Presenttips.se logo

Julbloggen: Annas Jul

Bloggfoto saknas

Julen 2018

2018-01-08 i Annas Jul
Julen på bloggen kom av sig lite, men inte i själva livet som tur är! Det fanns helt enkelt inte tid att skriva så mycket i december mellan födelsedagskalas, adventsfika, julmarknader, lussefirande och julfirande. Kameran har hängt med på en del så här kommer en liten sammanfattning av min december (... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Den god gröna julen - receptboken för dig som vill ha mer vegetariskt.

2017-12-19 i Annas Jul
 - recensionsex. - Jag har fått tillfälle att recensera Karoline Jönssons nya receptbok Den goda gröna julen. För den som vill ha lite ny inspiration för ett grönare julbord och även mer vegetariska recept under vintern rekommenderar jag att köpa boken. Många trevliga recept, där jag har många på min... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Pärla julsaker

2017-11-24 i Annas Jul
Min sjuåring pärlar för glatta livet på fritids och det verkar ha smittat av sig på hela gruppen. Kul tycker jag och det verkar som att julintreset smittat av sig för på sista tiden har det kommit hem en hel del julinspirerade pärlplattor.Foto: AnnajansonFunderade ett tag på var vi skulle göra av all... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Nya smaksatta pepparkakor

2017-11-23 i Annas Jul
Jag har hittat två nya smaksatta pepparkakor i affären i år. En kravmärkt från nyåker med smak av apelsin och en från Annas pepparkakor med smak av lakrits. Jag som älskar lakrits tyckte att lakrits pepparkakorna var fantastiskt goda, som godis och apelsin kom på en andra plats. Hos maken som inte är... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Trycka julklappspapper

2017-11-22 i Annas Jul
Om man vill ge bort en personligt inslagen julklapp tycker jag det är fint att trycka eget julklappspapper! Även en rolig sak att göra ihop med barnen (om man får ha sitt papper i fred från alla pysselsugna barn vill säga =) ).Foto: Annajanson För ett tag sedan när barnen tryckte potatistryck passade... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Något fint att torka händerna på

2017-11-17 i Annas Jul
Jag drömmer lite om en fin julhandduk för gäster och familj att torka händerna på och visst vore det fint att ha denna nedan på bild som gästhandduk i december? Det är inte bara motivet jag tycket är fint utan även själva produktionen av denna handduk. Handuken är gjord av familjeföretaget Ekelund i ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Utmana dig själv i snällhet under december

2017-11-17 i Annas Jul
Friends som är en barnrättsorganisation mot mobbning ger ut en julkalender med en utmaning varje dag i december fram till julafton att göra en god handling mot någon annan. Något jag tror alla skulle behöva en påminnelse av, så är det någon kalender du ska köpa så är det denna! Riktigt snygg är den m... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Räven och tomten av Astrid Lindgren

2017-11-12 i Annas Jul
Räven och tomten är en Astrid Lindgren bok som först i år getts ut på svenska. Boken skrevs av Astrid på 60-taletoch är en tolkning av diktverket "Räven och tomten" av Karl-Erik Forsslund. Boken som getts ut nu är illustrerad av Eva Eriksson."Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julkola från Lakritsfabriken

2017-11-11 i Annas Jul
Jag har tack vare Charlie fått pröva Lakritsfabrikens julkola för 2017. Förra året var det lakritskola med pepparkakssmak. I år är det lakritskola med glöggsmak. Hur smakar den nu då? Jo lakrits går alltid hem hos mig, vilket inte går att komma ifrån men glögg smaken tar över här och jag är tveksam t... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Ekologisk julmust, choklad och perpparkakor

2017-11-05 i Annas Jul
Nu i år har en ekobutik/webbutik som heter Rekoshoppen öppnat på promenadavstånd från mig, vilket jag tycker är fantastiskt roligt. Jag har fått lite juliga produkter av dem att testa nu inför jul, några nya och några gamla favoriter.Foto: AnnajansonEkologisk Julmust från Naturfrisk - De flesta (alla... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Maileg julmöss

2017-11-04 i Annas Jul
Maileg mjuka jultomtar är en favorit sedan tidigare. Jag gillar även deras små möss och här hemma finns en med änglavingar, men vingarna sitter tyvärr fast. Nu i år kommer en ny söt liten julmus med avtagbara änglavingar, precis sånt jag gillar när det finns flera användningsområden och saker går att... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Ett grönare julbord, både för miljö och hälsa

2017-11-03 i Annas Jul
Här hemma hos mig försöker vi äta mer och mer vegetariskt och jag anar att det kommer bli mer grönt på julbordet i år om jag får vara med och bestämma. För både miljömässigt och hälsomässigt är det att föredra att dra ner på köttet. Miljön gissar jag att de flesta vet, men vet ni att hjärtinfarkt och... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Kola bollar - kanske lite nyttigare

2017-11-01 i Annas Jul
En av mina favorit bloggar är Food Pharmacy. Den tar upp mycket kostfrågor, hur man med kost kan få bättre hälsa. Har nu även köpt deras kokbok som kom i augusti och håller på att testa mig igenom deras recept. En hel del av recepten är rawfodd inspirerade vilket även detta recept är delvis. Recept f... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Jul tassels

2017-10-30 i Annas Jul
På många secondhandaffärer ligger travavis med fina garner och trådar. Perfekt att köpa och använda till allahanda julpyssel nu inför jul. Förra året hittade jag fint lingarn på Erikshjälpen här i Jönköping.För några veckor sedan prövade jag att göra tassels vilket blev riktigt fina tycker jag. De ka... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Lakrids by John Bülow - Christmas 2017

2017-10-29 i Annas Jul
För ett tag sedan skrev jag om Haupt Lakrits julsmaker och idag har turen kommit till Lakrids by Johan Bülow. Även här har jag webshoppen Ninas mat att tacka för att jag fått provsmaka. Som vanligt är kombinationen lakrits och choklad en av de bästa och det är svårt att säga om någon är bättre då all... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Annas Jul 10 år!

2017-10-28 i Annas Jul
I år är det tio år sedan jag började skriva på denna julblogg. I slutet av oktober skrev jag det första blogginläggen, om man nu kan kalla det blogg inlägg med endast några få tader text. Mer blev det först i november. På tio år har det hänt ganska mycket både inom julbloggarna och för mig privat.När... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern 2017

2017-10-11 i Annas Jul
Det blev en teadventskalender i år igen, för femte året om jag räknat rätt och från Nabo precis som tidigare. Varför ändra något som jag varit nöjd med? Jag längtar redan till att börja doppa mig igenom december. Sofie och Lizette som driver Nabo brukar tänka till angånde designen och har gjort det i... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julen hos Haupt lakrits 2017

2017-10-09 i Annas Jul
Lakrits och choklad är min stora last när det gäller sötsaker. Haupt Lakrits brukar kombinera dessa bra och är därför en favorit hos mig när man unnar sig lite lyxigare lakrits med choklad. De har i år två olika chokladöverdragna lakrtisbitar, den ena God Jul, precis samma som förra året. Den andra h... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julängel i papper

2017-10-08 i Annas Jul
Enkla papperspynt är de bästa pyssel tycker jag. När man med få material och hjälpmedel kan tillverka något snyggt som man vill ha framme, då är det ett lyckat papperspyssel.Foto: AnnajansonTill detta behöver du valfritt papper, penna, linjal, sax, sytråd och eventuellt upphängningsband. Mät ut och k... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

God choklad och lite pyssel

2017-10-07 i Annas Jul
I en ganska hektisk vardag med tre barn, jobb och andra fritidsaktiviteter för familjen försöker jag hitta små stunder då jag gör saker jag gillar. Idag blev det en stund i blomlandet som fortfarande leverarar massa dahlior (vilket ni som följer mig på instagram har sett en glimt av), sen har jag äve... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Glöggnyheterna duggar tätt denna veckan

2017-09-20 i Annas Jul
Igår släppte Blossa vad Blossa17 smakar och även Saturnus avslöjade sina nyheter. Idag läste jag om Dufvenkrooks glöggnyhet. En av dem är jag super nyfiken på, en av dem vill jag nog gärna testa och en känns inte nyskapande, men säkerligen god. Vilken är vilken då?Vi börjar med den som inte känns så ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Juligt lego och duplo

2017-09-13 i Annas Jul
Att jag gillar lego är nog ingen överraskning för er som läser här och följer mig på instagram. På instagram har jag redan visat mitt inköp i somras som gjordes på Legoland. En låda med Creator Winter lego, närmare bestämt leksaksaffären som kom för två år sedan och som jag tittat på länge. Inköp til... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Odling och bär- och svampplockning till julen

2017-09-09 i Annas Jul
Har ni något som ni odlar och plockar själva i matväg för att ha till julen? Det har jag. Jordgubbar är en av sakerna. Att dricka jordgubbssaft tillsammans med julkakor ger mig julstämning då vi alltid gjorde det i min familj på julafton när jag var yngre. Visserligen gör jag inte jordgubbssaften sjä... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Adventskalender 2017 - blir det teadventskalendern?

2017-09-08 i Annas Jul
Jag har haft teadventskalender från Nabo in Sweden senaste fyra åren och hade lite tankar på att släppa den i år och testa något annat eller skippa helt. Men när jag ser årets design så faller jag dit och börjar känna längtan efter det där te doppandet i december och undrandet vad är det för smak ida... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Mumin vintermugg 2017

2017-09-08 i Annas Jul
Jag tycker att mumin vintermuggarna ofta är mycket fina och kan ibland ångra att jag började samla på Astrid Lindgren julmuggarna som nu inte kommer i fler. Visserligen säsongsporslin som inte används över hela året, men ibland tycker jag det är ok om det används mycket under den perioden vilket man ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Ett stort problem...

2017-09-04 i Annas Jul
Jag har ett problem med min kommande älskade högtid, ett ganska stort problem. Mycket av julen i dagens samhälle innebär kosnumtion vilket gör det tudelat för min del. Enligt en uträkning där man tittar på hur vi förbrukar jordens resurser i förhållande till hur naturen kan förnya dem har vi redan fö... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Snart snart snart.....

2017-08-27 i Annas Jul
Efter att förra årets december kantats av maginfluensa, säsongsinfluensa och ryggont i familjen satsar jag för fullt att vi denna julen ska ta igen va vi missade förra. Det har god potiential att bli så har jag börjat upptäcka. Jag har nyligen upptäckt att Jul på Skansen öppnar en vecka tidigare än j... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Saffranspannacotta

2016-12-22 i Annas Jul
Lovade recept på saffranspannacottan som visades på instagram för en vecka sedan. Lite influensa hamnade iväg för att komma med här tidigare, men nu så. Kanske har du inte fixat färdigt menyn för helgens kalas och då kan jag varmt rekommendera saffranpannacotta! Jag gjorde både en variant med gelanti... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Hyacinter - taklök - lerkruka

2016-11-29 i Annas Jul
Blev inspirerad av att ha hyacinter ihop med lerkruka och taklök när jag var hos Tengblads handelsträdgård. Köpte med mig en kruka och en lite taklök hem. Hyacinter hade jag redan hemma. Resultatet blev bra tycker jag och de pryder nu vårt köksbord och luktar ljuvligt!Foto: Annajanson... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Rudenstams Prenium glögg

2016-11-28 i Annas Jul
Vid Jul i Äppeldalen förra helgen inköptes Rudenstams Preniumglögg gjord på Ingrid-Marie äpplen. Smakade verkligen mycket äpplen och kändes inte alls blaskig som en del andra äppelglögger gör. Gick hem hos både barn och vuxen. Rekommenderas om man gillar äppelglögger och kommer köpas här igen om jag ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Första Advent 2016

2016-11-27 i Annas Jul
En Första Advent som inte riktigt blev som den skulle, men ganska skön ändå. Idag skulle vi haft 6 årskalas med efter en kräkincidens på stan (!) igår blev det inställt. Istället blev det en lugn hemma dag med legobyggen för barn och vila för vuxen. Välbehövligt det med!Men en adventsljusstake fixade... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Roliga pepparkaksmått

2016-11-23 i Annas Jul
Förra året beställde jag några nya pepperakaksmått från formina,se . Hittade en traktor till yngsta sonen och en dinosaurie till den äldsta sonen. Succe på en gång. Måtten är sedan perfekta att använda resten av året med för att göra exempelvis mördegs kakor. Jagmenar vilken liten kille är inte intre... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Juligt lego som kanske kan hittas i din legolåda

2016-11-22 i Annas Jul
Man kan som sagt göra ganska mycket med lego mat har hemma utan att det specifikt är jul lego. För något år sedan fanns antarktisk tema i lego city. Mössorna/luvorna i blått med pälskant blir tillsammans med en blå tröja perfekta vinterjacka i en legovinter lek. Röda och blå piratmössor blir perfekta... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Vad hände med traditionen?

2016-11-21 i Annas Jul
Var inne och läste bloggen Oddsends som skrivs av Therese. Hon skriver om var traditionen med att plocka fram samma älskade julsaker varje år tagit vägen? I dagens samhälle finns en hets att ex byta pynt i julgranen varje år efter rådande trend. Tänk vad vi spar både tid (för att springa i affärer oc... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Jul i Äppledalen

2016-11-20 i Annas Jul
I går var jag och familjen på årets första julmarknad. I hela Äppeldalen norr om Huskvarna var det juligt värre då de hade Jul i Äppeldalen. Flera företag hade små julmarknader och extra juligt i sina butiker. Då hela familjen inte är lika begistrade i julmarknader som jag siktade vi in oss på favori... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Choklad med julsmaker - limtied edition från Divine

2016-11-18 i Annas Jul
Testade för någon vecka sedan Divines två limited edition julchokladkakor. Den ena (gröna) med mjölk choklad och julsmaker, som smälter ljuvligt i munnen. Den andra (röda) med tranbär och hasselnöt. Det är lite större bitar av tranbär (vilket jag gillar) och ger lite tuggmotstånd. Båda fairtrade och ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julklappspapper 2016

2016-11-17 i Annas Jul
Som vanligt levererar Lagerhaus när det gäller inslagningspapper till jul. De två jag laddat upp med är båda där ifrån och jag gillar skarpt att de är miljömärkta med EU-blomman. Papprena kommer bli supersygga ihop med både egen pysslade etiketter och årets fina från Röda Korset som jag skrev om tidi... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Islyktor

2016-11-16 i Annas Jul
Islyktor är fint och stämningshöjande tycker jag. Att göra islyktor är något jag länge tänkt, men har blivit lite bort prioriterat här. Men nu när det varit lite kallt prövade jag göra en. Jag använde mig av en lite plasthink fyllde med vatten och la en mindre burk inuti och la i lite stenar så att b... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Juletiketter från Röda Korset

2016-11-15 i Annas Jul
Min mormor hade alltid etiketter från Röda Korset på sina julklappar och på senare år har jag nog blivit lite nostalgisk när det gäller dessa etiketter för ni vill jag ha dem med på min paket. För visst är det smidigt att ha ett gäng som man inte pysslar själv utan bara skriver på och sätter på paket... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julmarknader i Jönköping

2016-11-14 i Annas Jul
Jag undrar nästan om alla julmarknads arrangörer i Jönköping pratat ihop sig i år för tredje advent är de flesta av julmarknadena jag vill gå på. Men innan vi kommer till tredje advent så är det en eller kanske två trevliga julmarknader första adventshelgen, nämligen;Designmarknaden Vinter2016 - På l... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Blossa Glögg - Blåbär Ingefära

2016-11-10 i Annas Jul
Igår testade jag och maken Blossas nya ekologiska alkoholfria glögg med smak av Bläbär och ingefära. Ja även treåringen i familjen hann få i sig lite innan lägg dax, eller mest russin blev det nog.Foto: Annajanson Jag tycker det är kul att det ekologiska utbudet bland alkoholfria/lättvinsglögger ökar... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Glasspinnetomte

2016-11-09 i Annas Jul
Det finns mycket kul pyssel som man kan göra med glasspinnar ihop med barn. Glasspinnar kan man antingen spara på själv eller köpa i pysselaffärer. De jag använder i detta pysslet är inköpta på Panduro. Till gubben har jag och sonen även använt piprensare, ögon och ull. Detta är ett pyssel som jag up... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Schyssta chokladkalendrar

2016-11-02 i Annas Jul
Nu är det mindre än 1 månad till första december, tiden bara rinner på. Jag har funderat lite på chokladkalenderns vara eller inte vara. Får väl se hur det blir på den fronten för min del, men tänkte iallfall dela med mig lite av några schyssta alternativ. För visst vill vi vara snälla både mot männi... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

DIY - Garnbollar

2016-10-27 i Annas Jul
Jag har dragit mig för att göra garnbollar ibland för jag tycker att det traditionella sättet att göra dem genom att klippa ut två cirklar med hål i mitten och rulla tråd runt pappcirklarna är lite tidskrävande. Nu har jag hittat ett lite smidigare sätt och virar garnbollar för glatta livet! De är fi... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Legokalender - köp färdig eller fixa själv?

2016-10-24 i Annas Jul
Gillar dina barn lego? Då finns det flera roliga sätt att ge dem en rolig legokalender och inte bara de som finns i affären. Men kanske är dina barn som mina att det vill ha riktiga luckor att öppna och då är det svårt att göra en egen. Sen är det mycket smidigt att ha en färdig om man har tidsbrist.... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Rudolf med röda mulen i lego

2016-10-20 i Annas Jul
Att bygga med lego är en favorit hos små som stora här hemma. Det finns många fina legojulbyggen att köpa, men med lite fantasi kan man även bygga egna med de bitar som finns hemma. Förra året visade jag en ren i lego på instagram (@annasjul) men någon beskrivning som jag utlovade blev det aldrig så ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Något att se fram emot - teadventskalendern

2016-10-18 i Annas Jul
Teadventskalendern från Nabo har dykt upp i det janssonska hemmet och en viss längtan till tedrickande i december har börjat infinna sig i takt med kalla och mörka kvällar. Jag har glömt av om det är tredje eller fjärde gången i ordningen vi sörplar te varje decemberkväll fram till jul, men vad gör d... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Kapitelböcker i december - barn

2016-10-17 i Annas Jul
I vår familj läser vi godnattsaga för barnen, ibland tre olika då smaken inte sammanfaller eller nattningstid. Ibland kan det vara kul att själv få ut något från sagoläsningen och under december är det ett ypperligt tillfälle då det finns flera fina julböcker och framför allt kapitelböcker. Tror det ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Konrad Lussar - en favorit bok

2016-10-16 i Annas Jul
Förra året fick vi ett recesionsex av Konrad Lussar, skriven av Åsa Mendel-Hartvig och illustrerad av Caroline Röstlund från Olika förlag. I trebarnskaoset förra julen hann den aldrig komma med här på bloggen. Nu i somras fick jag för mig att testa att läsa den för Ester då ett år för att se hur hon ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Ekologisk julmust

2016-10-15 i Annas Jul
Jag blev glad när jag häromdagen upptäckte att Nygårda kommer med en ekologisk julmust i år. Äntligen någon mer på det området! Den är ett tillskott i Nygårda premium serien och kommer i begränsad upplaga. De själva beskriver den som en lite mer sofistikerad smak – den är frisk och fyllig i karaktäre... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julklappstips sett på Formex

2016-10-12 i Annas Jul
Känner att jag måste visa lite andra favoriter som inte har jultema från formex. Se det som julklappstips!Foto: Annajanson När två fina företag som Spira inredning och Isaform gör ett samarbete kan det bli så här fint tryck som ovan, på tygpåsen ser ni Frank! Detta tryck och flera till snygga finns n... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Den här glöggen vill jag testa!

2016-09-30 i Annas Jul
Det har kommit en glögg som jag är mycket nyfiken och ett nytt koncept som jag ser fram emot framöver. Blossa har kommit med en ny glögg: Blåbär Ingefära och ett nytt koncept i år - årliga alkoholfria Limited Editions, smaksatta med nordiska frukter och bär och/eller klassiska julsmaker med en extra ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Chokladsnittar med polkasmak

2016-09-28 i Annas Jul
Chokladsnittar en favorit här hemma och får vår treåring bestämma vad som ska bakas blir det ofta dem. Nu vid senaste baket prövade vi att mortla polkagris och strö över vilket blev en hit! Omtyckt av både vuxna och barn. För mig blir choklad- och polkasmaken ihop lite juliga så jag tänker att de bli... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Lakrits battle - Vilken kalender väljer du?

2016-09-25 i Annas Jul
Lakrits och choklad är en kombination som jag gillar starkt! Att därför få med sig lite smakprover på julsortimentet från Haupt lakrits och Lakrids by Johan Bulow på formex kändes lite extra lyxigt. Båda företagen har julkalendrar och promotar vissa smaker som sina julsmaker lite extra även om kalend... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern - en tradition

2016-09-24 i Annas Jul
Att bryta bra traditioner är dumt tycker jag så nu är en teadventskalender säkrad hem till oss! Jag och min man brukar för det mesta dricka teet till kvällsfika varje kväll i december och för oss räcker det till två koppar. KRAV, nya tebekantskaper och snygg design - helt min kopp av te! Jag längtar!... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Kaffeadventskalender - vilken väljer du?

2016-09-22 i Annas Jul
Jag älskar att ha en teadventskalender varje december och är inte så förtjust i kaffe. Men jag tänkte att någon av er läsare kanske är det och funderar över de två nya som dykt up nu i höst, Nabo in Swedens kaffeadventskalender och Kaffeadventskalendern. Japp, de har samma namn på sina kalendrar, för... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Årets glöggsmaker och en fascination

2016-09-20 i Annas Jul
Jag är fascinerad över hur många (ja alla julgalningar speciellt då) är på helspänn när Blossa släpper sin årgångsglögg, inklusive jag som inte ens gillar starkvinsglögg. Kan det ha att göra med att det är en av de första juliga sakerna som är mer legitimt att prata om? Pressvisningarna duggar annars... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Pepparkaka och lakritstoffe

2016-09-13 i Annas Jul
Lakritsfabriken Ramlösa kommer med en nyhet i år, en Pepparkaka och lakritstoffe. När jag först läste om det blev jag både mycket nyfiken och lite skeptisk. Tycker ofta att de pepparkakskolor jag smakat smakar alldeleles för mycket pepparkaka och är knappt goda. Men allt med lakrits gör mig nyfiken. ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julpyssel - vad hände egentligen förra året?

2016-09-05 i Annas Jul
Jag älskar att julpyssel och speciellt med papper och att göra enkla, men användbara pyssel. Varje år brukar det vara nya projekt, men vad hände egentligen förra året? Inte en enda dokumenterat pyssel på hela bloggen under förra hösten när jag tittar tillbaka i mitt arkiv, skandal! Måste glömt dokume... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julig nyhet i Elsa Beskow-kollektionen

2016-09-03 i Annas Jul
Design House Stockholms Elsa Beskow collection gillar jag skarpt. Att alla fina illustrationer får plats i ett mer vardagligt liv och inte bara i bokhyllan eller som en tavla på väggen är fantastiskt. Deras fina julgranskulor återfinns exempelvis i vår julgran till jul.På formex fick jag känna och kl... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Flytande ekologisk jultvål

2016-09-02 i Annas Jul
Att hitta ekologiska hårdtvålar med juldoft har jag gjort flera gånger, men flytande har varit lite värre. För även om hårdtvålar kan vara bättre innehållsmässigt kan jag ibland föredra att ha en flytande tvål om man har gäster, annars kör vi mycket med fasttvål. På formex hittade jag två företag som... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Formex hösten 2016 - ätbart

2016-08-25 i Annas Jul
Att hinna äta när man har lite tidspressat schema på formex är svårt. Men har man tur får man smaka på mycket gott att hungern försvinner. För mycket gott fanns det. Jag riktade in mig på några för mig välkända företag med produkter jag gillar och här kommer ett litet bildregn med tema ätbart från Fo... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Formex hösten 2016 - Inredning

2016-08-25 i Annas Jul
Jag besökte Formex (en stor inrednigns- och designmässa i Sthlm) igår och fick ta del om vad som komma skall i affärerna så småningom. Även se guldkorn sedan tidigare. Mycket handlar om trender och nyheter på formex och det finns fantastiskt mycket att uppleva och se. Som design- och inredningsintres... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Fixa pixikalender på sommarens loppisar

2016-08-06 i Annas Jul
En trevlig julkalenders idé tycker jag den är med pixiböcker. Böcker och läsning är poppis hos de flesta barn och decembers godnattsageläsning kan bli lättare med många nya små pixiböcker!  Vill man komma undan lite billigare, ha en ekosmart kalender och få en mer personlig än de färdiga i handeln är... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Te som väntar på hyllan

2016-07-11 i Annas Jul
Det här med att hitta lösviktste med julsmaker var inte lätt förra året, så nu när tjejerna bakom teadventskalendern har 25% på alla teer hela sommaren passade jag på. Alla teer (eller nästan alla, en del har tagit slut) som var med i kalendern finns att köpa i deras webshop. Får väl se om de inköpta... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Vårkänslor och jultankar

2016-03-19 i Annas Jul
Nu undrar ni säkert om jag är helt jultokig som skriver här när det nästan känns som längst till jul. Jo lite, men mest är det faktisigt vårkänslor nu! Men emellan trädgårdsplanering och att leta vårblommor läste jag något intressant i tidningen nu på morgonen. Det var en artikel om årets julkalender... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julen 2015 - Vad hände med bloggen?

2016-01-10 i Annas Jul
Ja, tre barn, en flytt, en massa förkylning och en pajad kamera kan kort sammanfatta frånvaron från bloggen denna julen och även delvis under hösten. Alla de där blogginläggen jag har i huvudet får vi helt enkelt ta en annan jul! En del av er har kanske följt mig på instagram ( @annasjul ) istället o... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Godaste grönkålspajen

2015-12-16 i Annas Jul
Årets nykomling när vi traditionsenligt bjöd familj på julmat i början av december var grönkålspajen. En favorit hos mig och även andra gäster den dagen. Iofs är det inte svårt att misslyckas med mat som innehåller massa grädde och västerbottenost. Sen gillar jag även valnötter som det var på! Här ko... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Lakritskolor

2015-12-11 i Annas Jul
Jag har inte gjort kolor förut, varför förstår jag ej får det var ju både gott och ganska enkelt! Gillar att receptet inte har några konstiga ingredienser utan att allt brukar finnas hemma hos oss. Här kommer receptet för er som är nyfikna! Jag använde 0,75dl turkisk peppar enligt mitt grundrecept, m... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Astrid Lindgrens Jul - Astrid Lindgren läser sju älskade julsagor

2015-12-07 i Annas Jul
Jag har alltid älskat Astrid Lindgrens sagor. De känns välskrivna och fängslande. Jag blev extra glad när jag nu fått chansen att recensera och titta lite extra på Den nya boken ASTRID LINDGRENS JUL - Astrid Lindgren läser sju älskade julsagor. Precis som titeln säger är det en bok med ljuddel där As... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Saffransrulltårta med lingon

2015-11-21 i Annas Jul
 Blev oplanerad bakning idag. Kände för något juligt och mjukkaka men när man saknar mjölk, grädde, kesella och liknande mjölkprodukter krymper antal recept ganska mycket. Hittade till slut saffransrulltårta, men gillade inte fyllningen i det receptet och receptet på fyllningen jag använde hörde ihop... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

God Jul - Kakor, knäck och karameller

2015-11-19 i Annas Jul
Det var med spänning jag började bläddra i Underbara Claras nya julbok som jag fått för att recensera här i bloggen. Ja, för Underbara Clara har i mitt tycke en hel del klokskap i sig och därför blir saker hon gör extra intressant. Boken har Clara Lidström skrivit ihop med AnnaKarin Nyberg. Jag gilla... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Teadventskalendern

2015-11-18 i Annas Jul
Sedan någon vecka finns den hemma hos mig, teadventskalendern alltså. Tredje december som jag kommer räkna ned med denna braiga kalender. Eko teer i långa rader i 24 dagar framför en sprakande brasa, det låter som något eller hur!? Det som är lite kul med kalendern är att den innehåller gröntte som j... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Kolakladdkaka

2015-11-17 i Annas Jul
Testade häromdagen att göra en kolakladdkaka enligt ett recept från tidningen Lantliv och jag blev inte besviken! Med lite grädde, lingon och pepparkakskross blir den en klar favorit till juldesserten eller julfikat! Underdelen består av en kolasnitt liknande botte och överdelen är en vanlig kladdkak... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

En julig handtvätt

2015-11-16 i Annas Jul
Charlie på julbloggen Cramer Cramar om julen har just nu en tävling där du kan vinna en naturligt miljövänlig tvål svensktillverkat och småskaligt. Det är verkligen sådant som tilltalar mig, eko, nära (iaf mig) och småskaligt! Efter att ha läst boken Badskumt för något år sedan har hårdtvålarna hitta... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Pelle Svanslös firar jul

2015-11-16 i Annas Jul
Ni som följer mig på instagram kanske undrar vad vi tyckte om Pelle Svanslös firar jul? Det ska jag nu berätta lite om för nu är den läst (och inte bara en gång, utan flera!). Detta trots flytt och renovering, för godnattsaga vill man ju ha var dag om sönerna får bestäma! Foto: Anna JansonBoken är en... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julbakskasse

2015-10-16 i Annas Jul
Jag har fått ta del av City Gross julpresskit där de berättar om två nyheter i år, julbakskasse och julgodiskasse.  I julbakskassen finns ingredienser till 5 lättbakade kakor med klassiska smaker som passar både till advent, lucia och juliga fikastunder. I julgodiskassen finns recept och ingredienser... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Julen är på G...

2015-10-15 i Annas Jul
Om 70 dagar firas julafton, vilket börjar märkas runt om. Frostnätter börjar krypa på allt mer och affärerna börjar plocka fram sina julsaker. IKEA i Jönköping har fått upp det mesta av julsakerna och har invigning av sin  julavdelning på lördag. IKEAs hemsida har fliken jul och vinter kommit fram bl... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Första Sagoskatten Jul

2015-10-13 i Annas Jul
Den är inte en boknyhet i år utan kom redan för ett år sedan. Då hann jag inte läsa den, men nu har jag lånat hem den från biblioteket och kan konstatera att det är en riktigt bra bok. Kan dra mig till att säga att tänker du bara köpa en bok med julsagor/sånger till ditt barn välj denna!! Den är för ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Apotekarnes Årmust 2015

2015-10-12 i Annas Jul
Apotekarnes Årsmust 2015 är med smak av Kardemumma. Något jag inte känner av speciellt mycket. Upplever den ev lite mindre söt, mindre kolsyra än apotekarnes orginal och den är godare än orginalet (vad jag minns, får nog ta och pröva orginalet snart igen). Jag tilltalas även av den snygga flaskan och... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Tummen upp för Allers Julmagasin!

2015-10-11 i Annas Jul
Allers Julmagasin innehåller en hel del läsvärt i år tycker jag, den är helt klart köpvärd. Speciellt en del av pysslen håller hög klass, det känns nytt! Kanske tycker jag den var bra eftersom jag inte hade så höga förväntningar på den då Allers är lite tanttidning i mina ögon (förlåt Allers!). Men s... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

~ 4 okt ~ Dagens jullåt ~

2015-10-04 i Annas Jul
Har inte börjat lyssna på julmusik än, men när jag väl börjar blir det ofta Peter Jöbacks skiva, Jag kommer hem igen till jul. Upplever att flera låtar inte är superjuliga utan blir en bra uppladdning inför julen! Dagens låt - Jag kommer hem igen till jul... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

~ 3 okt ~ Önskelista - topp fyra ~

2015-10-03 i Annas Jul
Mest av allt just nu önskar jag mig ett färdig renoverat hus att flytta in i om en månad! Ska vi gå in på mindre köpbara saker till jul skulle jag ej tacka nej till följande:Kollage med bilder från: Desireesoegaardphotography, Svenskt Tenn, Lapland Eco Store, PuurlyTAVLA/PRINT: Huset har fler väggar ... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

~ 2 okt ~ Något juligt som alltid får mig på bra humör ~

2015-10-03 i Annas Jul
Bild: annajansonMin stora julstjärna i papp som kommer upp varje jul i bostadens största fönster får alltid mig på bra humör. Tanken just nu på att snart få hänga upp den gör mig på bra humör. Jag längtar!... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

~ 1 okt ~ Bild som beskriver mig som julperson ~

2015-10-03 i Annas Jul
Charlie på julbloggen Cramer Cramar om Julen har startat en rolig bild/text utmaning under oktober, även kallad OktoerUtmaning / Oktoberuppladdning. En liten uppladdning inför julen! Tänkte jag ska hänga på när jag hinner och inspiration finnes.Bild: AnnasjansonUtan min julfascination hade denna blog... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

I mitt huvud just nu...

2015-09-29 i Annas Jul
Ja senaste veckan blev det inte många rader här inne, så nu tänkte jag dela med mig lite av mina jultankar under veckan som gått men aldrig hamnat på print här (en del har dock fastnat på instagram redan).Jag gillar OYOYs trädjur sedan innan så att deras nya ängel skulle hamna på min näthinna var nog... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

- Julnytt veckan som gått -

2015-09-20 i Annas Jul
Under veckan som gått har man kunnat läsa om flera julnyheter på julbloggarna och även andra bloggar. Här kommer lite julnyheter i korthet.Indiska har släppt bilder på sin julkollektion, läs HÄR och HÄR. Finaste  ser ut att vara (och fler med mig verkar tycka det) deras ljusstake i samarbete med NOTE... Läs mer i Annas Jul.
Bloggfoto saknas

Lagerhaus julen 2015

2015-09-18 i Annas Jul
Har precis sett bilder på Lagerhaus julen 2015 och oj så mycket fint och inte bara fint de ger mig bubblande glada julkänslor! Måste bara visa er lite favoriter! Inte för att springa och köp allt utan mer att kanske hitta en godbit och inspireras! Alla bilder från Lagerhaus.Vad jag tar med mig? Fina ... Läs mer i Annas Jul.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby