Presenttips.se logo

Julbloggen: Jultiden

Denna lilla blogg är fylld med recept, pyssel, nageldekorationer och adventskalendrar. Delar även med mig av min vardag och andra saker som rör julen och bloggen uppdateras minst två gånger om dagen. Kika gärna in och se om du hittar något för dig, eller om du bara har lust att känna lite mer julstämning :)

Bloggfoto saknas

Tack för Julen 2016

2016-12-25 i Jultiden
Nu är julen över (här på bloggen) för i år. Är mycket tacksam över att ni följt årets julresa och hoppas på att ni kikar in nästa år. Nu ska jag bara mysa och vila under mellandagarna :)... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 24

2016-12-24 i Jultiden
Idag är det den tjugofjärde december, det betyder att det är dags att öppna den tjugofjärde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tjugofjärde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tjogofjärde luckan i Essie kalendern :) Lucka 24; tjogofjärde december 2016 The Body Shop Ultimate: H... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

God Jul!

2016-12-24 i Jultiden
Idag är det julafton. Jag önskar er alla en fantastisk jul fylld med mys, julklappar, härlig mat och ett trevligt sällskap att se kalle anka med :)... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 23

2016-12-23 i Jultiden
Idag är det den tjugotredje december, det betyder att det är dags att öppna den tjugotredje luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tjugotredje luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tjogotredje luckan i Essie kalendern :) Lucka 23; tjogotredje december 2016 The Body Shop Ultimate: B... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Klappar under granen

2016-12-23 i Jultiden
Nu är klapparna klara och står under granen. Dessutom är det första kvällen då jag äntligen får slappna av och andas in julkänslan. Jag jobbar visserligen imorgon men det känns skönt att ha saker att göra innan julmiddagen. Ska bara vila och koppla av, ska bli supermysigt och lugnt. Ska bara sitta oc... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 22

2016-12-22 i Jultiden
Idag är det den tjugoandra december, det betyder att det är dags att öppna den tjugoandra luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tjugoandra luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tjogoandra luckan i Essie kalendern :) Lucka 22; tjugoandra december 2016 The Body Shop Ultimate: Eyelas... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Dan före dan före dopparedan

2016-12-22 i Jultiden
Yes, idag är det dan före dan före dopparedan vilket innebär att det är julafton om två dagar. Måste säga att den senaste veckan nästan bara inneburit stress för mig. Har haft slutprov i kursen jag läser, jobbat hela helgen och dessutom jobbat under veckan. Mina två enda lediga dagar den här veckan (... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 21

2016-12-21 i Jultiden
Idag är det den tjugoförsta december, det betyder att det är dags att öppna den tjugoförsta luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tjugoförsta luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tjogoförsta luckan i Essie kalendern :) Lucka 21; tjugoförsta december 2016 The Body Shop Ultimate: B... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julnaglar med guldglitter

2016-12-21 i Jultiden
Årets näst sista juldesign på naglarna består av klassiska julfärger samt guldglitter. Till naglarna använde jag striping tejp (nageltejp) över vitt nagellack som jag låtit torka ordentligt.Sedan duttade jag guldglitter som jag blandat med genomskinligt nagellack och drog bort tejpen innan glittret h... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 20

2016-12-20 i Jultiden
Idag är det den tjugonde december, det betyder att det är dags att öppna den tjugonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tjugonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tjogonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 20; tjogonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Oils Of Life Int... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Godishållare - En fin liten julklapp

2016-12-20 i Jultiden
I oktober beställde jag hem lite grejer från Ebay, och förutom små bestickhållare som ser ut som tomteluvor och glöggflaskhållare som ser ut som tomtar fick jag även hem små godsihållare som ser ut som tomtenissar. Riktigt söta och riktigt billiga. Tänkte att jag skulle trycka ner en näve sötsaker i ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Pepparkaksmuffins med Vit choklad-ganache

2016-12-20 i Jultiden
Idag bjuder jag på enligt mig, de absolut godaste julmuffinsen! En härlig smak utav pepparkaka blandat med en ganska osöt forsling gjord på vit choklad. Receptet på muffinsen är ganska idiotsäkert men ganachen är lite knepig att få till, det krävs rätt ingredienser och rätt tillagning, men lyckas du ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 19

2016-12-19 i Jultiden
Idag är det den nittonde december, det betyder att det är dags att öppna den nittonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den nittonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den nittonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 19; nittonde december 2016 The Body Shop Ultimate: British Rose Exf... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Årets Julgran

2016-12-19 i Jultiden
I fredags tog vi fram och dekorerade julgranen. Blev som vanligt röda och silvriga julgranskulor men valde att piffa pp granen med hjälp av en färgglad julgransslinga. Som vanligt är min gran inte överfull med pynt, tycker det är mysigt när det inte blir för mycket. Men tycker såklart att de överpynt... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 7

2016-12-19 i Jultiden
Dags för årets sista julklappstips. Jag har redan givit sammanlagt 18 julklappstips i mina veckans julklappstips-rundor. Det är julafton om bara 5 dagar och det kan bli svårt att hinna med och köpa julklappar. Därför får detta inlägg bli en liten specialare och jag kommer att tipsa om mina tre favori... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 18

2016-12-18 i Jultiden
Idag är det den artonde december, det betyder att det är dags att öppna den artonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den artonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den artonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 18; artonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Lip definer - pink cl... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Fjärde advent

2016-12-18 i Jultiden
Idag är det den fjärde advent.. ganska overkligt men även riktigt spännande. Förstår inte hur tiden kan ha flugit förbi så snabbt. Samtidigt är det bara 6 dagar kvar till julafton. BARA SEX DAGAR KVAR! Det är helt otroligt. Vi klädde granen i fredags så ska försöka få till lite foton nu i veckan. Har... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Recept jag vill testa

2016-12-18 i Jultiden
Då och då kikar jag efter lite roliga recept. Ibland hamnar man på en trevlig blogg av en slump och ser helt fantastiska recept som jag måste testa! Nu när julen närmar sig blir jag extra sugen.. inte alla recept är julrelaterade men alla sötsaker måste inte smaka pepparkaka. Så jag tänkte dela med m... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 17

2016-12-17 i Jultiden
Idag är det den sjuttonde december, det betyder att det är dags att öppna den sjuttonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den sjuttonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den sjuttonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 17; sjuttonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Double-ende... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Havrebollar med vit choklad och citron

2016-12-17 i Jultiden
Idag bjuder jag på ett gott och enkelt recept på havrebollar. Denna variant blir lite julig om man lägger till strössel i härliga julfärger eller om man i övrigt förknippar smaken av vit choklad med jul :) Havrebollar med vit choklad och citron - ca 30 st100g smör (rumsvarmt)1,5 dl florsocker2 tsk va... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 16

2016-12-16 i Jultiden
Idag är det den sextonde december, det betyder att det är dags att öppna den sextonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den sextonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den sextonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 16; sextonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Spiced Apple Sof... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Vackra Julnaglar

2016-12-16 i Jultiden
Denna gång blir det fina julnaglar i de klassiska färgerna röd, grön, vit och silver. För att få till den här polkagris designen på ringfingret använde jag mig av samma teknik som vid dessa naglar: polkagrisnaglar. Mycket enkla och riktigt fina. Måste nog säga att dessa är mina favoriter hittills när... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 15

2016-12-15 i Jultiden
Idag är det den femtonde december, det betyder att det är dags att öppna den femtonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den femtonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den femtonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 14; fjortonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Matte Kajal Bla... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Cupcakelåda

2016-12-15 i Jultiden
Jag bakar och delar med mig av många recept på cupcakes, och tycker dessutom att cupcakes är en jättefin present. Ibland kan det dock vara svårt att veta hur man ska ge bort dessa godsaker och på Ikea hittade jag enkla men fina lådor som passar perfekt för att ge bort cupcakes i. Billiga, fina och pa... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 14

2016-12-14 i Jultiden
Idag är det den fjortonde december, det betyder att det är dags att öppna den fjortonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den fjortonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den fjortonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 14; fjortonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Camomile Ge... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Äppelstrudel i muffinsformat

2016-12-14 i Jultiden
Kryddig och aromatisk är två ord som beskriver dessa små bakvärk. Har kallat dessa för äppelstrudel eftersom att jag tycker att dessa har liknande kryddning som en tysk äppelkaka (äppelstrudel). Kryddningen är så härligt varm och julig. Kardemumma, kanel och ingefära tillsammans med äpplen och hassel... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 13

2016-12-13 i Jultiden
Idag är det den trettonde december, det betyder att det är dags att öppna den trettonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den trettonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den trettonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 13; trettonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Lip & C... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julmarknader i London

2016-12-13 i Jultiden
Kom som sagt hem från London under natten mellan söndag och måndag. Tråkigt nog var planet över tre timmar försenat så kom hem först runt fem på morgonen. Nästan så att man fastnade i rusningstrafiken på väg hem. Men jag har i alla fall haft jättekul och åker gärna till London fler gånger. Tänkte att... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 12

2016-12-12 i Jultiden
Idag är det den tolfte december, det betyder att det är dags att öppna den tolfte luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tolfte luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tolfte luckan i Essie kalendern :) Lucka 12; tolfte december 2016 The Body Shop Ultimate: Nagelfil (30 kr)Ciaté Mini... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ge bort julfina marshmallows!

2016-12-12 i Jultiden
Idag blir det ett tips på en enkel, god och riktigt fin hemmagjord julklapp. Dessa är den perfekte julklappen till någon som du vill ge en julklapp till men kanske inte känner att du vill ge en för stor eller för dyr present. Dessa fina marshmallow-påsar är riktigt enkla att göra och jag tror att all... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 6

2016-12-12 i Jultiden
Dags för denna veckas julklappstips. Tänk att vi redan är uppe i sex veckor av julklappstips? tiden går fort men det finns säkert klappar kvar att köpa. Denna vecka kör vi på lite dyrare klappar, det kanske finns någon speciell person som förtjänar att få en dyrare klapp, vi kör på det! :)Veckans Jul... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 11

2016-12-11 i Jultiden
Idag är det den elfte december, det betyder att det är dags att öppna den elfte luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den elfte luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den elfte luckan i Essie kalendern :) Lucka 11; elfte december 2016 The Body Shop Ultimate: Drops of youth concentrate 7 ml... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Dekorera förvaringslådor

2016-12-11 i Jultiden
Förra månaden postade jag ett inlägg om hur man kan dekorera sin väggklocka med hjälp av lite fint papper och decoupage-lim. Idag postar jag en del två. Inte riktigt en del två men projekten är ganska lika varandra. För att matcha klockan valde jag att även köpa in och dekorera lite lådor från ikea. ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Tredje Advent

2016-12-11 i Jultiden
Idag är det den tredje advent. Surprise, surprise liksom. Tror att alla håller koll på det egentligen. Idag är det min sista dag i London, flyger hem mitt i natten. men tänkte ändå inte missa att skriva ett litet inlägg. Tänk att det är jul om typ två veckor. Så mysigt och så fantastiskt! Har inget m... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 10

2016-12-10 i Jultiden
Idag är det den tionde december, det betyder att det är dags att öppna den tionde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tionde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tionde luckan i Essie kalendern :) Lucka 10; tionde december 2016 The Body Shop Ultimate: Skinny felt liner (150 kr)... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Pekanmuffins

2016-12-10 i Jultiden
Dessa muffins är inte bara fina utan även lagom lyxiga och nötiga i smaken. Pekannötter har en fin och härlig smak som passar perfekt med vanilj och därför valde jag att använda en härlig rik vaniljfrosting. Servera gärna dessa på morgonfikat med en kopp kryddigt kaffe. Som jag själv har märkt så är ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Att få vara barn igen

2016-12-10 i Jultiden
Ibland drömmer man om att få vara barn igen, glömma bort all stress och bara mysa ner sig i soffan. Tyvärr är verkligheten ganska tråkig och det är svårt att få till den där mysiga känslan när det finns mycket att göra. Men jag har hittat något kul som kanske tillåter en att få tillbaka lite av den d... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 9

2016-12-09 i Jultiden
Idag är det den nionde december, det betyder att det är dags att öppna den nionde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den nionde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den nionde luckan i Essie kalendern :) Lucka 9; nionde december 2016 The Body Shop Ultimate: Vitamin E - Nightcream (65 ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Fina Glögg-värmare

2016-12-09 i Jultiden
Jag älskar små fina krimskrams till jul. Förutom fina hållare till bestick klickade jag även hem dessa fins glögg/vin/flask-"hållare" från Ebay. Dessa finisar kostade inte mer än 20 kr och ser mycket fina ut på julbordet. Kan tänka mig att de skulle bli en fin present också, men hade tänkt att spara ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julnaglar med hjälp av waterdecals

2016-12-09 i Jultiden
Ibland orkar jag inte sitta och pyssla med massa olika nagellack, tejp och glitter. Men det går ändå att få julfina naglar, bara man har rätt grejer. Låt mig beskriva hur man gör.. Nyligen beställde jag hem lite waterdecals till naglarna i fina julmönster. Dessa kom från Storbritannien så väntade kna... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 8

2016-12-08 i Jultiden
Idag är det den åttonde december, det betyder att det är dags att öppna den åttonde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den åttonde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den åttonde luckan i Essie kalendern :) Lucka 8; åttonde december 2016 The Body Shop Ultimate: Muslin Cloth (50 kr)Ci... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Cakepops i form av pepparkaksgubbar

2016-12-08 i Jultiden
Mitt favoritrecept på underbart goda cakepops är pepparkaks-cakepops med vit choklad. Så gott och så mycket jul varje liten boll. I år hittade jag dock en silikonform i form av pepparkaksgubbar på panduro och tänkte att den skulle bli perfekt för cakepops, speciellt om de också smakar pepparkaka. För... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

På väg till London

2016-12-08 i Jultiden
Just nu är jag påväg till London. Äntligen så ska jag få se alla julmarknader och shoppa julklappar. Tyvärr kommer jag inte ha med datorn och hotellet jag stannar på har inte gratis internet. Men jag har varit så duktig och fixat tidsinställda inlägg, så ni lär inte märka av att jag är borta. På månd... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 7

2016-12-07 i Jultiden
Idag är det den sjunde december, det betyder att det är dags att öppna den sjunde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den sjunde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den sjunde luckan i Essie kalendern :) Lucka 7; sjunde december 2016 The Body Shop Ultimate: Vitamin E - Moisture Cream ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Snögubbar med en överraskande insida

2016-12-07 i Jultiden
Idag presenterar jag en ny hemmagjord klapp. Hittade två fin fina vita plåtburkar på panduro för 30 kr/st så tänkte att man kunde göra något kul av dessa. Efter lite tankar och funderingar kom jag fram till vad jag skulle göra. Plåtburkarna fick bli snögubbar! Hade allt material hemma förutom stenarn... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Vad jag tycker om teadventskalendern

2016-12-07 i Jultiden
Nu har det gått 7 dagar sedan jag fått börja öppna alla mina adventskalendrar. Ciaté, Essie och The body shop visar jag varje dag vad jag får i luckan, men teadventskalendern har jag öppnat i hemlighet. Tänkte att jag slänger in en liten snabbrecension. Hittils är jag riktigt nöjd med kalendern, nytt... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 6

2016-12-06 i Jultiden
Idag är det den sjätte december, det betyder att det är dags att öppna den sjätte luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den sjätte luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den sjätte luckan i Essie kalendern :) Lucka 6; sjätte december 2016 The Body Shop Ultimate: Colour Crush nagellack - Re... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Fina bestick på julbordet

2016-12-06 i Jultiden
I oktober kollade jag efter småsaker på ebay och hittade dessa fina små bestickhållare. Tyckte att priset var superbra (20 stycken för 40 kr) och skulle passa perfekt på julbordet under julafton. Igår fick jag äntligen hem dem och måste säga att jag är riktigt nöjd med utseendet och kvaliten på dessa... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

200 inlägg!

2016-12-06 i Jultiden
Yes, det finns hela 200 inlägg här på bloggen! Detta är det 201:a för vara exakt. Samtidigt är det jättekul att se att ni följare inte minskar. Är jättetacksam över att ni följer bloggen och mitt julande. Tänkte fira dessa 200 inlägg med att visa mina 8 favoriter från bloggen hittills, en ur varje ka... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 5

2016-12-05 i Jultiden
Idag är det den femte december, det betyder att det är dags att öppna den femte luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den femte luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den femte luckan i Essie kalendern :) Lucka 5; femte december 2016 The Body Shop Ultimate: Nail Block (50 kr)Ciaté Mini Man... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Knäckäpplen

2016-12-05 i Jultiden
Dessa fantastiskt goda och fina muffins har fått namnet knäckäpplen främst för att dem är stylade så att de ser ut som kanderade äpplen man kan köpa på marknader. Muffinsen har en grundsmak av äpple och kola och är toppade med lite vaniljfrosting för att bryta av äppelsmaken. Dessa är perfekta vid ju... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 5

2016-12-05 i Jultiden
Dags att presentera tre nya julklappstips! Har redan delat med mig av 12 julklappstips men det kommer såklart fler. Denna vecka blir det inte så unika, men väldigt fina klappar. Blir allt svårare att hitta klappar nu, lider med alla som har dålig fantasi men många klappar att köpa. Men här kommer i a... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 4

2016-12-04 i Jultiden
Idag är det den fjärde december, det betyder att det är dags att öppna den fjärde luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den fjärde luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den fjärde luckan i Essie kalendern :) Lucka 4; fjärde december 2016 The Body Shop Ultimate: Almond hand and nail cream ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julglitter på naglarna

2016-12-04 i Jultiden
Jul, jul och mera jul. Speciellt på naglarna. Det blev enkla men superjuliga naglar den här gången. Hade tyvärr inte tid att göra designen mer komplicerad och unik, men tror att den funkar ändå. Blir ingen riktig guide, men det du behöver är glitternagellack eller löst nagelglitter, en svamp och topc... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Andra Advent

2016-12-04 i Jultiden
Nu är det dags för andra advent. Tiden bara flyger förbi, det är redan den 4:e december. Känns så pirrigt, tänk att det är julafton om mindre än 3 veckor. Jul, jul, strålande jul.. det är nog det enda jag kan säga. Har också kommit till insikt att jag missar alla julmarknader här i Sverige. Har inte ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 3

2016-12-03 i Jultiden
Idag är det den tredje december, det betyder att det är dags att öppna den tredje luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den tredje luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den tredje luckan i Essie kalendern :) Lucka 3; tredje december 2016 The Body Shop Ultimate: WINTER BERRIES LIP BALM (95... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ge bort kakor på burk!

2016-12-03 i Jultiden
Här kommer en till idé på en enkel, unik och rolig hemmagjord julklapp. Blev inspirerad av en burk på ICA där det fanns en färdig mix av torra ingredienser och en instruktion hur man skulle göra för att få till kakor av dessa. Jag valde att göra min egen variant av en sådan burk. Körde på en choklad ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Pepparkakshus

2016-12-03 i Jultiden
I helgen postade jag två inlägg med årets pepparkakshus, men det blev en hel del bilder uppdelade på två inlägg, så här sammanfattar jag de bästa bilderna av årets hus. Från början var jag ganska missnöjd med husen men ju mer jag tittar på dem, ju mer gillar jag hur de ser ut. Lagom charmiga och fina... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 2

2016-12-02 i Jultiden
Idag är det den andra december, det betyder att det är dags att öppna den andra luckan i The Body Shop Ultimate kalendern, den andra luckan i Ciaté Mini Mani Month kalendern och den andra luckan i Essie kalendern :) Lucka 2; andra december 2016 The Body Shop Ultimate: Bath Gloves (35 kr)Ciaté Mini Ma... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Chokladmuffins i miniformat

2016-12-02 i Jultiden
Chokladmuffins är en gammal favorit. Alla älskar choklad och jag har inte hört att någon inte gillar chokladmuffins. Detta recept är inget nytt och intressant, men det är första gången jag har gjort minimuffins med choklad och för att fira det använde jag mig av lite roliga tomteformar för minimuffin... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Muggkakor i Cellofan

2016-12-02 i Jultiden
Tror jag nämnt tidigare att jag älskar cellofan. Tycker klappar inslagna med den där fina genomskinliga plasten är helt perfekta. Skulle själv gärna få en cellofanklapp av någon. Tänkte att jag kunde slå in muggkakorna från gårdagens inlägg i cellofan och göra dem redo innan dem ska ges bort :)... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lucka 1

2016-12-01 i Jultiden
Idag är det den första december, det betyder alltså att det är dags att öppna den första luckan i adventskalendrarna! Tror ni redan vet vilka kalendrar jag kommer öppna. Men som en påminnelse kommer de här igen: The body shop ultimate calendar 2016, Ciaté Mini Mani Month 2016 och Essie advent calenda... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ge bort en Muggkaka

2016-12-01 i Jultiden
Efter lite småsurfande på nätet hittade jag en perfekt idé på enkla, fina och relativt billiga hemmagjorda julklappar. Ge bort muggkakor! En muggakaka är typ som muffins fast gjorda i en kopp och tillagade i mikron. Tar typ 1 minut i mikron och, smakar supergott. Så satte ihop några presentpåsar som ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Första December

2016-12-01 i Jultiden
Idag är det den första december! Äntligen är det december. vad jag har längtat. Från och med idag blir det lucköppningar, julbord, fula jultröjor och så får vi hoppas på lite snö också. Samtidigt är det bara en vecka kvar tills jag åker till London! Hade lite planer på att gå på skansens julmarknad i... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Vacker Glitter-ren

2016-11-30 i Jultiden
Jag har aldrig varit duktig på att göra eget julpynt, men i år har jag tagit tag i det och har redan gjort en egen adventsstjärna. Idag blev det istället ett annat, men liknande projekt. Vill inte göra det svårt för mig själv, men vill samtidigt göra någon snyggt och unikt. Hittade den här renen av p... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Leta Recept

2016-11-30 i Jultiden
Tycker att det är otroligt svårt att hitta nya recept. Jag ser ett intressant recept på nätet men det är svårt att veta om receptet blir lika bra som på bilderna eller om det smakar som förväntat. Sedan orkar jag sällan göra en testrunda, vilket orsakar att den goda tårtan som skulle serveras på fest... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Polkagrisnaglar

2016-11-29 i Jultiden
Nu blir det lite polkagrisar, fast på naglarna. Tänkte att jag visar en lite enklare men ändå riktigt julig design på naglarna. Valde dock att lägga till ett litet nagelklistermärke med två snöflingor på för att piffa upp naglar lite extra, men kan uteslutas för en mer klassisk polkagris-look. Tror n... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Kan det bli snö till jul?

2016-11-29 i Jultiden
Igår föll det kanske 3 cm snö här i Stockholm. Och såhär lagom kallt. Lite halt på vägarna men inte överdrivet. Jag är nöjd, jag tycker att det är perfekt nu. Jag älskar att det är vitt överallt, ett snötäcke på 3 cm är det enda som behövs. Drömmer mig bort igen, drömmer om en vit julafton. Så himla ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Bakewell - Engelska mandelmuffins

2016-11-28 i Jultiden
Bakewell-muffins, av mig även kallade för mandelmuffins är supergoda och lite lagom juliga i smaken. Dessa muffins kommer ursprungligen från England och påminner om många små engelska bakverk till både utseende och smak. Huvudsmaken i muffinsen är mandel men den lilla klicken av sylt på toppen gör at... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 4

2016-11-28 i Jultiden
Dags att presentera tre nya julklappstips! Denna vecka har jag letat riktigt ordentligt och hittat tre varor som jag tror de flesta kommer att gilla och är även vänliga för plånboken. Det blir svårare och svårare för varje vecka att hitta nya klappar, men tänker man lite utanför de klassiska "parfym,... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Årets andra och tredje pepparkakshus

2016-11-27 i Jultiden
Igår kom lite bilder på årets första pepparkakshus, här kommer bilderna på de andra två husen som jag gjort i år. Huset från igår ska nämligen ställas på jobbet och dessa små hus ska jag ha kvar hemma. Det ena huset står på en 30x30 cm platta och den andra på en 15x15 cm platta. Det lilla huset är ve... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Första Advent

2016-11-27 i Jultiden
Idag är det första advent! Jag tror att alla vet om det, och egentligen är detta inlägg helt onödigt. Men ville dela med mig av hur jag firar min första advent. Idag är det jobb från 11-17 så fick tända ljuset innan jag gick till jobbet och be min mamma att titta efter det så att det inte börjar brin... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Årets första pepparkakshus

2016-11-26 i Jultiden
Dags att presentera det första av de tre pepparkakshus som jag bakat i år. Detta hus som jag kalla för "pepparkaksvillan" är det största huset och liknar mer en stor villa än en liten stuga. Huset fick stå på en platta som är 30x40 cm och ritningarna fick jag från gingerbreadexchange.com. Blev helt o... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

December om mindre än en månad

2016-11-26 i Jultiden
Vart har tiden taget vägen? I torsdags var det exakt en månad kvar till jul och det innebär att det är exakt 28 dagar kvar till julafton. Tänk att det är första december nästa vecka, alla kalenderöppningarna och alla glöggfikan drar igång och då blir det jul på riktigt. jag vet att jag tidigare skriv... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Vanilj och plommonmuffins

2016-11-25 i Jultiden
Idag bjuder jag på lite klassiska vanilj och plommonmuffins. Plommon kan funka året runt men tycker ändå att plommon och vanilj tillsammans har lite julsmak i sig. Dessa muffins är perfekta för den som inte gillar för söta smaker eller för den som gillar fruktiga smaker. Du kan med fördel byta ut plo... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Första steget till pepparkakshusen

2016-11-25 i Jultiden
Nu är jag fullt igång med att baka pepparkakshusen. Det blir som sagt tre stycken i år, två för att ha här hemma och en som ska stå på jobbet. Jag måste säga att min skicklighet och kunskap när det kommer till pepparkakshus inte riktigt finns här i år. Känns som att alla delarna är sneda, fick inte r... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Stilrena julnaglar

2016-11-24 i Jultiden
Dags att köra igång med juldesigner på naglarna. Nu i november blev det mycket blått, men du är det dags för röd, guld, silver, vit och grön. Det ska vara så mycket julfärger och glitter att jag tar slut på nagellacken. Okej, där tog jag i lite, men det ska bli julfärger från och med nu. För att kick... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lagom mysig jul

2016-11-24 i Jultiden
Ibland så får man vara lite barnslig, speciellt vid jul. Hela julen är egentligen en högtid då man inte måste vara så seriös. Det är okej att inte orka göra alla vuxna saker, det är okej att mysa hemma med pyjamas och det är okej att proppa i sig en hel hög julgodis. Julen är en speciell högtid. Själ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Dekorera en stjärna

2016-11-23 i Jultiden
Nu på söndag är det första advent och det blir dags att ta ut adventsstjärnorna och ljusstakarna. Jag är dock inte så förtjust i adventsstjärnor i fönstret, är mer av en ljusstak-människa. Tyvärr har jag ingen fönsterbräda så det "måste" bli en stjärna i fönstret. Det jag inte gillar med adventsstjär... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Mina jultröjor

2016-11-23 i Jultiden
Jag har lovat att visa upp mina jultröjor, så här kommer dem. Har för tillfället tre tröjor. En härlig från H&M som har en trevlig liten ren med en röd glittermule. Sedan har jag två lite mer specifika tröjor. Båda är beställda från ebay, och båda är lite fräcka. Den ena är lite rolig och speciel... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Trefärgad julfrosting

2016-11-22 i Jultiden
I går gjorde jag lite minimuffins med kokos, så idag bestämde jag mig för att dekorera dessa med en trefärgad frosting. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet, trots att muffinsen ser ut lite som italiens flagga. Tekniken som jag använt för att skapa denna typ av frosting fick jag från d... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Black Friday 2016

2016-11-22 i Jultiden
Nu på fredag är det black friday, roligt nog är det löning under samma dag. Frågan är hur mycket man ska shoppa, eller om man ens ska orka bry sig om den dagen. Det känns ändå som att man köper endast för att det är rea och inte för att man verkligen vill ha grejerna. Såklart finns det lite saker som... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Minimuffins med kokos

2016-11-21 i Jultiden
Idag bjuder jag på ett smarrigt recept på minimuffins med kokos. Dessa är typ en miniversion på kokosmuffins. Till dessa minisar använde jag mig av mini-jul-muffinsformarna från årets ikea kollektion eftersom att dem är små och riktigt stabila, vilket gör att det inte behövs en minimuffins-plåt. Härl... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 3

2016-11-21 i Jultiden
Nu är det dags för tredje rundan av veckans julklappstips. Denna vecka har jag haft lite svårigheter att hitta bra klappar men kom till slut fram till tre stycken som jag tycker om och tror att andra också skulle uppskatta. Får hoppas att jag hittar lite mer inspiration till nästa vecka, måste ju hit... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Slå in hemmagjorda klappar

2016-11-20 i Jultiden
Har funderat lite över fina sätt att slå in hemmagjorda klappar på. Självklart finns det gamla vanliga sättet: att slå in dem som alla andra klappar. Men eftersom att man har lagt tid på att göra en klapp tänkte jag att man kanske kan göra en unik inslagning också. Brukar många gånger köra på cellofa... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Essie adventskalender 2016

2016-11-20 i Jultiden
Jag lovar att det här är den sista adventskalendern jag kommer köpa i år. Men här är den, Essie adventskalender 2016 står här hemma hos mig. Hade egentligen inga planer på att köpa kalendern men har sett den fler gånger när jag gått och handlat. Till slut bestämde jag mig för att köpa den på Åhléns, ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Nu finns inte snön kvar

2016-11-19 i Jultiden
Om du bor i Stockholm eller i trakterna vet du redan om det, men snön är helt borta. Det finns kanske en liten hög någonstans, men annars så är det bara gräs och blöt asfalt kvar. Och jag som önskade att snön skulle vara kvar till jul. Jag hade drömt mig bort till ett snötäckt landskap där snön lyser... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Tomtelatte och annat julkaffe

2016-11-19 i Jultiden
Jag kanske har nämnt tidigare att en av smakerna som jag förknippar med julen är tomtelatten från espresso house. Jag älskar kanelsmaken med en liten dos kardemumma blandat med en härlig smak av kaffe. Jag älskar att dricka te vid juletid, och skippar helst kaffe men en tomtelatte är inte samma sak s... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Snart blir det pepparkakshus!

2016-11-18 i Jultiden
Ritningarna klara, plattorna klara, ljusen inköpta, fönsterkarameller finns här hemma och glasstrutarna till träden står redo. På tisdag ska jag göra degen och börja baka delarna till husen. Kör som vanlig på "fuskdeg" som ser ut och luktar som pepparkaka men är stenhård och smakar inte så gott. Jag ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Inspiration Nageldesign 2

2016-11-18 i Jultiden
Eftersom att jag gör nya naglar varje vecka kommer det inte bli så många nageldesigner som jag skulle vilja (en i veckan är inte tillräckligt!). Därför kommer jag presentera lite nageldesigner som jag gjort förra året. Tyvärr är bilderna tagna med min mobil och innehåller inga steg för steg instrukti... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Nutellamuffins med Nutellafrosting

2016-11-17 i Jultiden
Idag blir det ett trevligt recept på nutellamuffins med nutellafrosting. Det blir alltså mycket choklad på choklad. Dessa muffins blir lite maffiga så en brukar räcka. Du får självklart äta fler, men jag varnar dig.. dessa är riktigt goda! Jag valde att använda gröna formar med vita prickar och stora... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lite jul i stan

2016-11-17 i Jultiden
Körde förbi stan igår och tog en runda till bland annat NK och Sephora. Det är ganska fint pyntat måste jag säga, men inte överdrivet mycket. Samtidigt så tog jag mig inte tiden att ta finare bilder eller se mig ordentligt omkring. Det kanske är finare på dagen när det är ljust ute. Men det kanske är... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Dekorera din väggklocka!

2016-11-16 i Jultiden
Här kommer årets första pyssel som även är ett enkelt och perfekt tips för en unik hemmagjord julklapp. Dekorera om din gamla väggklocka! Klockor kan vara en jättevacker detalj hemma, men vanliga tråkiga klockor känns lite sådär så fick för mig att göra om min nuvarande väggklocka. Tycker detta är en... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Jullista

2016-11-16 i Jultiden
Hittade lite roliga listor hos matildasjul.blogspot.se. Tyckte att det var riktigt trevliga frågor att svara på så valde ut några från bloggen. Alltid lite kul att svara på frågor som rör julen, speciellt om du inte måste hitta på frågorna själv :) Matildas Jullista  Vad är dom första fem orden du ko... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Eleganta Vinternaglar

2016-11-15 i Jultiden
Tänkte att jag kör på lite mer eleganta naglar för den här veckan. Dessa är också lite enklare att göra och man behöver inte lika många redskap. Dessutom går den här designen att variera (bilder på olika varianter finns längre ner) om man känner att det blir för mycket glitter.  Börja med att välja u... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Kan man längta för mycket?

2016-11-15 i Jultiden
Det känns som att jag håller på och längtar ihjäl mig. Jag längtar till december, jag längtar till Londonresan och till julen. Till julafton. En av de mest underbara dagarna. En av de dagarna då man är glad hela dagen. Den dagen man får äta god mat och mysa med familjen. Den dagen då det inte ställs ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Så vackert landskap

2016-11-14 i Jultiden
Tog en liten promenad med vovven igår. Snön är så härligt och det är så skönt att det inte är så kallt. Det är alltså helt perfekt! Nu är kaoset i Stockholm nästan över och allt börjar rulla på som vanligt. Det är något speciellt med snön. Det är ljust ute trots att det är mörkt, det glittrar trots a... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Veckans Julklappstips 2

2016-11-14 i Jultiden
Nu har det gått en vecka sedan jag gav mina tre första julklappstips. Vet att det ibland kan bli svårt att komma på vad man ska köpa, att köra på hudvårdsprodukter till alla i familjen varje år känns sådär och det förstår jag och därför hoppas jag att mina tips skapar lite nya funderingar. Såklart ha... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Jag åker till London!

2016-11-13 i Jultiden
Jajamensan, jag ska dra iväg till London i december. Har alltid drömt om att åka dit vid jul, gå på julmarknader, julhandla och bara mysa. Har faktiskt redan varit i London i år, men det var en riktig snabbis i april så fick varken se eller uppleva någon jul (de startar tidigt men tyvärr inte i april... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ciaté Adventskalender 2016

2016-11-13 i Jultiden
Nu har jag även fått tag på året Ciaté Mini Mani Month Adventskalender 2016. Blir 24 stycken luckor fyllda med nagellack, rena drömmen för mig! Måste dock säga att denna kalender är ovanligt dyr jämfört med föregående år, hela 200 kr dyrare. Får såklart hoppas att den är värd de extra pengarna. Tycke... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Inspiration Nageldesign

2016-11-12 i Jultiden
Eftersom att jag gör nya naglar varje vecka kommer det inte bli så många nageldesigner som jag skulle vilja. Därför kommer jag presentera lite nageldesigner som jag gjort förra året. Tyvärr är bilderna tagna med min mobil och innehåller inga steg för steg instruktioner. Men jag hoppas att det ger er ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Lite Julbloggskärlek

2016-11-12 i Jultiden
En härlig trend har har startat hos oss julbloggare, nämligen sprid julbloggskärlek! Helénes underbara jul skrev ett inlägg om att sprida lite kärlek i bloggvärlden och länkade sedan till några trevliga julbloggar. Många har följt i hennes spår, och det tänkte även jag göra och lista några av julblog... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ljus, ljus i mängder!

2016-11-11 i Jultiden
Har jag nämnt att jag älskar ljus? Ljus, speciellt doftljus är en av de bästa sakerna med vintern och julen. Små ljus som lyser upp mörkret och den svaga doften som fyller huset. Jag har tidigare nämt att mina doftljus kommer från ikea eftersom att jag har svårt att skarpa ihop för ett par fina yanke... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ännu mera snö

2016-11-11 i Jultiden
För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om hur glad jag var att vi i Stockholm har fått lite snö. Jag ångrar nog nästan att jag var så glad över snön, några dagar efter föll det ner en halvmeter snö och det blev helt kaos. Kunde knappt ta mig till eller från jobbet och fick stanna hemma en dag för... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Champagne och jordgubbsmuffins

2016-11-10 i Jultiden
Det är lite för tidigt för att tänka på nyår, och helt ärligt brukar jag inte bry mig om att fira nyår. Men kom över det här underbara recept på champagne och jordgubbsmuffins. Toppade av med lite rosa champagnesmörkräm och ätbart glitter. De blev inte så juliga, men dessa är perfekta för nyår, alla ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern 2016

2016-11-10 i Jultiden
Besökte designtorget för några dagar sedan och fick med mig en liten teadventskalender. Har sätt fram emot att testa denna kalender och en kopp te på morgonen gör mig både glad och pigg. Jag kanske till och med får till två eller tre koppar på en påse, om teet är extra gott. Tycker nog att det är lit... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julklappspapper

2016-11-09 i Jultiden
Då har det blivit dags att presentera de presentpapper jag har valt att slå in årets klappar med! Jag är ganska petig när det gäller valet av presentpapper, gillar att ha samma tema under granen. Jag brukar slå in en hel del tomma lådor så att det ska se snyggt ut under granen och placera dem där en ... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julens Smaker

2016-11-09 i Jultiden
Det är alltid lika kul att leta efter årets julsmaker, trots att många produkter har samma smaker varje år. Gifflar kör alltid på saffran och pepparkaka och ballerina kör på pepparkaka som för två år sedan. Men jag blir alltid lika glad när jag ser att smakerna kommer till butikerna. Känslan sprids t... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Snönaglar

2016-11-08 i Jultiden
Det är så härligt att snön äntligen kommit! För att fira detta bestämde jag mig för att gör lite snöinspirerade naglar. Även denna gång kommer jag använda mig av ombre-tekniken och glitter, men även en nailsticker (nagelklistermärke) för att göra naglarna extra vinter och snömysiga.  Börja med att vä... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Julklappstips varje vecka!

2016-11-08 i Jultiden
Surfade runt lite på nätet och läste som vanligt lite mysiga julbloggar. Det är så kul och man blir så inspirerad av att läsa andras bloggar, och idag var en sådan dag då man blev extra inspirerad av ett specifikt inlägg. På bloggen julkulan så läste jag att det varje dag kommer att publiceras julkla... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Fler tips för att smygstarta julen

2016-11-07 i Jultiden
För några dagar sedan publicerade sydsvenskan 5 tips på hur man kan smygstarta julen. Även om jag älskar jul och skulle kunna ha tomtar och pepparkakor året runt så är vissa av oss inte så förtjusta i jul året om. Många hinner faktiskt tröttna på julen redan innan december när man drar igång för tidi... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Snön ligger kvar!

2016-11-07 i Jultiden
Snön ligger kvar, så mysigt! Nu känner man att vintern och julen börjar komma. Tycker också att det är härligt att temperaturen ligger mellan 2°C och -2°C, vilket gör att det är lagom kallt och snön inte försvinner :)... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Inspiration hemmagjort pynt

2016-11-06 i Jultiden
Jag gillar julpynt och jag gillar att pyssla fram pyntet. Men det är svårt att hitta på något snyggt och unikt som du ändå kan göra själv. Därför tänkte jag dela med mig av lite inspirationsbilder som jag hittat på pinterest. Det är inget fel att köpa färdigt pynt eller färdiga delar för att sedan sk... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

The Body Shop Adventskalender 2016

2016-11-06 i Jultiden
Yes, har nu äntligen köpt hem the body shop adventskalender, valde den dyraste ultimatekalendern. Måste säga att den är extra fin i år. Älskar konceptet med små lådor istället för luckor. Det roliga är att det finns 25 stycken paket istället för 24! Jag tror att det beror på att i år säljs samma kale... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Inspiration julklappar

2016-11-05 i Jultiden
Har precis köpt klart allt presentpapper som jag kommer att använda när jag kommer att slå in alla julklappar. Hade i början planer på ganska stilrena presenter. Inte så mycket mönster och två färger. Tänkte att jag kan dela med mig av de bilderna som jag blev inspirerad av, trots att jag i slutänden... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Choklad och hasselnöts muffins

2016-11-04 i Jultiden
Här kommer årets första recept! Hasselnöt och choklad är en fantastiskt kombination, speciellt på muffins. Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Enkelt, gott och rätt så juligt recept som passar perfekt till både julfika och vanlig mysfika nu när det b... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

När blir man för gammal för en Önskelista?

2016-11-03 i Jultiden
När blir man för gammal för en Önskelista? Eller kan man bli för gammal för en Önskelista? Mina föräldrar gör aldrig önskelistor, så kan tänka mig att man når en punkt då man inte önskar sig specifika saker. Men där är jag inte än, jag önskar mig en del grejer! Jag önskar mig kanske inte så jättemång... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Jultröjor

2016-11-03 i Jultiden
Slösurfade lite och hittade några trevliga jultröjor. Det blir snart dags att ta fram lite gulliga/roliga/småfula tröjor som man kan mysa sig in i på kvällarna eller visa upp ute på stan. Jag har för tillfället tre stycken jultröjor som jag tänkte visa upp lite senare, har inte hittat tröjorna än. Bl... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Present med motiv av Elsa Beskow

2016-11-02 i Jultiden
Ibland blir man kär i saker. Helt utan anledning. Man ser något och så bara pang, det där vill jag ha! En sådan sak är dessa matservice-set med Elsa Beskows motiv. Dessa är menade på till barn mellan åtta månader och två år, inte till en vuxen tjej. Men dessa är så fantastiskt fina, söta, underbara..... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Juldoftande handtvål

2016-11-02 i Jultiden
NU börjar julkänslan spridas till alla butiker. Dekorationerna kommer fram och julsortimentet finns på hyllorna. Var och kika lite på rusta, förutom papper och filtar fick jag med mig Gunrys jultvålar. Dessa handtvålar är ett måste! Konstigt nog har jag nästan förknippat dessa tvålar med jul, efterso... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Enkla ombrenaglar med glitter

2016-11-01 i Jultiden
Här kommer årets första nagelinlägg! Tänkte att jag börjar med en lite mer vintrig design och kör på blått innan vi i slutet av november och i december kör på de klassiska julfärgerna. Denna gång blir det relativt enkla (om man vet hur man gör) naglar med ombre-effekt och lite glitter. En enklare gui... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Glad första November!

2016-11-01 i Jultiden
Åh, nu kan man äntligen starta. Äta pepparkakor, bära rött, lyssna på julmusik och ha massa juldoftande doftljus! Fast samtidigt har jag lite blandade känslor för november, det är så nära jul, men samtdigt så långt bort. Det är hela 54 dagar kvar till julafton och hela 30 dagar tills den där överdriv... Läs mer i Jultiden.
Bloggfoto saknas

Ikea Inför Julen

2016-10-31 i Jultiden
Det är livsfarligt att åka till ikea, speciellt nu när alla julsaker ligger ute. Måste säga att jag verkligen tycker om årets julsortiment på ikea! De har lyckats blanda klassiskt och modernt genom att göra en svart/grå/silver version på det gamla vanliga röd/vit/guldiga. Såklart finns de klassiska f... Läs mer i Jultiden.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby