Presenttips.se har 1 722 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Takvandring för två

Takvandring för två

En solig men något kyligt vårdag tog jag mig tillsammans med 10 andrapersoner och två guider upp på taket till gamla riksdagshuset på Riddarholmen iStockholm. Guiden Linda berättade föross om stockholms byggnader och dess historia och det var en både hissnande och intressant upplevelseatt få en guidad tur i Stockholm från ovan.

Turenbörjade med en samling vid Birger Jarls staty framför Riddarholmskyrkan därguiden Anna-Maria berättade om vad vi skulle få uppleva och om desäkerhetsregler som gällde. Inga lösa kameramobiler som skulle kunna falla neroch hamna i huvudet på någon nere på backen. Hon gick också igenom de selar somvi alla skulle ha på oss och om hur vi skulle hantera säkerhetslinorna.

Väl uppe påtaket 43 meter ovanför marken med påtagna hjälmar och selar var det dags attbörja turen. Av gruppens deltagare var det då en person som konstaterade attdet här var nog lite läskigare än hon hade tänkt sig, varvid guiden Anna-Mariahjälpte henne runt på en kortare tur tillbaks till nedgångsluckan. Vi vandradepå speciella gångar som ledde oss till strategiskt placerade plattformar. På plattformarna berättade sedan guiden Lindaom de olika byggnaderna vi såg och knöt också an till speciella händelser iStockholms historia. Hela tiden när vi förflyttade oss runt på taket var visäkert förbundna till en speciell wire som löpte längs gångarna.

Det är tackvare Statens Fastighetsverk som äger och förvaltar byggnaderna på Riddarholmensom den här unika upplevelsen är möjlig. Ett helt klart annorlunda sätt att fåen guidning i Stockholm. Mitt råd till de som tänker genomföra den härupplevelsen är att tänka på att det är betydligt kallare där uppe så taframförallt på en vindtät jacka. Sammanfattningsvis så är det här en bådeintressant och annorlunda upplevelse.

Pelle
April 2013

1380 kr
Besök butiken

Presenttips från

Boxexperience logo

Är något fel på produkten?

Relaterade taggar

Relaterade presenter

Det finns inga presenter i denna kategori.

Relaterade blogginlägg

Det finns inga blogginlägg i denna kategori.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.