10 finurliga inflyttningspresenter att ge bort till nyblivna föräldrar

2015-04-27 av Christoffer
10 presenter som är lika bra för hemmet som för barnen

Att komma upp med den perfekta inflyttningspresenter kan vara svårt nog, men när det dessutom ska köpas något fint och praktiskt till ett nyinflyttat par som dessutom precis fått tillskott till familjen blir det med ens ännu lite svårare. Vilken väg ska en ta? Något som passar hemmet eller barnet? Eller båda? Ja, möjligheterna är många, men för att underlätta för dig i ditt beslut har vi tagit fram en lista presenter som är perfekta för ändamålet!

Taklampa Pumpkin

1. Inredning för de minsta

En nyfödd bebis spenderar det mesta av sin tid vid sina föräldrars sida – eller ja, famn – under de första stapplande månaderna. Men förr eller senare ska även denna lilla individ få sig ett eget rum att leka och lära sig om livet i. En perfekt housewarming gift är något som kan bli en stadig del av inredningen och som både barnet och föräldrarna kommer uppskatta en längre tid framöver. Denna taklampa i vitt, med ett fint och harmoniskt djurtryck, är minst sagt perfekt att ge bort. Den kommer inte bara sprida ljus i rummet utan också ge en väldigt söt känsla till rummet.

Pumpkin Sänghimmel

2. Som att sova i skyn

Att ha en himmelsäng att sova i är en dröm för många, så varför inte passa på att uppfylla denna dröm redan innan den hunnit bli just en dröm? Genom att ge bort denna fina sänghimmel till dina vänner som precis fått barn kan både du och föräldrarna vara säker på att barnet kommer få många harmoniska nätter i sin säng. Det blir precis som att sova under bar himmel, fast varmare, mysigare och bekvämare!

Digital Babymonitor med videokamera

3. Ha ständig koll

Hur lite nyablivna föräldrar än vill slita sig från sitt nya lilla tillskott, kommer det stunder när det blir oundvikligt. Men för att minska stressen som kan uppstå av att inte vara i samma rum som sitt barn kan du hjälpa till genom att ge bort denna praktiska babymonitor. Föräldrarna kan enkelt sätta kameran i barnets rum och sedan ha den mobila föräldraenheten på sig. De kommer både kunna se och höra sitt barn hela tiden och om det skulle behövas finns det även en tvåvägskommunikation att prata genom.

Cam, Dudu Toalettsits Röd

4. Toalettskoj

Att vänja av barnen från blöja kan gå åt två olika håll. Antingen är det jättelätt eller så är det ganska svårt. För att vara en bra vän och dra ditt strå till stacken i denna milsten för barnet, kan du ge bort denna toasits som föräldrarna på ett enkelt sätt placerar på toaletten. Tack vare den färgglada och roliga designen kommer denna toasits hjälpa till att göra de första toalettbesöken till en upplyftande och positiv upplevelse för barnet. Blöjorna kommer vara borta på nolltid!

Grind 120 cm Kiddyguard

5. Koncentrerad lek

Lekar med barn kan väldigt snabbt ta sig mellan olika ytor och rum. Från att leka superhjälte i köket till att bygga med lego i vardagsrummet. Ibland passar det sig inte riktigt med lek i vissa områden av hemmet och då kan det vara bra att kunna spärra av lite. Med denna grind i väv kan hemmet på ett enkelt sätt dela upp vuxendelarna från barndelarna. Den kan öppnas och stängas med en hand och tar upp minimalt med plats när det inte används. Perfekt att ge bort i present till vänner och bekanta med lekfulla barn.

1299 kr hos Halens

Elkontaktskydd för barn

6. Mot små fingrar

Inredning och möbler är inte alltid de ultimata föremålen för barn att vistas bland. Där finns att från vassa hörn, hårda kanter, saker att dra ner och inte minst eluttag. När det ska pillas och undersökas är just dessa väldigt intressanta då de oftast sitter på väldigt åtkomliga höjder för de minsta. Men tack vare dessa praktiska kontaktskydd behöver föräldrar inte längre vara oroliga för stötar. Perfekt att ge bort till familjer med nyfikna småttingar.

Barnsäkra multilås

7. Gå på säker upptäcktsfärd

Att barn är nyfikna små varelser som ska känna, smaka och dra i precis allt som kommer i deras väg är ingen nyhet. Speciellt inte för nyblivna föräldrar. Detta är både positivt och negativt. Självklart ska de ut på upptäcktsfärd och lära sig om nya saker, men det måste ändå kunna hållas på en säker nivå. Genom att barnsäkra hemmet behöver varken föräldrar eller barn vara rädda för att olyckan ska vara framme. Detta lilla kit med multilås är en väldigt bra present att ge bort i just detta ändamål.

Nattlampa stjärnhimmel - Nyckelpiga

8. För de små och mörkrädda

Barns fantasi kan ofta skena iväg till saker som inte existerar. Detta blir extra knepigt nattetid. Ge bort denna lilla gosiga nattlampa till dina vänner med mörkrädda barn och hjälp till i kampen mot monstrena som bor både under sängen och i garderoben. Lampan är designad som en sködpadda som har mjuka ben och huvud och vars skal lyser upp taket med en stjärnhimmel i blått, rött eller grönt. Lampan stängs automatiskt av efter 45 minuter så att barnet ska kunna få en ordentlig djupsömn utan störmoment.

379 kr hos Bluebox

Buybutton obsolete

Set för babyns hand- och fotavtryck

9. Ett första minne

Tiden med småbarn går väldigt fort förbi. De växer så de knakar vilket resulterar i att varken kläder eller skor passar efter någon vecka. Men för att alltid komma ihåg hur små de faktiskt var en gång i tiden finns detta fina lilla avjutningskit. Gör en avgjutning av handen eller foten på den lille i denna praktiska form som även fungerar som ram när allt stelnat. En perfekt present att ge bort till nära och kära!

Barnsäkra lådor och skåp

10. Säkert i köket

Köket är ett av de rum där vi förvarar de farligaste sakerna för barn. Här finns allt från vassa knivar till giftiga rengöringsmedel. För att undvika akuta färder till sjukhuset finns dessa praktiska och simpla magnetiska lås för alla de skåp och lådor som bör förbli stängda. När låsen väl är ditsatta kommer de garanterat hålla dina barn ute. En riktigt bra present till föräldrar som flyttat in i nytt och måste starta om barnsäkringen från ruta ett.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.