Presenttips.se har 1 797 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Julbloggen: Tomtens morsa

En julblogg året om, eller varför man bakar pepparkakor i juli!!

 
 

Tomtens morsa

Gott Nytt År

2017-12-31 i Tomtens morsa
Vilket häftigt år 2017 blev.... blev redan andra veckan påmind om att livet är kort, ta vara på stunden!! I maj så avslutade jag min lååånga anställning på Ica och fick ett sommarjobb vid 43 år ålder 😉, sommaren kom och Matilda blev myndig 😳. Sökte ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Nu är det jul

2017-12-24 i Tomtens morsa
Äntligen julafton.... önskar er alla en riktigt God Jul!  Följ gärna @tomtensmorsa på instagram, så får ni se julafton i bilder under dagen.  Kram på er och ta det lugnt i trafiken, ni som ska ut och köra ( och som alltid bakom ratten så är det noll ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Levande ljus

2017-11-26 i Tomtens morsa
Älskar levande ljus på matbordet, och nu är mina älskade granar från Kähler äntligen på bordet igen. Funderar på om jag inte borde ha en grå gran också?!? De små gröna på ljusfatet är faktiskt inte Kählers utan köpta på Jysk, men visst ser de ut som om ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Dörrkransen är på plats!!

2017-11-25 i Tomtens morsa
Vågade inte hänga den PÅ dörren, för jag tror kulorna kommer slås sönder isåfall!! Även om det syns lite dåligt så har jag planterat en liten julros bland murgrönan. - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Tidig julklapp...

2017-11-07 i Tomtens morsa
Jag har fixat körkortet och även leasat mej en liten fiesta!! När det om ca 8 veckor är dax att summera 2017, så kan man lugnt konstatera att det hänt en hel del!! För ett år sedan så kämpade jag fortfarande med att få ut a-kassaersättningen, ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Granskottsglögg

2017-11-06 i Tomtens morsa
Älskar nya smaker på glögg och denna från Dufvenkrooks är helt i min smak. Söt men inte sliskig och med en liten pikant kådasmak. Det doftar verkligen gran i köket när jag värmde den. Rekommenderas varmt!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Årets första

2017-11-05 i Tomtens morsa
Årets första julbord intogs igår. Vi har gjort det till lite tradition att efter viloplatserna för nära och kära besökts, så åker vi hem och äter lite gott. En trevlig tradition att först se alla ljusen och tända hos min pappa och barnens farmor och ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Ny favorit...

2017-10-21 i Tomtens morsa
Jag hittade årsmusten på Netto, och fick med mej två flaskor hem. Givetvis provsmakades den direkt. Jag tänker inte avslöja vilken årets smaksättning är ( tycker det är riktigt kul att apotekarnes döljer den, så man kan gissa först!!), men jag hade ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Nytt jobb

2017-10-14 i Tomtens morsa
Det har varit lite tyst från mej denna veckan, har nämligen bytt arbetsplats. Har haft lite svårt att vänja mej vid bussturen på morgonen, med omvägen bussen måste ta så blir det en timmes bussresa ( på hemvägen med raka spåret så tar turen 40 min) och ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Adventsljus...

2017-10-06 i Tomtens morsa
Det började med att jag köpte själva ljuset... jag har tittat på Holmegaards ljuslyktor och fat i flera år, men aldrig riktigt tyckt att dom passar min budget. Men adventsljuset är inte så farligt dyrt ( 149:- på royaldesign.se), annorlunda och jättefint ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julshoppat idag igen..

2017-10-04 i Tomtens morsa
Lyckan när man man hittar det första av årets julmagasin i butik OCH julmust på liten flaska. Så ikväll blir det fest med kanelbulle och julmust, det är ju ändå lilllördag!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julshoppat

2017-10-03 i Tomtens morsa
Mitt juliga skal till mobilen kom på posten idag... älskar wish, så mycket onödigt som man inte hade en aning om att man behöver!! Och julen börjar dyka upp ordentligt på Ikea. Lite juliga ljus fick följa med hem, sällskapet var väl inte överförtjust i ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Pepparkaksknäcke

2017-10-02 i Tomtens morsa
Så kul att det äntligen börjar dyka upp lite jul i butikerna. Denna fanns i min vanliga Ica- butik och fick givetvis landa i min kundvagn i dag.... kanske inte den starkaste pepparkakssmaken, men klart godkända knäcken!! Och förpackningen är ju hur ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Glöggen!!

2017-10-01 i Tomtens morsa
Alltså är den god eller inte... först och främst så måste man ha klart för sej att årgångsBlossan aldrig kommer vara en traditionell glögg!! Smakar den mango.... ja. Känner man chilin..... den finns där nånstans i bakgrunden. Känner man spiskummin... ja, ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Det doftar jul..

2017-09-30 i Tomtens morsa
Kokar en sats av gingerbread syrup och det doftar jul i köket. Vet att jag delat receptet innan, men detta är verkligen en favorit så här kommer receptet igen. Gillar du sötat kaffe med mjölk så MÅSTE du prova denna!! Billys pepparkakssyrup: 2 ½ Dl ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Present till mej själv...

2017-09-27 i Tomtens morsa
Jag har anledning att fira lite extra... så jag köpte en present till mej själv. En fin liten röd gran från Kähler, lagom till julgransljus ( eller dom långa smala ljusen som finns på Lagerhaus). Den kommer bli så fin ihop med mina andra granljusstakar. ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Dörrkransen...

2017-09-25 i Tomtens morsa
Började med dörrkransen.. ...men precis som jag misstänkte så räckte kulorna inte riktigt hela vägen. Fler är beställda på wish, så nu är det bara att vänta på den låååånga leveranstiden. Men den kommer bli så bra på min vita ytterdörr när den är klar!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Granris...

2017-09-24 i Tomtens morsa
Min pappa var skogsägare.... så om nånting är jul för mej så är det granris. Men granris är även barndom. Vet inte hur många gånger vi var med pappa i skogen på vintern och han tände brasa med granris som man kunde värma sej vid. Pappa finns tyvärr ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Clementinelefanten

2017-09-18 i Tomtens morsa
Måste ju ge även er som inte har instagram ett skratt... det började med att @julhosjenny la upp en bild på sitt clementinskal. Hon måste alltid skala sitt som en blomma och undrade om någon annan gjorde likadant. Jag svarade ärligt att jag skalar alltid ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Polkagriskäppar

2017-09-17 i Tomtens morsa
Ni verkar gilla tipsen med bilder... kul, för jag gillar att göra de inläggen. Jag kommer ALDRIG fråga vad ni vill se mer av, detta är min blogg och jag gör de inläggen jag vill spara för min egen idébank och tipsar om produkter jag gillar ( eller talar ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Allium

2017-09-16 i Tomtens morsa
Planterat mina höstlökar... Kommer bli väldigt vackert nästa försommar. Maken däremot passade på att ta ner grannens stora ädelgran!! Lite tidigt kanske... hade det varit närmare advent så kunde man ju använt lite av riset!! Nu blir det istället att göra ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Min munkpanna!!

2017-09-14 i Tomtens morsa
Jag köpte mej en munkpanna i somras.... och hittade ett riktigt bra recept på bakemyday.se Bara lite lätt beroendeframkallande... ett julklappstips kanske, till den glade amatörbagaren eller köksnörden! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Mitt samlarbegär!!

2017-09-12 i Tomtens morsa
Alla har vi någonting vi samlar på... jag älskar mina granar från Kähler. Fyra st har jag lyckats få ihop, och i år tror jag att det får bli någon av de grå ljusstakarna som hittar hem till mej. Jag gillar den stilrena designen och att det faktiskt inte ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Enkla men vackra paket

2017-09-11 i Tomtens morsa
Lite inspiration till enkla men vackra paketinslagningar!! Bilder från Pinterst. - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Apelsinkola

2017-09-10 i Tomtens morsa
En fördel med att redan börja klippa i tidningarna är ju att man faktiskt har lite tid att prova nya saker. Hittade detta receptet från Pärlans konfektyr som jag bara måste göra igen. När tidningen kom ut så hade jag aldrig hört talas om Pärlan, och ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Min alldeles egna julbok!!

