Presenttips.se logo

Julbloggen: Adventstid

En julnörd som skriver om jultecken, julpyssel, varav en hel del är barnanpassat, julklappsinslagning och allmänt julmys.

Adventstid

Julig trasa

2017-11-24 i Adventstid
Jag testade ett enkelt och roligt pyssel häromdagen, att måla på disktrasor. Jag letade ett tag innan jag hittade vita disktrasor att utgå från, men hittade sen PLUSSIG från IKEA. Både snygga och riktigt billiga. Bra så kan man köpa många och öva på. Jag testade att rita ett enkelt mönster som en kra... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Måla ny kula

2017-11-13 i Adventstid
Jag har jobbat med en julkula ett bra tag. Inte så att det egentligen har tagit så lång tid men eftersom färgen måste torka mellan gångerna har det i kalendertid tagit lång tid. Mönstret består egentligen bara av prickar i olika juliga färger och storlekar, samt några hjärtan. Men tillsammans blir de... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Broderad gran

2017-11-07 i Adventstid
Jag har helt kommit av mig i bloggandet. Håller Instagram desto mer uppdaterat dock, så titta gärna in där om ni inte redan gör det. Jag finns under namnet adventstid. Det är lite lättare att uppdatera och så har jag fler följare där än på bloggen. Men i veckan har jag pysslat lite nytt och fick lust... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Höstbukett

2017-09-17 i Adventstid
Idag var äldsta dottern ute på promenad med några kompisar från skolan. När hon kom hem var hon väldigt glad och sa att hon hade en överaskning till mig. Hon hade plockat en bukett med höstlöv. Jag vet inte riktigt vad hon fick idén ifrån, det är nog inget som vi gjort tidigare. Men hon sa att hon ve... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Kuddar efter årstid

2017-09-17 i Adventstid
Jag köpte nya kuddar till vardagsrummet förra året. Dom kommer från Spira, och jag köpte dem på Ellos. Jag tycker mycket om dem, det är precis mina färger, både rött och orange samt passar fint till den gråa soffan och dom andra svarta sammetkuddarna. Funkar också både höst och vår tycker jag. Den en... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Hur länge håller glögg?

2017-09-10 i Adventstid
Jag funderar ofta över hur länge glögg håller. Så här års när jag kollar igenom skåpen finns det alltid några öppnade flaskor glögg. Jag har inte hjärta att hälla ut det i januari, för bara lukten av det gör mig aldeles vemodig. Men sen i september/oktober vet jag inte om jag ska hälla ut den eller d... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Ny säsong – och nytt hus

2017-09-04 i Adventstid
Ikväll sitter jag vid en tänd brasa och lyssnar på höstrusket utanför. Jag börjar långsamt längta till advent, lite senare än jag brukar faktiskt. Vilket nog beror på att det har varit en intensiv vår och sommar. Vi hittade vårt “drömhus” tidigt i våras och flyttade in första juni. Jag skriver “drömh... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

God jul!

2016-12-24 i Adventstid
Vi har åkt till mina föräldrar över julen. Att komma hit totalt avkoppling. Från en hektisk advent med intensivt på jobbet och mycket jag ville göra på min lediga tid. Och så mycket VAB, vi har varit på dagis 4,5 dagar i december. Här hjälper jag så klart till men det är något helt annat när någon an... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Sista julklappen blev såhär söt

2016-12-23 i Adventstid
Igår kväll slog jag in allra sista julklappen för i år. Den blev såhär söt, jag tycker att det blev snyggt med dom olika randiga. Det svartvita är ett annat inslagningspapper som jag har klistrat fast en remsa av. Bandet kommer från IKEA.   Etiketten köpte jag på Leilas General Store för ett par år s... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Jullov och passar på att njuta av granen

2016-12-22 i Adventstid
Idag har jag och tjejerna äntligen jullov! Nu äter vi frukost med tända ljus och sen ska vi packa och åka till mormor och morfar för julen. Åh vad mysigt. Eftersom vi inte firar jul hemma var det sista chansen att njuta av vår egen julgran igår kväll. Jag och min man drack glögg och tittade på ljusen... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julklappar från tomten

