10 oförglömliga upplevelser för dig och din älskling

2015-02-08 av Christoffer
10 romantiska upplevelser att minnas för alltid

Att ge bort en gåva av något slag till sin partner på Alla hjärtans dag är något som de flesta av oss väljer att göra. Det behöver inte vara något stort, utan endast någonting som hjälper dig att uttrycka din kärlek lite extra. De flesta av dessa typiska Alla hjärtans dag-gåvor har dock ett utgångsdatum. Men det behöver inte vara så. Varför inte ge bort något som ni båda kan ha med er genom hela livet? Att ge bort en upplevelse gör att ni får spendera kvalitetstid tillsammans som par. Tid som ingen kan ta ifrån er och tid som ni alltid kommer minnas. Här kommer 10 tips på upplevelser som du kan dela med din partner.

Namnge en stjärna

1. Universal kärlek

När vi blir riktigt förälskade i någon dyker känslan upp att vi vill göra allt och ge allt till den personen. Och vad är större att ge bort än universum? Vår stjärnhimmel är något av det vackraste som du kan vila blicken på, och detsamma gäller ju din partner. Nu kan du slå ihop båda delarna och tillägna en av universums stjärnor till din älskling. Med stjärnpaketet från Mystar får du hem ett certifikat med den döpta stjärnan och dess exakta koordinater så att ni alltid ska kunna veta var någonstans den är i himlavalvet. Du får också ett smycke med stjärnans alldeles egna stjärnbild ingraverad. Visa hela världen just hur mycket din älskling kan stråla.

Dagssegling för 2 i Lysekil

2. På böljorna de blå

Den svenska skärgården är något vi svenskar ska vara stolta över. De vackra vyerna och det spegelblanka vattnet är en perfekt plats för romantik och kärlek. Att njuta av allt detta och samtidigt lära sig hur ett riktigt segelfartyg seglas är perfekt om du och din partner är ute efter ett vackert och lugnt äventyr. Hissa segel och lär känna nya vänner under denna dagstur i Lysekils skärgård. Ni kommer garanterat komma hem med nya kunskaper och minnen att ta vara på för resten av livet.

Matlagning tillsammans med proffskock för två

3. Laga mat med hjärtat

Kärleken går genom magen är ett uttryck som funnits med länge. Om du vill intensifiera din kärlek, måste du helt enkelt intensifiera dina matlagningskunskaper och varför inte göra detta tillsammans med den du vill imponera mest på: din partner. Få hjälp av en professionell kock att laga en fantastisk trerättersmiddag, som du och din älskling sedan får avnjuta i varandras sällskap. Ni får även tips som kommer ta er matlagning hemma till helt nya nivåer. Vem vet hur hett det kan bli i köket när du har din kärlek precis intill..

bo i gruva upplevelse

4. Romantik under jord

Om du vill ta med din älskling på en unik hotellupplevelse ni båda sent kommer glömma är det till Sala silvergruva ni ska vända er. Nere i grottans djup finns vackra sviter där ni garanterat kommer få spendera en helt ostörd natt tillsammans. Under dagen väntar en rundtur i grottans magnifika salar och gångar, innan ni visas ner till just er unika grottsvit. 155 meter under marken får ni där avnjuta lite mat och dryck innan det är dags att krypa till sängs. På morgonen serveras frukost på rummet innan det är dags att återvända upp till marknivå.

Hawaiian Lomi-Lomi massage för två

5. Tropisk njutning för två

Att förflytta både kropp och sinne till en tropisk plats är någonting många av oss vill göra under vinterhalvåret i Sverige. Men när pengar och tid inte räcker till för semester finns det en annan väg att gå. Ta en dag tillsammans med din partner på Hawaiian Lomi Lomi. Denna tropiska plats kommer göra under för både kropp och sinne. Dagen börjar med att ni båda för avnjuta en klassisk Lomi Lomi-massage innan det är dags för härliga fruktdrinkar och relax i den privata bubbelpoolen. Detta kommer boosta både er romans och era sinnen.

upplevelse på herrgård

6. Bo som kungligheter

Någon gång har vi alla drömt om att bli behandlade som riktiga kungligheter. Eller i alla fall kunna behandla de vi älskar som det. Varför inte uppfylla dessa drömmar och ta med din partner ut till någon av Sveriges vackraste herrgårdar? De historiska byggnaderna ligger utspridda på Sveriges mest natursköna platser, där ni kan gå på romantiska promenader innan ni sätter er ner för att avnjuta en fantastisk middag tillsammans. Efter att ni vilat ut i er svit väntar en härlig frukostbuffé på morgonen. Välj själva vilken herrgård just ni vill dela denna romantiska upplevelse på.

sova i kolarkoja i skogen

7. Sov i det fria

Ibland kan det vara skönt att lämna livet i stan och istället få bli ett med naturen och allt som hör till. Ta med din älskling på ett avslappnande äventyr i de vackra svenska skogarna och spendera en natt i kolarkojan. Vandra runt till ljudet av fågelkvitter och passa på att ta ett ostört dopp i Skärskön. På kvällen väntar en välfylld middagskorg och som avslut innan natten faller kan ni passa på att använda bastun. Somna på fårskinnsfällar och vakna upp till en härlig ekologisk frukost som ni själva lagar över öppen eld.

Ostronprovning med champagne för två

8. Havets romantiska frukt

Det finns ju inte mycket som slår ostron och champagne i den kulinariska världen. Så varför inte kombinera dessa två delikatesser och ge din älskling en kväll som sent kommer att glömmas. Denna underhållande och smakrika kvällskurs är perfekt för alla livsnjutare där ute. Ni får lära er om ostronet och hur det levet, hur en bäst öppnar ett ostron och vilka tillbehör som passar bäst. Till avsmakningen serveras också en noga utvald champagne för att förhöja allt lite extra.

1390 kr hos Live It

Lyxig Chokladprovning

9. Kittlande smaker

Choklad är en delikatess som funnits i Europa sedan 1500-talet. Den kommer i många olika smaker och former och finns att få tag på lite överallt. Men för att få tillgång till den riktigt fina chokladen som inte innehåller massor av andra onödiga ingredienser krävs det att gräva sig lite djupare in i denna kakao-doftande värld. Genom att ta med din partner på en exklusiv chokladprovning får ni inte bara smaka på den allra finaste av choklad, utan ni lär er också om chokladens bakgrund och framställning. Smaskigt värre!

Romantisk ridweekend för två

10. En helg med fyrbenta vänner

Att skippa bilen och alla andra högteknologiska fordon för att istället ge sig på ren och skär hästkraft är en upplevelse som är väl värd att prova på. Ta med din älskling på en romantisk weekend på Aspa Herrgård. Här får ni ett privat rum och mat i en av Sveriges bästa restauranger. Höjdpunkten på vistelsen är den långa utflykten som görs till häst i den vackra kringliggande naturen. Rid runt på stigar eller lär er mer om tölt och galopp med hjälp av de vänliga och pigga islandshästarna. En romantisk weekend från Upplevelse.com som kommer hänga med länge i minnet.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.