2017-09-09 i Tomtens morsa
Som jag hintade på instagram/ facebook i förrgår så ligger det alldeles för många gamla jultidningar i mitt förråd. I varje tidning så är det kanske max fem grejer man vill spara ( hur många recept på griljerad skinka behöver man?!?) Så jag satte mej med ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julkrubba

2017-09-08 i Tomtens morsa
Någonting som är lika viktigt som tomtar är julkrubban. Vi hade en när jag bodde "hemma" och för nått år sedan så köpte jag äntligen en egen.... faktiskt inte helt lätt att få tag på. Jag hade gärna satsat på någon av dessa, men tyckte inte riktigt att ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Miljövänligt inköp

2017-09-07 i Tomtens morsa
Köpt mej uppladdningsbara värmeljus..... miljövänligt OCH brandsäkert. Påminner om att batterier ska till återvinningen och helst ska man bara använda laddningsbara batterier. Billiga och bra köper man på t ex Ikea. Och på batteriboet.se så kan man helt ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Servettvikning..

2017-09-05 i Tomtens morsa
Vi fortsätter väl på temat dukning med lite juliga servettvikningar. Bilder som vanligt från nätet, men jag har gjort alla vikningarna själv också. Använd gärna fina linneservetter om du har, annars välj dom dyrare servetterna i papper som ser ut som ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Dukningstips till jul

2017-09-04 i Tomtens morsa
Lite dukningstips som funkar under hela december... gillar verkligen trä, gran och vitt. Och närmare julafton mer och mer rött. Bilderna har jag gogglat mej till! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julpyssel med barnen

2017-09-03 i Tomtens morsa
Det går fort nu, ska man både hinna planera OCH göra, så är det dax att börja leta inspiration. ( Och små barn har inte tålamod så långa stunder, så det är bättre med fler gånger istället för allt på en gång). Mina barn är tyvärr lite för stora för just ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Snö och lyktor...

2017-09-02 i Tomtens morsa
Hittade så fina bilder på pinterest med snö och lyktor som motiv, lite längtar jag allt efter snön. Hoppas på en riktigt vit december!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Planer för dörren..

2017-08-31 i Tomtens morsa
Årets dörrkrans är planerad ... Kulor inköpta på wish ( rödare än bilden visar, svårt med ljuset i kväll) till ett mycket bra pris. Limpistolen är laddad så det enda som fattas nu är en stomme... alltså panduro nästa!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Te med julsmak

2017-08-27 i Tomtens morsa
Om du är sugen på te med julig smak redan nu ( och vem är inte det?!?) så finns dessa helt underbara lådor från english teashop att köpa hos www.tefrossa.se . Min favorit är den röda lådan med smaker som winter wonderland, silent night, christmas cake, ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Pepparkakshus

2017-08-25 i Tomtens morsa
Jag beundrar tålamodet hos dem som gjort dessa vackra hus.... blir det något i år hos oss så blir det byggsats, limpistol och all in på dekorationen!! ( bilder från pinterest) - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Vibrante saffron

2017-08-23 i Tomtens morsa
Nu har jag äntligen provdoftat på höstdoften från Yankee Candle.... som dom själva beskriver den "varma och härliga sötman av saffran i samspel med den mjuka doften av vanilj". Och den är underbar. Den doftar mer parfymigt än bullbak ( saffran är en ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Världens största gran??

2017-08-22 i Tomtens morsa
I USA finns världens största träd, General Sherman, ett mammut träd. Men liiite god vilja så kan man kalla den för världens största gran ( även om det inte alls är en gran utan en egen art av barrträd) I Sierra Nevada, Californien så växer dessa giganter ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julstjärnor...

2017-08-20 i Tomtens morsa
Denna julstjärnan köptes till julen 2015, glömdes sedan bort och tappade nästan alla sina blad. Vi började vattna den så smått och plötsligt så kom små fina gröna knoppar. Så här två år senare så är den mycket kraftigare i grenarna och även om den är ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Amaryllis-frossa

2017-08-19 i Tomtens morsa
Amaryllis ÄR min absoluta favoritblomma, och jag köper gärna lök och driver upp själv. Dessa lökar (och bilder) finns på www.fluwel.se. Priset är ca 8 euro, alltså 75kr, vilket är billigt för ovanliga sorter. Inte alls omöjligt att det blir lökköp ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julstrumpor...

2017-08-16 i Tomtens morsa
Årets första julshopping.... lurviga, gulliga julstrumpor kom på posten idag. Motivet sitter uppe på skaftet. Köpta på wish för 26 kr paret inkl frakt. - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Årets julservis

2017-08-14 i Tomtens morsa
Hämtat ut mitt provpaket med årets julservis från Fyrklövern. Den är designad i samarbete med Maria Montazami och serien heter Christmas moments. Jättefin servis och fyrklövern är superduktiga på att skicka paket utan porslinskras ( vilket inte är att ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Om sex månader...

2017-06-24 i Tomtens morsa
..... så är det julafton. Visst längtar vi dit. Men först ska vi njuta av sommaren och ljusa kvällar. Turligt nog så har vi blivit med partytält. Smart köp med tanke på midsommaraftons hällregn. 17 personer i blandade åldrar och en hund som njöt av ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Whiskyglace

2017-05-25 i Tomtens morsa
Det finns en riktigt bra blogg som heter matplatsen.net. Där hittade jag detta helt fantastiska receptet. http://www.matplatsen.net/2017/05/23/jack-daniels-glaze-3/#comment-273404 OM du bara ska testa en ny grej i år, så gör denna. En sötstark ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Plantering...

2017-05-17 i Tomtens morsa
.... tror min gurkplanta är redo för utplantering snart. Behöver bara bli lite värmare på nätterna i vårt uterum. Men visst är det fantastiskt att detta kommer från ett litet, litet frö ❤️ - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Chiayoghurt

2017-02-04 i Tomtens morsa
Lördagsfrukost... och i glaset finns en nytt litet måste: chiayoghurt ( en del kallar det chiagröt). Enkelt att röra ihop kvällen innan och man smaksätter med vilken frukt eller bär man vill. Jag gjorde det enkelt denna gången och tog en burk mangopure' ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

God Jul....

2016-12-23 i Tomtens morsa
... allt är förberett för morgondagens julfirande. Sista julklappen kom äntligen med posten idag och är nu inslagen. Sillen är inlagd, alla sex sorterna, gubbröran hoprörd, marmeladen kokad till ostbrickan, drycker framställda på bricka för att kylas i ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Passionsfruktstryffel....

2016-12-15 i Tomtens morsa
Ernsts passionsfruktstryffel: 100 gram mörk choklad 1 dl vispgrädde 2 tsk honung 3 st passionsfrukter, innehållet Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och passionsfrukt i en kastrull och sila sedan grädden över chokladen. Rör om ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Paket nr 2

2016-12-10 i Tomtens morsa
Och om det är uppenbart vad paketet innehåller (paradisask) så tar man bara lite extra snöre och rosetter!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Första julklappen...

2016-12-10 i Tomtens morsa
..... är äntligen inslagen!! Nu får någon gärna bromsa tiden lite så att man hinner med. Jag har massor med ideer om vad jag vill prova att göra, men vet redan nu att jag kommer inte hinna.... Kan vi inte ha en extra julafton i januari också, tack?!? - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Torr julmust

2016-12-10 i Tomtens morsa
Den perfekta julmusten till mat.... dricker man den bara som ett glas must så kan jag hålla med om att den saknar både lite smak och kolsyra. Men om man som jag inte är jätteförtjust i öl, så är det ju inte jättelätt att hitta en dryck som passar till ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Tävling....

2016-11-29 i Tomtens morsa
Jag har just nu en liten utlottning på min fb och insta!! Vinsten är ett par handstickade ( av mej!!) sockar i st 38/39 med tomtar på skaftet. Upplever så otroligt mycket värme och glädje i julbloggandets värld ( även om det i år är mest action på ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julgransbilen...

2016-11-27 i Tomtens morsa
.... Jag älskar folkabussar, så därför valde jag att göra en alldeles egna version av bilen med gran på taket 🎄🚌🎄 - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julstaden Ulricehamn...

2016-11-25 i Tomtens morsa
..... Min lilla stad är verkligen inte stor. Det tar nog inte ens fem minuter att gå från ena änden på gågatan till den andra änden. Men Ulricehamn är charmigt och igår så invigde Cityföreningen och bitiksägarna årets julhandel. Mycket mysigt att ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Dörren....

2016-11-19 i Tomtens morsa
... så här blev det!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Dörrdekorationer..

2016-11-18 i Tomtens morsa
.... om jag haft en stor pampig entre så hade jag gärna gjort något liknande!!! Men dörrkrans känns mer passande i storlek, hittade dessa fina bilder på nätet som lite inspiration!! ...men jag har valt nått helt annat i år och det visar jag i helgen när ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Chokladkalender!!

2016-11-06 i Tomtens morsa
Jag är med och tävlar om en choklad kalender på jul i fjällens blogg... http://julifjallen.blogspot.se/2016/11/vinn-en-chokladkalender.html?m=1 - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Annorlunda..

2016-11-06 i Tomtens morsa
.... passade på att göra ett lite udda kalender eller adventsljus, men mycket nöjd med resultatet!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Alla helgon...

2016-11-05 i Tomtens morsa
.... Det är otroligt vackert på våra kyrkogårdar denna helgen med alla ljusen. Men iår fick det bli kortast möjliga stund vid pappas och svärföräldrarnas gravar. Det blåser halv snöstorm här hemma just nu. MEN.... ..... det var väl värt den lilla stunden ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Äntligen snö!!

2016-11-04 i Tomtens morsa
Fast det är nästan förbjudet att säga att man vill ha snö i början på november om man jobbar på en bilverkstad, men jag ska muta killarna med lite pepparkakor tror jag!! Fick sån julfeeling av snön ute att jag började sortera fram juldukar och gardiner, ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Nyinköpt på temat jul!!

2016-11-03 i Tomtens morsa
Te från tefrossa.se, nu gäller det bara att få tiden att räcka till så adventskalendrarna kan bli gjorda också. mobilen är julpimpad.... bakrundsbild är givetvis också bytt mot juligare motiv. Köpte en liten burk på Åhlens bara för att "alla" säger att ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Är det för tidigt...

2016-11-02 i Tomtens morsa
.... Det finns fortfarande folk som gnäller på att det är för tidigt med julpyntet ute i butikerna. MEN HALLÅ!!! Det är bara fyra veckor kvar till 1:a advent. FYRA VECKOR... nu är det dax att bromsa klockan lite så vi julnördar hänger med istället, och ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Sonny Angel...

2016-10-25 i Tomtens morsa
.... jag har också fallit för frestelsen att börja samla på dessa små sötnosar. Årets julkollektion släpps runt den 2:a november och tydligen så ska de sälja slut rätt så fort. Finns bla att köpa på sonnyangel.se och på bluebox, men så hittade jag sidan ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Glömmer.....

2016-10-23 i Tomtens morsa
... nästan bort att blogga mellan varven, dagarna går så fort just. Mest beror det på att jag faktiskt arbetstränar 50% ( på ett jätteroligt ställe med helt underbara kollegor) och det tar liiite mer energi än vad jag trodde. Men jag är dessto ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Reafynd...

2016-10-16 i Tomtens morsa
...visst gillar man när butiker hittar ett litet lager av förra årets varor och bestämmer sej för en liten julrea så här två månader innan jul!! Fynd nr ett... en liten sötful tomte för 20:- som bara ropade "ta med mej hem"!! Fynd nr två...... 40 st ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Polly mint

2016-09-25 i Tomtens morsa
.... nu är den provsmakad, och jo den är mycket god. Man känner tydligt både päron och polkaminten och så en riktig hederlig pollykula ( som maken uttryckte det)!! Men polly favoriten i alla lägen slår den inte, men nästan 😉 - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Hjälp....

2016-09-17 i Tomtens morsa
..... vad har jag gett mej in på?? Om inget konstigt händer så kommer släktens julafton firas hemma hos oss i år. sedan jag var liten så har jullunchen alltid ätits hemma hos mamma och pappa, men för två år sedan så bestämde sej mamma för att hon inte ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Snögubbe....

2016-09-03 i Tomtens morsa
..... En solig men blåsig septemberlördag så kan man ju alltid pimpa sej med en snögubbe ( kände att det var alldeles för tidigt med en tomte på tummen t om för mej!!) - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Släcktomten...

2016-08-29 i Tomtens morsa
Mörkare kvällar betyder tända ljus, och då får lilla hustomten göra sin uppgift och släcka dem säkert. Köptes på julmarknad förra året, som kändes lite halvkonstig..... 15 grader varmt och grönt ute, samtidigt som utställare ville sälja fårskinn och i ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julstjärna

2016-08-27 i Tomtens morsa
Julstjärnor brukar inte trivas så jättebra hemma hos oss, antar att det kan vara en kombo av för lite vatten och dragiga fönster...... Men förra julen fick en stackare stå kvar i fönstret fast den tappade alla bladen. Och nån gång när vårsolen kom så ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Städar....

2016-08-21 i Tomtens morsa
Vi har haft en helhelg med städning och kabeldragning. Imorgon kommer fiber in i huset .... ÄNTLIGEN!! Dottern har flyttat ner till källaren, lite provisoriskt än. Vi har ett rum som mest används som skräprum fast det hetat att det varit mitt syrum. ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Gingerbreadsyrup..

2016-08-10 i Tomtens morsa
..... vilket tråkigt väder, men samtidigt så är det ju perfekt att man kan börja läsa julbloggar och hitta julälskarna på instagram och facebook!! Blir glad för alla följare, men är lite extra glad när jag märker att de som jag följer som "tomtens morsa" ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Granen...

2016-07-23 i Tomtens morsa
... Som sagt bättre sent än aldrig, men nu skulle väggen bakom lilla granen rivas och då fick faktiskt belysningen plockas ut. Men snart är höst och dax att tändas igen!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Glöggmuggar

2016-07-12 i Tomtens morsa
..... Om man nu inte skulle vilja ha nått med julmotiv( finns ju faktiskt sånt folk också) så skulle dessa kunna funka alldeles utmärkt till glögg, kanske nått till Blossa 2016??Finns på designtorget.se. - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Instagram och facebook.....

2016-07-10 i Tomtens morsa
.... Sommartid och det händer inte så otroligt inspirerande saker i julens tecken, men annars är det en vecka kvar på semester ( förhoppningsvis innebär makens semesteravslut att jag får börja arbetsträna efter 1½ år som sjukskriven!!) , just idag ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Den som spar...

2016-01-23 i Tomtens morsa
..... Har kvar några goda julmustflaskor i matkällaren!! Och oj vad gott det var... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Vart var....

2016-01-19 i Tomtens morsa
.... all denna snön på julafton?!? - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Julen nerpackad...

2016-01-05 i Tomtens morsa
... I lådor igen, och väntar bara på att någon ska bära upp den på vinden igen. Och det känns lite tomt och kallt i någon timme innan man vant sej. Lite "jul" finns kvar i amaryllisarna som blivit snittblommor, sockertoppsgranen som ska planteras ut ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

nyårsdagen = pizza!!

2016-01-02 i Tomtens morsa
Tydligen är det så att pizza är det de allra flesta äter på nyårsdagen. Och även om jag egentligen hade tänkt på något med fläskfilé ( och Ulricehamn har 6 st pizzerior i centrum) så fick det bli egengjord pizza. Speciellt efter att jag såg herrarna ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Nyårsafton..

2015-12-31 i Tomtens morsa
Kvällens meny: Förrätt: Löjrom ( både amerikansk och kalix, för att känna skillnaden) med tillbehör..... Dryck: Masse, champagne Varmrätt: Helstekt entrecote med duchesse potatis, haricot verts och rödvinssås.... Dryck: Chateau Mont-Redon, rödvin från ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Annan dag Jul...

2015-12-26 i Tomtens morsa
.... Just nu sitter Matilda( dottern) och jag och kollar på Phantom of the Opera. Älskar den musikalen.... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Tända ljus...

2015-12-24 i Tomtens morsa
... I mina fina granar. Julafton är snart över. Hoppas att alla haft en fin dag. Själv har jag ätit lagom och njutit av trevligt sällskap hela dagen. Först hos ena systerdottern med övriga släktingar och nu på kvällen bara vi fyra och hunden. Vi har ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

God Jul...

2015-12-24 i Tomtens morsa
... Från oss alla, till er alla en riktigt God Jul - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

SILLEN...

2015-12-23 i Tomtens morsa
.... knappast någon hemlighet att sillen är godast på julbordet. Här kommer fem snabba recept, som man faktiskt kan göra på under timmen. LINGONSILL MED ÄPPLE OCH PEPPARROT: 1 pkt 5-min sill ( jag använder hela fileér och skär i bitar) 1 rött äpple 1 ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

(H)ärliga grannar...

2015-12-22 i Tomtens morsa
... köpte mej den röda skylten på bilden, nu när Dollarstore rear ut det mesta av sitt julpynt. Under natten har den fått sällskap!! Linslusen var givetvis tvungen att vara med. - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Letar...

2015-12-20 i Tomtens morsa
.... Recept och skriver årets längsta inköpslista. Imorgon så ska jag först till en specialistläkare för min nacke och rygg, sedan väntar en kundvagn på att bli fylld med mat, drycker och diverse delikatesser så att vi klarar oss julveckan ut. Tror ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Griljering...

2015-12-19 i Tomtens morsa
... till skinkan är inget man slänger ihop bara så där. Denna tänker jag använda till årets julskinka!! Receptet: 1 tsk bruna senapsfrön 1/3 dl sötstark senap, t ex Johnnys 1/3 dl "svensk" senap, t ex Slotts 1/3 dl dijonsenap 1 tsk mörk sirap ½ tsk ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Nyfiken....

2015-12-17 i Tomtens morsa
..... Om en vecka så här dax så kommer man väl vara proppmätt. Och börjar så smått spana in vilket soffhörne som är det bästa för att se på Kalle i. De flesta julbloggare jag läser har bett om en pausknapp för att hinna med, men julen är ju inte slut ... - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Mumin retro...

2015-12-14 i Tomtens morsa
..... Hämtade ut min vinst från royaldesign.se idag. Hade nog aldrig köpt dessa till mej själv, men jag är helsåld på dessa nu och kan absolut tänka mej att skaffa fler ❤️ - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

Lakritstryfflar....

2015-12-14 i Tomtens morsa
... Gissa vem som kollat på Ernst och gör lakritstryfflar med vit choklad och citron. Passar på att använda min knäcktratt, för man vill ju ha så lite spill som möjligt!! - ... Läs mer i Tomtens morsa.
Tomtens morsa

pepparkakscookiecups....

2015-12-13 i Tomtens morsa
.... dom här måste ni bara prova!! Pepparkakscookiecups med blåbärstryffel... Mums, orginalreceptet ska också provas , men jag hade ingen kondenserad/ karamelliserad mjölk hemma. så det fick bli en egengjord kula istället. - ... Läs mer i Tomtens morsa.

 
 

Vill du ha med din julblogg här?

Börja här för att lägga till din julblogg i denna databas.

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Få tips på Facebook

Följ också communityt "Julbloggar" på Facebook för att få tips om när det finns nya, roliga blogginlägg att läsa:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby