Presenttips.se logo

Julbloggen: Santa´s second home

Jag skriver om allt som har med julen att göra. tips, trix, recept och inspiration i form av bilder och länkar till tex youtube. Jag älskar julen, pysslet, stämningen! Julen gör mig euforisk och de är en känsla jag vill dela med mig av. Jul behöver inte vara stress, jäkt och fylld orimliga krav. Nej min blogg ska sprida glädje och inspiration Jag har som mål att blogga varje dag och ju närmare julen desto mer inlägg blir de. Jag hoppas jag kan klara måttet för att få vara med här. De finns så mycket fint jag vill att andra också ska se.

Bloggfoto saknas

Mörkret kommer sakta krypande

En av sakerna med höst som jag gillar är när det börjar bli mörkt ute.Man får börja tända ljus och se fram emot att få upp belysningen på altanen.Jag finner mycket av min inspiration på youtube.Där kan jag bli sittande i timmar!Här är ett litet projekt som jag ska våga mig på att göra.https://www.you... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Känslan kom lixom av sig

Jag var så taggad att börja min julblogg för i år.Tyvärr har jag mötts av motgångar både yrkesmässigt och privat, så illa att jag kom som av mig.Men i dag var jag på Dollarstore... mitt mecka! Å vad hade dom?Jo massa julsaker!!Jag kan tyvärr inte riktigt känna den där euforiska känslan jag alltid får... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Kanske dax att sparka igång bloggen för i år

Jag vet inte hur du är men jag längtar som en galning efter julmys!Jag har sett att de börjat dyka upp lite saker som får mig att gå igångpå alla cylindrar.Senast var de när dom släppte Blossas årsglögg 2017http://mittkok.expressen.se/artikel/blossa-17-har-ar-arets-smak/Såg även ett reportage om en b... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Julen finns även på sommaren

När jag var i Krakow på semester inträffade det där som gör att de pirrar till lite extra.Julkulor mitt i juli!I´m in heaven!Detta är på flygplatsen på väg hemåt.Köpte jag då något?noop!Jag har ju gått och blivit sambo...Denne sambo har 4 stycken helig birma katter som äter på allt.Jag vet inte hur j... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Bloggträff önskas

Jag tassar in här och spanar lite.Det kanske är lite tidigt men jag har minsann sett att jag inte är den enda!Jag hade velat få till en träff oss julbloggare emellan, men de tillfrågade tyckte att de var med för kort varsel.Alltså, i år är jag ute lite tidigare och hoppas jag har bättre lycka i år.Är... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Hjälp! Julen är slut

Jag har i godan ro njutit i Thailand ett par veckor.Men när jag nu kommit hem och ska besöka min favoaffär Dollarstore, vad händer?Jo julen är slut!Finns några stora tomtar men resten är slut.Hittade inte ens julklappsetiketter.Ska de va så här?... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Hur ska detta gå?

Jag kommer nu att göra ett två veckors uppehåll i min blogg.Känns trist när det är nu allt börjar ta fart på allvar.Fast jag ska inte klaga...Jag åker till Thailand idag och kommer hem 8 December.Men djupt i mitt hjärta kommer jag ändå att sakna allt här hemma.Glöggen, ljusen, myset, 1 och 2 advent.O... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Första advent

Idag har jag och kärleken varit hos hans mor på "första adventsfika" tillsammans med min svägerska och hennes ena son.Glögg, ostar, kex, pepparkakor samt dessert i form av jordgubbar och blåbär tillsammans med grädde och sockerkaka.Jag och kärleken drar mot Thailand på onsdag så vi passade på att adv... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Taxinge julmarknad

Jag och kärleken spenderade några timmar på Taxinge julmarknad under torsdagen.Detta är en marknad jag alltid brukar gå med min väninna Anita.I år vart det inte så men jag lyckades hitta dit ändå.Dom har öppet hela helgen och förutom marknaden kan man besöka derasfantastiska café med en buffe av läck... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Är det okej att sätta upp belysning nu?

Nu borde det ju vara okej att sätta upp belysning ute.Många av grannarna har redan satt upp sina.Jag och kärleken åker ju till Thailand den 23 november och innan dess vill jag få upp både utebelysning och annat pynt inklusive julgran.Den ska jag klä i morgon med min nya belysning.Återkommer med bild ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Lite inspiration behöver alla

Julstjärnor på Dollarstore.Jag har gått och suktat på dessa i säkert en månads tid.Sen fick jag se att Clas Ohlsson gör reklam för samma stjärnorfast nästan 20 kr dyrare, härligt tänker jag och köper mina för 30 kr och sparar en slant.Anledningen till att jag blir så till mig av dessa stjärnor är att... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Let the transformation begin

Efter en tids bortavaro kommer nu en liten uppdatering.Julen har nu anlänt till mitt hem!Jag har tagit lite före och efter bilder.Visst är de mysigare när julen är här!?Julgranen är uppe, nu saknas bara allt pynt.Jag har i år kostat på mig en ny belysning till granen.Låt mig säga att perfektionist är... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Det är mycket nu!

Jag har inte kunnat blogga under några dagar.Helgen närmar sig med stormsteg.Och på lördag går min halloweenfest/40 års firande av stapeln.Trots att jag förberett mig under månader blir jag ändå inte lugn för än allt är på plats och jag ser att mina gäster trivs.Största problemet för dagen är hur i a... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Julnyhet i kyldisken

Hittade lussekattspudding på Ica Maxi.Perfekt tänkte jag som älskar saffran!Tyvärr är smaken fadd och känns konstgjord i eftersmaken.Jag föredrar vaniljpuddingen, den smakar som marsansås.Har du provat propud och vilken är din favorit i så fall?... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Åååå vad jag önskar att USA låg närmare

Jag är fast på Youtube och kollar på "shop with me" på ett ställe som heter Dollar tree.Det finns massor med klipp därifrån och hur många DIY som helst med just Dollar tree varor.Allt i affären kostar 1 dollar och gissa hur mycket fint dom har!Och attans så billigt!Är lite som Ö&B tillsammans med... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Ny dag nya utmaningar

Idag har pyssel och bak stått på schemat.Jag har gjort en ny sats... (och de tar emot men för att inte stöta mig med någon)chokladbollar med orange kokos.Har även gjort choklad i dessa döskalleformar.Vart inte så bra som jag hade tänkt mig men de duger som godis.Angående min halloween utstyrsel komme... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Amelia jul har anlänt i hyllorna

Första glöggen har anlänt  på Dollarstore.Har hittills inte sett glögg någon annanstans.I pysselstugan fortsätter arbetet med dom svävande ljusen.Nu ska de bara målas och fästas i fiskelina.Men eftersom jag inte vet hur högt det är i tak i festlokalenfår jag nog vänta med de tills jag kommer dit.Som ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Creepy eyes

Jag har sökt med ljus och lykta efter ögon som jag kan ha på min halloweenfest. Har dock inte lyckats hitta några.Däremot hittade jag vita tuggummikulor bland lösgodiset på Citygross.Så jag tänkte att jag skulle dekorera dom själv.Så med ätbara färger målade jag iris, pupill och små blodådror.Dom ätb... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Svävade ljus

Jag såg ett klipp på youtube och vart helt såld.Svävande ljus, de vore nått för min halloweenfest.Tyvärr har jag inte tillgång till hushållspappers rullarnautan får nöja mig med toarullar.Sen får vi hoppas att dom går att sätta upp och att taketinte är så högt i festlokalen.Lägger en länk här så kan ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

"Du har blivit varnad"

Fick ett mail i dag från google+ att jag brutit mot deras policy.Okej? Vad har jag gjort? Det framgår inte och de går inte heller att svara på mailet.Hur ska jag då veta vad jag inte ska göra/skriva?Har ni några idéer på hur man får veta felet man gjort.Jag funderar och funderar men jag kan inte komm... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Julen kommer, var så säker!

Nu har de börjat trilla in tidningar och receptsamlingar i tidningshyllorna.Jag köpte min favotidning Allers julmagasin i går när jag var på blixtvisit i Eskilstuna.Men så klart glömde jag att ta med den när jag åkte.Nå väl då vet jag vad som väntar mig nästa resa hem.Som plåster på såren köpte jag j... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Ja va f*n man kan inte lyckas med allt

Lika bra som  mina mardrömmar blev vart mina häxfingrar dåliga.Ja, ja man kan inte vara bäst jämt.... då blir folk avundsjuka (sagt med lite ironi)Så här såg dom ut innan gräddning.. rätt snygga måste jag säga.Och de här är efter...inte så snygga längre.Fläskfingrar istället för beniga häxfingrar.Ida... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Mardrömmar!

Idag har jag bakat mardrömmar.Tre plåtar svarta drömmar som jag ska ha till halloweenfesten i november.Jag har även gjort en orange silviakaka med svart kokos på.Och i kylen ligger den gröna degen till mina häxfingrar.Men det får vänta tills morgondagen.Känner på mig att detta blir en riktig pysselhe... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Nu har jag tagit in granen

Nu är den min!Den söta granen jag såg på Dollarstore.Jag kunde inte låta bli.Köpte även God Julpåsar som jag ska ha och packa mina halloween dekorationer i.Påsarna är för de första så söta med God Jul texten på sen är dom stora och rymmer mycket, inte går dom sönder heller!Dom här renhornen...jag tyc... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Kan de vara förtidigt?

Tre av grannarna har nu satt upp och tänt belysningen på sina balkonger,och jag undrar: kan det vara förtidigt med belysning?!Jag känner personligen att de är lite tidigt för att jag ska sätta uppmin belysning men de betyder inte att jag inte myser lite när jag ser de.Nått de INTE är förtidigt för är... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Tomtar överallt

Nu börjar julen på allvar inta Dollarstore.Massa fint fanns det!Jag bara älskar träskivorna som faktiskt är sittdynor.Julkulor, glitter, ljusstakar så långt ögat når.Fick syn på den stora tomten som säker är över 1 meter.Julkort någon?Dom här granarna vart jag kär i!Helt enkla gjorda av grönt glitter... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Vissa dagar är bättre än andra.

Idag är en dag jag egentligen inte borde blogga.Jag har varit rätt låg på många plan.Framför allt för att jag fick brev från Jordbruksverket angående registrering av min hund.Henne fick jag säga farväl till...ja vilket datum var de?Fick sitta och gå igenom månad efter månad vecka efter vecka tills ja... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Mer julmust åt folket!

Jag sitter nu och suger på ett glas julmust.Tyvärr börjar flaskan ta slut.Som tur är åker jag och kärleken till Eskilstuna i morgon, där på Ica Ekängen har dom fler... hoppas jag!Det är de första stället i Eskilstuna som har julmust i sitt sortiment.Sitter fortfarande på en flaska glögg som jag ännu ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

När katten är borta...

Jag är gräsänka tills i morgon kväll.På min agenda i dag har en del pyssel, bak av saffranskubb och lite tråkigt hushållsarbete stått.Man kan ju inte roa sig hela tiden :)Men också en härlig spakväll med varmt bubbelbad och pedikyr har hunnits med.Sitter nu och gör utslitna ögon med hjälp av flirtkul... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Fler tomtar och mer jul!

På Dollarstore i Fittja har fler tomtar letat sig fram.Tyvärr är de inte 3 för 20:- som de ser ut på bilden.300 kr styck för både röda och vita tomtar..typisk!Några julbockar och dom här fina klockorna i guld med tallris och kottar gör i alla fall mig lycklig.Jättefina adventsstakar fanns också,tyvär... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

På julspaning!

Hurra, julen är på gång in i butikerna.Jag blir såå lycklig när jag ser alla tomtar och pynt.Det är ju långt i från fullt i hyllorna men de finns där!De här bilderna är i från EG:s i Botkyrka.Sen som om de inte var nog, se vad som mötte mig på Dollarstore i Fittja.Jag blev ju så till mig så bilderna ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Hur kan man INTE älska julen?

Jag och min kärlek var på middag idag hos några vänner och ämnet jul kommer upp.Jag tänker ju hur kan man inte älska julen???Julen är så viktig för mig och då menar jag inte julafton, juldageb och annandag jul.Jag tycker att de ligger för mycket prestige kring jul.Alla ska träffa helst hela familjen ... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Julspaning..Tänt var det här!

Eftersom jag igår fått meddelande från en väninna att tomtarna intagit Rusta i Eskilstuna,var jag tvungen att åka till Rusta i Kungens kurva för att julspana lite.Dom hade fått upp utebelysningar men någon tomte syntes inte till.Dagen har inte bara spenderats i butiker,Idag har jag dekorerat syltburk... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

Julbelysning i september?!

Här om dagen susade jag fram genom Stockholm och dra på trissor...Vissa har fått upp julbelysningen på balkongerna redan.Å de var inte bara en utan säkert ett tio tal, till och med grannenhar fått upp en färgglad belysning på altanräcket.Jag älskar julbelysning och myser när jag ser MEN det är förtid... Läs mer i Santa´s second home.
Bloggfoto saknas

En bulle i ugnen

Idag står bland annat bakning på schemat.Japp, de är lussebullar på gång här hemma!Mellan jäsningar passar jag på att pyssla lite.Jag har gjort mordhanddukar.Jag har även gjort överdrag till baginbox viner.En röd djävul, en vit mumie och den svarta fick blir spindelnät med tillhörande spindel.Nu tror... Läs mer i Santa´s second home.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby