Presenttips.se har 1 746 manuellt utvalda presenter från 489 olika butiker samt 303 blogginlägg.


Happy day se bannersmall

Föregående: 6 praktiska presenter för din pojkväns garderob |

Nästa: 7 presenter varje bloggare skulle behöva

10 bra julklappar som håller barnen sysselsatta i mellandagarna

10 bra julklappar som håller barnen sysselsatta i mellandagarna
2012-11-11 av Christoffer

Julen är barnens högtid, heter det ju. Dagarna innan julafton är inga problem – då har småttingarna fullt upp med att koka knäck, skriva önskelistor och klä julgranen. Själva dopparedagen brukar också gå som smort, då sköter traditionerna valet av aktivitet och spänningen brukar ofta ta ut sin rätt i trötthet.

Men vad händer egentligen i mellandagarna? Denna gråzon när ingenting är öppet och ingen är hemma? Det är dags att jobba förebyggande – ge bort julklappar som kan sysselsätta barnen även efter den 24:e december.

Bezzerwizzer

1. Sällskapsspelet Bezzerwizzer

Här är ett klassiskt tips på en aktivitet som kan pågå i timtal utan att det blir tråkigt. Spelet Bezzerwizzer välkomnar deltagare i alla åldrar – det enda som krävs är att man har den rätta ”jag vet bäst”-attityden…

299 kr hos CDon
Besök butiken
 
Dummy med kastrep

2. Dummy med kastrep för familjens hund

Det blir lätt så att barnen hamnar i soffan framför dåliga repriser på tv:n, allt medan hunden går och föräter sig på bortglömda vörtbrödskanter. Sätt stopp för denna misär och ge bort en klapp som manar till aktivitet, både för barn och djur!

49 kr hos Djurkedjan
Buybutton obsolete
 
Smurfarna pyssel

3. Pysselbok med smurfarna

Valnötter och mandlar i all ära, men hur vore det om barnen fick ett paket med riktiga tankenötter istället? Denna blåvita bok är sprängfylld av roliga pyssel och knåp, och kommer garanterat att sluka X antal tråkiga mellandagstimmar.

59 kr hos Bokus
Besök butiken
 
Harry Potter-box

4. Harry Potter-box

Finns det någon som har förmågan att fånga barnens intresse och uppmärksamhet tre timmar i sträck, så är det Harry Potter. Därför blir en box med samtliga filmer ett tämligen taktiskt val av julklapp…

449 kr hos CDon
Besök butiken
 
Bubbelbad för barn

5. Baby Bee Bubble Bath

När det är dags för det årliga julbadet är det inte alltid som barnen är speciellt inspirerade. Ändra på det med ett löddrande och  vaniljdoftande badskum – plötsligt blir badet en rutin som håller ända fram till nyår!

129 kr hos Lyko
Besök butiken
 
Barnen i bullerbyn

6. Bokbox: Barnen i Bullerbyn

Astrid Lindgrens kultförklarade sagor om Bullerbybarnen finns nu samlade i en fantastisk box. Snitta högläsning av en halv bok om dagen, så är mellandagsperioden räddad.

190 kr hos Bokus
Besök butiken
 
Fritidsresor presentkort

7. Åk iväg!

Ge problemet en enkel lösning: res bort. Barnen kommer garanterat att ha mer att göra i ett soligt Mallorca än ett grådaskigt Eslöv.

- hos fritidsresor.se
Besök butiken
 
Nagellack

8. Kit med nagellack

En lite oväntad, men inte desto mindre uppskattad klapp. Låt barnen måla varandras naglar i fantasifulla färgkombinationer – de kommer att längta efter nästa års mellandagar!

99 kr hos Lyko
Buybutton obsolete
 
Snöbollskramare

9. Snöbollskramare

Motivera barnen till att gå ut och leka i vinter. Om det blir snö är det fantastiskt roligt att ha snöbollskrig. Med den här snöbollskramaren kommer de få ett övertag i snöbollskrigen.

79 kr hos CoolStuff
Besök butiken
 
Snowracer

10. Snowracer

En av de traditionellt mest uppskattade julklapparna för alla barn är att få en snowracer. Med denna under granen kommer barnen spendera hela vinterlovet utomhus i friska luften.

699 kr hos Clas Ohlson
Besök butiken
 

Hur roar du dina barn i mellandagarna?

Vad brukar du göra i mellandagarna för att få lugn och ro medan barnen leker? Brukar du köpa en viss sorts julklappar? Ge dina bästa tips i kommentarslådan nedan!

Foto: Tina Phillips på Freedigitalphotos.net.

Skriv en kommentar

1 kommentar

W.P.K. - 2012-11-26

Spela sällskapsspel på annandagen och bio den 27:e. Varje år köper vi ett nytt sällskapsspel.