner fäder i Sverige. Visste du att slipsen är bland de vanligaste presenterna men att Sveriges pappor faktiskt önskar sig något helt annat om de själva får välja? Enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av Svensk handel svarar 31 procent av papporna att de helst vill bli bjudna på middag. Tolv procent vill ha vin eller annat drickbart, 8 procent vill ha böcker och 5 procent vill ha verktyg. Men bara en procent vill ha blommor. Här följer 10 tips på det som pappa allra helst vill ha!

Restaurangbesök för två

1. Presentkort på middag

Om pappa själv får önska så vill han allra helst bli bjuden på middag. Bjud honom på hans favoritrestaurang eller varför inte överraska honom med ett matställe där han aldrig varit förut, kanske argentinskt, japanskt eller polskt? Lättast är förstås att bjuda ut honom själv men ett bra alternativ är också att köpa ett presentkort som kan användas på massor av restauranger.

kokbok

2. Budgetmiddag

Ge pappa en kokbok och låt honom ur den själv välja den trerätters middag han vill ha. Därefter inhandlar du maten och lagar den, medan pappa tar ett glas vin eller vad han nu vill göra. Tips på kokbok? ”Morberg lagar husmanskost” av Per Morberg.

241 kr hos Bokus

Mackmyraresan

3. Upplevelse: En svensk whiskyresa

Om pappa är whiskyvän är det här verkligen presenten för honom. På Mackmyra Bruk får han vara med att fylla ett whiskyfat med väldoftande nydestillat. För pappan som vill uppleva tillverkningen av svensk maltwhisky från insidan – och från början.

500 kr hos mackmyra.se

Kör Lamborghini

4. Upplevelse: Kör Ferrari/Lamborghini

Tillhör din pappa en av dem som alltid undrat hur det känns att köra en supersportbil? Då har du här chansen att ge honom hans livs körupplevelse. Låt honom välja om han vill köra Ferrari eller Lamborghini. Garanterat ett minne för livet!

Från 895 kr hos Upplevelse.com

Tidningsprenumeration

5. Politik, Mode, Historia, jakt, fiske, kultur, sport…

Vad ägnar sig din pappa helst åt när han får tid över? Det vet du bäst. En prenumeration på hans favoritintresse som dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum gör de flesta pappor glada.

Ge rent vatten

6. Utbilda en pumpreparatör

När vi ger en gåva aktiveras ett njutningscentrum i hjärnan som får oss att må bra. Så varför inte ge din pappa en present som både hjälper andra samtidigt som den får honom att må bra? Bidra, i hans namn, till att stödja någon välgörenhetsorganisation genom att tex utbilda en pumpreparatör.

Valfritt belopp 50 kr hos WaterAid

För frusna, nyfikna händer

7. För frusna, nyfikna händer

Använder din pappa en smartphone? Då är det här presenten för honom. Ett par pekskärmsvantar som skyddar hans fingrar när kylan kommer och som hjälper honom att kunna använda sin smartphone vid vilka minusgrader som helst.

Skicka tårta

8. En kaka till far

Kanske befinner du dig för långt ifrån din pappa för att kunna äta tårta med honom på Fars dag. Ingen fara, skicka honom en tårta istället! Gärna med hans favoritmotiv på, vare sig det är du, hans favoritfotbollslag eller något helt annat.

Från 160 kr hos Cake it easy

fotobok

9. Till pappan som inte vill ha något…

Vissa pappor vill absolut inte ha något. De har allt de behöver. Punkt slut. Eller? Få pappor kan motstå foton på dig, dina syskon och eventuella barnbarn. Varför inte överraska med en fotobok?

Från 109 kr hos Önskefoto

Stickad slips

10. Till sist…

Slipsen. Mer än varannan pappa får en ny slips på Fars dag, trots att slipsen inte ens kvalar in på listan över vad de helst önskar sig. Men om det nu visst är så att din pappa önskar sig en slips, varför inte överraska med en lite speciell slips, en stickad till exempel?

Från 159 kr hos Slipskungen

Vad ger du till pappa i år?

Tipsa om vad du ger till pappa i år? Eller är du pappa själv, vad vill du helst ha?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Som svar på Farsan Baloo

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-05

Visst finns det pappor som älskar slipsar och som gärna vill ha ännu fler att välja på. För många pappor kan det dock bli lite för mycket av det goda ibland (vilket även statistiken visar på), därför har vi valt att lyfta fram lite andra roliga presenttips till fars dag.


Farsan Baloo - 2012-11-05

Min pappa brukar alltid önska sig en slips...