De 10 hetaste teknikprylarna till hösten 2016

2016-10-10 av Freddi
De 10 hetaste teknikprylarna till hösten 2016

Äntligen börjar vädret bli sämre och man kan med gott samvete stanna inomhus. Grillen är tillbaks i garaget, cykeln får stå med punka tills våren kommer och all svamp i skogen är redan plockad. Det är inte längre någon som kan gnälla för att man helst av allt vill sitta inne i stugvärmen och pyssla. Hösten är den perfekta årstiden att testa coola tekniska prylar. Det finns massor av spel att testa, både analoga och digitala. Du kan köpa hem lampor som lyser upp i höstmörkret. Du kan bygga lego med polarna. Du kan lyssna på musik i badkaret. Oavsett om du är ett serie-fan, en dataspelsnörd eller om du gillar att fotografera, så finns det mängder av ny teknik att lägga vantarna på. Så ladda upp med en kopp valfri varm dryck och köp hem mängder av batterier, nu kör vi!

bakgrundsbelysning tv

1. Bakgrundsbelysning för platt-TV – Lyser upp höstens hetast dejt

Hösten är en perfekt tid för ett nytt förhållande och vintern är ju underbart att ha någon att mysa i soffan med och kanske kolla på film. Barkan Mood Light är en bakgrundsbelysning för platt-TV som direkt sätter stämningen i vardagsrummet. Oavsett vad du och din dejt kollar på för film, så kommer det mysiga skenet runt skärmen garanterat göra stämningen romantisk och avslappnad. Förhoppningsvis kommer dejten gå exakt åt det hållet du vill…

bygga egen kamera gör det själv kit

2. Bygg din egen kamera-kit – Pyssel för ensamvargen

Du som inte är intresserad av en het dejt framför tv:n i höstmörkret, har här ett annat förslag på sysselsättning. Det handlar om något så coolt som en hemmabyggd kamera. Du köper en byggsats med kameradelar, får en instruktionsbok och sen är det bara att pyssla på. Snacka om häftigt att kunna skryta med att ha byggt sin alldeles egna kamera! Kameran kan såklart ta bilder också... annars hade det ju inte varit så kul. Ta chansen att bli både uppfinnare och fotograf samtidigt.

449 kr hos BGA Fotobutik

Buybutton obsolete

actionkamera billig

3. Denver Act-1013 – Dokumentera dina höstliga äventyr

När vi ändå snackar kameror, så måste den här actionkameran nämnas. Denver Act-1013 är en HD-kamera som i princip alla har råd med. Den bidrar med en riktigt vettig syssla i höst: dokumentärfilmande. Alla gör det nuförtiden, men oftast med dåliga telefonkameror. Du kan bli den coola i gänget som faktiskt har kvalitet på dina skildringar av livet på hösten. Med HD-kameran kan du fånga allt från ekorrar som skalar kottar till vågor som rullar in på övergivna stränder.

499 kr hos CDon

google cardboard set kartong virtual reality

4. Google Cardboard headset – Ditt eget VR-headset av kartong och magneter

Google gjorde slutligen VR möjligt genom en enkel app till smartphones. Dock krävs det krävs det ett VR-headset att placera kameran i. Det finns många coola och kvalitativa sådana på marknaden, men sanningen är att det inte behöver vara så avancerat och dyrt för att få ett bra resultat. Detta virtual reality-headset är gjort av kartong – och det sätter du ihop själv! Detta är helt klart en het pryl för hösten som gör polarna avundsjuka och resten imponerade.

FM-sändare smart phone

5. Linocell FM-sändare – ta din smartphone till nästa nivå

Det här är prylen som du troligtvis saknat hela sommaren. Nu är den här, den lilla FM-sändaren som skickar musik, podcasts och annat ljud vidare. Du pluggar in den i mobilen och skickar i ett nafs ljudet i en apparat med radiomottagare. Batteriet håller dessutom i fem timmar så att du kan ge dig ut på en lång biltur i höstskogen och ändå ha musikaliskt sällskap. Testa för att uppleva den grymma ljudkvalitén på ett nytt sätt.

vattentät högtalare bluetooth

6. Vattentät bluetooth-högtalare – Musik bokstavligt talat överallt

Hösten kommer inte bara med gula löv och varm choklad. Det blir också kallare och man tenderar att spendera mer tid under hett vatten i duschen. Den här prylen, en vattentät bluetooth-högtalare, låter dig ta med musiken överallt. Och då menar vi verkligen överallt: i regnet, i duschen, på stranden, på motorcykeln i spöregn, och så vidare. Du bestämmer! Tack vare en räckvidd på tio meter är din telefon trygg, medan högtalaren tar emot höstens tuffa väderlek.

målarpensel ipad

7. SilStar Oh! Digital Pensel – Hightech-målning när den är som bäst

Vill du gärna utöva dina konstnärliga talanger utan att behöva kleta med färger och förstöra byxor och möbler med färg som alltid hamnar där den inte ska. Gå över till digital pensel då. Det rör sig om en pensel som funkar på touchskärmar och ger den rätta känslan, fast i digital form. Den gör det enkelt att skapa mästerverk på nolltid. Kanske väljer du de gulnande höstlöven som din inspiration? Det här är den perfekta sysselsättningen när sommaren är slut.

crazy flie

8. Gör din egen quadcopter med Crazyflie

Denna open-source quadcopter från svenska Bitcraze har tagit världen med storm då man kan bygga sin egen drönarhelikopter som man kan programmera till att göra allt från att måla till att flyga till musik. En våt ingenjörsdröm för den som är nyfiken på framtiden för drönarhelikoptrar.

180 USD hos bitcraze.io

sovmask hörlurar

9. Sovmask med bluetooth-hörlurar – Sov bort hela hösten!

Kanske hör du till skaran av människor som välkomna hösten som en chans att ta det lugnt? Du vill kanske helst stanna inne och inte göra något alls. Då har vi en teknisk pryl för dig här: En sovmask med bluetooth-hörlurar. Du kan alltså testa på livet som seriös latmask och luta dig tillbaks med denna 2-i-1-produkt. Den stänger ute ljus, samtidigt som den spelar upp musiken du helst sover till utan att uppleva det klassiska problemet med ömmande öron där öronproppen trycker till. Här finns det alltså inget att klaga på, hösten är räddad.

rubiks kub skrivbordslampa

10. Rubiks Light Cube – Lampan som inte bara är en lampa

Visst, det är höst och stearinljusen dyker upp överallt. Men här har vi ett mycket coolare alternativ för dig som vill experimentera lite. Det är en lampa som är en Rubiks kub. Eller kanske en Rubiks kub som också är en lampa. Du kan både leka med den, lösa den eller bara använda skenet från den som belysning. Få lampor passar lika bra in i ett riktigt höstmysigt och samtidigt nördigt hem.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.