2016-12-21 i Adventstid
Hur gör ni med julklappar från tomten? Hos oss är det morfar som är jultomte och vi har gjort ett system där var och en ansvarar för att förse tomten med julklappar till sin familj, dvs. jag och min man fixar till våra barn. Sen har vi ett roterande system för dom vuxna, så att jag köper till min ena... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

God jul lillasyster – ett till stort paket

2016-12-20 i Adventstid
I år ska vi fira jul i Norrköping för första gången så vi kan ta bilen istället för flyget som vi gjort tidigare år till Schweiz. Det betyder att jag slipper packa ner alla julklappar i resväskan. Dels håller sig inslagning och rosetter mycket finare men det betyder också att jag inte behöver bry mig... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Svart-vitt dalaband

2016-12-19 i Adventstid
Det här lilla söta paketet slog jag in igår kväll. Älskar det här, enkelt, juligt men ändå något lite annorlunda. Det röda luciabandet har jag vänt på, baksidan är minre glansig vilket jag tyckte passade bättre på det här paketet. Jag har bara limmat på det med papperslim för att slippa någon knut. S... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Doftande ljuslykta

2016-12-18 i Adventstid
Jag och tjejerna har pysslat med apelsiner och nejlikor. Ett kul pyssel som går fort och enkelt att göra tycker jag. Till och med tvååringen kunde sticka in nejlikorna själv, hon valde att dekorera en klementin istället och det blev ju fint det också. Jag testade en sak som jag fick tips av en kolleg... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Berget växer

2016-12-18 i Adventstid
Nu har jag äntligen köpt dom flesta av mina julklappar, jag väntar bara på att vissa ska komma med posten. Jag har slagit in ett paket om dagen sista tiden, jag älskar att slå in paket men ibland tenderar jag att bli lite väl ambitiös och det tar hela kvällen att slå in ett enda paket. Det vore väl o... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julgransdagen

2016-12-17 i Adventstid
Igår var det vabb igen för oss. Tjejerna är inte jättesjuka men snoriga och rossliga. Man har inte roligare än man gör sig tänkte jag och bestämde mig för att utnyttja denna dag till att köpa gran. Vi bor i en söderförort till Stockholm, i närheten ligger Konditori Lyran vid Mälaren, en riktigt idyll... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Pynta med miniatyrer

2016-12-16 i Adventstid
​I ett smalt fönster hos mina föräldrar hänger tre snören med olika miniatyrer och fina saker. Det här tycker jag är ett så bra sätt att visa upp saker man har som är extra fina och som skulle försvinna i en gran. Det är dels små luciafigurer från Leksands hemslöjd. Sen är det en minikrans, som egent... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Mera kransar

2016-12-14 i Adventstid
Jag har fyllt hela uterummet med kransar, jag älskar kransar. Men jag är samtidigt lat och har ont om tid så det tar emot att lägga tid på att göra något som bara håller ett år. Därför älskar jag också andra kransar som håller år efter år. Men inte plastiga fuskkransar, utan sådana som är något helt ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Årets pepparkakshus

2016-12-13 i Adventstid
Åh, jag har inte kommit mig för att baka pepparkakshus på flera år. Fem år för att vara exakt. Vilket råkar vara det antal år som vår äldsta dotter är gammal. Men i helgen när vi var hos mina föräldrar kände jag att det var dags. Äntligen är tjejerna så stora att de kan leka en längre stund själva. O... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julinspiration från ett modernt hem

2016-12-12 i Adventstid
Mina föräldrar har nyligen flyttat in i ett helt nybyggt hus och inrett det väldigt modernt. Jättesnyggt men kräver ibland lite annat julpynt. Jag blev väldigt inspirerad av hur de hade fått till det mysigt på ett lite nytt sätt. Det är stora fönster från golv till tak och då funkade det inte så bra ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Sagojul

2016-12-11 i Adventstid
I helgen har vi varit hos mina föräldrar i Norrköping. Förutom allmänt julmys har vi varit på Kolmårdens nya julsatsning sagojul. Det var verkligen fint gjort. Vägen upp var kantad med otroligt vackra lampor och på vägen upp för backen bjöds alla på glögg. Höjdpunkten för barnen var Bamses värld som ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Så här blev paketet med namnetiketten

2016-12-08 i Adventstid
Jag pysslade en namnetikett av ståltråd och garn för några veckor sedan. Såhär blev det på paktet. Det blev rätt så gulligt ändå.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Stor julklapp

2016-12-07 i Adventstid
En av mina julklappar är ovanligt stor i år, svårt att slå in snyggt tycker jag. Det mesta man klistrar på ser så litet och futtigt ut. Men så kom jag på att jag kunde klistra på två grenar fuskgran, med utstansade cirklar som kulor. Det blev rätt roligt tycker jag, ett koncept som definitivt går att... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Fluffigaste lussebullarna

2016-12-06 i Adventstid
För mig finns det nog inget godare eller juligare än nybakade lussebullar. Det skulle vara nybakade lussebullar med glögg till då Jag bakar alltid enligt Leilas recept, det blir fantastiskt goda och fluffiga bullar, precis som jag vill ha dem.   I år hade jag dessutom bästa hjälpredan som kunde göra ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Äntligen nöjd med uterummet

2016-12-05 i Adventstid
Vi har ett uterum som ligger i anslutning till vardagsrummet. Så även fast vi inte använder uterummet under vintern ser man in där så det blir viktigt att det ser mysigt ut ändå. På sommaren har jag inrett med mycket orange och vitt, vilket jag inte alls tycker passar till julen. Så varje år har jag ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad jag köpte i Wien

2016-12-04 i Adventstid
Förra helgen var jag i Wien med mina systrar. Vi hann gå på flera julmarknader och i flera affärer. Här är lite saker jag slog till på. Världens kanske sötaste stjärgoss-ängel   En söt snöglob, som tydligen är uppfunna i Wien   Denna söta lilla tovade snögubbe.   Halmstjärnor kan jag tydligen inte få... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Stämningsfullt med mossa

2016-12-03 i Adventstid
En eftermiddag pysslade jag och tjejerna med mossa. Dels dekorerade vi adventsljusstaken. Jag hade inte mycket att säga till om där, men det blev rätt fint ändå.   Fullt med mossa, låtsasbär, låtsas-flugsvampar, riktiga paradisäpplen och två små tomtar   Medan barnen höll på passade jag på och dekore... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

När barn pysslar

2016-12-02 i Adventstid
I dagens kalenderpaket fick barnen varsit pysselkit från Panduro. Sådana färdiga kit kan kanske bli lite fantasilöst för vuxna men jag älskar när barn går loss, det blir sådana härliga varianter.  Femåringen struntade i glasspinnen och tog en strut och en flirtkula vi hade hemma istället. Jag älskar ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Jul i lekrummet

2016-12-01 i Adventstid
Barnen har ett litet lekrum brevid köket. Vi inredde det i början på året så det är första gången jag får julpynta det. Jag hade köpt en ljulstake från IKEA som jag satte dit, den passade perfekt bland leksakerna tycker jag. Dessutom gömmer sig det lilla luciatåget från Coop mellan en hula-hula-dansa... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Redo för första december

2016-11-30 i Adventstid
Nu är alla paket på plats inför årets stora dag imorgon.   Det ska bli kul att se barnens reaktion när de vaknar imorgon. Det kommer nog bli svårt att förklara för tvååringen att hon bara får ett paket imorgon Det ser så stämningsfullt och vackert ut med alla paket, synd att det bara kommer att bli m... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Årets trappa

2016-11-30 i Adventstid
Förra året la jag massa tid på att leta upp den perfekta fejk-grangirlangen, den perfekta ljusslingan och hängde upp det på trappräcket i hallen. Eftersom detta är det första jag ser när jag kommer hem och också har en cental plats i huset blev det väldigt lyckat. Den enda jag inte var helt nöjd med ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Luciatågsplanering

2016-11-29 i Adventstid
Jag har en femårig dotter som har börjat fundera på vad hon ska vara i luciatåget på dagis. Hon har ännu inte upptäckt att det finns några roller som skulle kunna anses flickiga eller pojkiga. Just nu tänker hon vara stjärngosse. Vem vill inte vara den som har trollspöt liksom. Så nu har vi köpt stjä... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Enkel och god hemmagjord glögg

2016-11-28 i Adventstid
En av mina favoritaktiviteter den här delen av året är att dricka glögg. Jag brukar inte prova så många olika sorter utan håller mig till Blossas vanliga glögg. Men ibland kan det vara kul att göra något eget. Det här receptet bjöd en kollega på förra året, både enkelt och gott, bättre kan det inte b... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

En maxad adventshelg

2016-11-27 i Adventstid
För 17e året i rad har jag varit på adventshelg med mina älskade systrar. I år åkte vi till Wien vilket var ett mycket bra val. Både bra shopping och mysiga julmarknader. Gatorna var så klart pyntade med massvis med lampor. Vissa gator var dessutom lite mer fantasifullt pyntade som dom här kandelabra... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vem köper kottar?

2016-11-24 i Adventstid
När jag var på kurs förra veckan pratade jag med en tjej om julpyssel, hon utbrast då att hon hade sett på Panduro att man kan köpa kottar, vem köper kottar?! undrade hon. Jag log lite för mig själv och tänkte att herregud, jag kan verkligen köpa både kottar och mossa. Vi har visserligen trädgård men... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Juldoft från förra året

2016-11-23 i Adventstid
Bland alla julsaker hittade jag det här doftljuset från förra året. Jag hade helt glömt bort att jag hade det, men det doftar fortfarande underbart. Dessutom brinner det bra med tre vekar och har en fin guldig burk. Inköpt i London förra året.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Mamma pysslar julig krans

2016-11-23 i Adventstid
Jag hade hittat en idé om att göra enkla kransar som barnpyssel. En dag när jag kände för att pyssla med tjejerna satte jag igång och klippte ut kransformer ur papperstallrikar som vi målade. Som vanligt när jag pysslar med mina barn är de lite mer kreativa än jag är. Jag gjorde exakt som beskrivning... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Leker med julgranen

2016-11-22 i Adventstid
När vi packade upp julsakerna deklarerade min femåring att hon behövde en egen gran. Jag hade en gammal plastgran från IKEA som hon gjorde anspråk på.   Granen kläddes med små röda kulor, röda lampor och en stjärna/snöflinga i toppen.     Fint och mysigt inslag på hennes rum tänkte jag men ännu mysig... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Pepparkakspyssel

2016-11-21 i Adventstid
När vi bakade pepparkakor passade jag på att göra lite pepparkakspyssel. Jag bakade vanliga hjäran men gjorde hål med en potatissticka före och efter gräddning.   Sen testade jag att pynta dem med kristyr. Jag gör alltid kristyr efter XiMAS by Nillis recept på perfekt kristyr. Man får vispa rätt läng... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julen växer fram

2016-11-20 i Adventstid
Igår tog jag fram stora jullådan – med det menar jag alltså alla lådorna och påsarna Jag packade upp allt på vardagsrummsbordet. Det blev helt kaos, särskilt eftersom barnen slet och drog ivrigt i allt samt började ställa ut saker, främst i fönstret som ni ser.   Men trots att det är kaotiskt att ta ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Pysslat julig namn-etikett

2016-11-17 i Adventstid
Ett av mina senaste projekt är en julig namn-etikett till ett paket, eller vad 17 jag ska kalla det. Jag har i alla fall tagit fram ståltråd, avbitartång och smyckestång samt övat några gånger på hur jag vill skriva namnet i fråga.   Sen böjde jag då till ståltråden så att det blev som namnet skrivet... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Barnklappar

2016-11-16 i Adventstid
Jag gillar att slå in barnens paket lite barnsligare än dom rätt så traditionella och bruna paket jag annars gör. Här är några exempel från tidigare år. Häromdagen slog jag in två barnklappar. Den ena gjorde jag en snögubbe av flirtkulor på. Jag fick idén första gången från Pinterest, men har även se... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Stora mängder glögg

2016-11-15 i Adventstid
Jag älskar glögg, skulle dricka det varje kväll från mitten av november till julafton om jag inte hade några hämningar (vilket jag har någon gång ibland). Därför älskar jag konceptet att man kan köpa glögg i box. Jag gillar tanken att jag kan ha en box öppen hela advent och gå och ta, det känns så un... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Nya julgardiner

2016-11-14 i Adventstid
När jag fick en VAB-dag tog jag äntligen tag i mitt tråkigaste julpyssel – att sy julgardiner. Fast inte så mycket sy egentligen, jag sydde bara fast ett band längst upp för att kunna trä upp gardinen på stången, själva längden var färdigsydd. Tyget heter Greta och kommer från Linea.   Det blev en ma... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad jag köpte på Coop

2016-11-14 i Adventstid
Vi brukar handla på ICA (för att det ligger närmast) eller Mathem (för att det är så skönt att slippa storhandla och släpa hem). Men igår skulle jag bara stödhandla lite och åkte då till ett större Coop i närheten för att kolla ut julutbudet samtidigt. Tyvärr var det inte så mycket jag behövde. Men d... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vintrig present

2016-11-12 i Adventstid
Min syster med familj har precis flyttat in i ett nytt hus och jag vill så klart komma med inflyttningspresenter. Vad kan passa bättre så här års än juliga barnböcker till syskonbarnen? Förhoppningsvis får jag läsa böckerna för dem så att föräldrarna får lite extra tid att packa upp Paketen blev söta... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Bästa julinvesteringen

2016-11-11 i Adventstid
Det finns två saker som ger mig ångest runt jul. Det ena är att jag inte hinner göra allt juligt som jag vill, och de andra är att det aldrig är så undanplockat och fint som jag vill. När det är stökigt, vilket det oftast är hemma hos oss, syns knappt allt fint julpynt utan det ser bara ännu rörigare... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julig VAB-dag och ny bra kavel

2016-11-10 i Adventstid
Idag har jag varit hemma med mina barn eftersom den yngsta är sjuk. Det har varit en så vacker dag i Stockholm med bitvis blå himmel och bitvis Bullerby-snöflingor. Snö på träd kan vara bland det juligaste jag vet. Så bitter bara att jag inte hann få upp belysningen innan all snö kom.     I sånt här ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

I vår utklädningslåda

2016-11-10 i Adventstid
Våra barn älskar att klä ut sig och vi har en stor låda med utklädningskläder. Det är en blandning av nyinköpta saker från H&M, hattar och väskor från svärmor och annat smått och gott som tjejerna har fått genom åren. Istället för att rensa ut alla juliga utklädningskläder har jag lagt dem i samm... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Tråkigaste julpysslet

2016-11-08 i Adventstid
Bland det tråkigaste jag vet är att sy gardiner. Jag tycker egentligen om att sy, men då gillar jag den kreativa delen, här är det ju mest stryka och mäta och sånt, urtrist. Men ibland kan det ju vara värt insatsen för det gör så stor skillnad med lite julgardiner. Jag brukar inte byta i alla fönster... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Status adventskalendrarna

2016-11-07 i Adventstid
Mitt ursprungliga mål var att vara klar med adventskalendrarna första november. Sen ändrade jag till att bli klar denna helg. Dom är fortfarande inte klara men på mycket god väg och det är ok, jag är ju inte stressad egentligen. Jag tycker att det är rätt kul att tänka ut saker att ge bort. Utöver de... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Äntligen köpt barntallrikar från H&M Home

2016-11-05 i Adventstid
Sen jag såg dom jättesöta tallrikarna och skålarna från H&M Homes pressbilder (tror att tipset kom från Bittes Jul) har jag spejat i butik och online efter dem. Igår när jag var på stan fanns de äntligen och de var precis så söta som jag hade hoppats. Köpte några stycken, så nu är jag rustad för ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Kreativt julpyssel

2016-11-03 i Adventstid
Medan jag tog en dusch började tjejerna julpyssla med några billiga julkulor vi hade köpt. När jag kom ut igen i köket visade dom mig stolt dessa modifierade julkulor. Kanske inte så jättesnyggt och inget jag är så sugen på att hänga i granen, men kreativt ändå måste jag säga. Och så roligt att framf... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Första julklappen inslagen

2016-11-01 i Adventstid
Nu när jag har styrt upp alla snören, papper, etiketter, klistermärken osv var jag så klart tvungen att slå in första julklappen. Rustad med mina favoriter dessa tider, en bra tejphållare som bara kräver en hand för att riva av tejpen, och en riktigt bra papperssax skred jag till verket. Presenten i ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Mobil inslagningsstation

2016-10-31 i Adventstid
Tidigare år har jag haft det så lyxigt att jag har kunnat ha ett eget rum för paketinslagning. I januari gjorde vi iordning vårt extrarum till ett barnrum istället och i all hast packade jag ner alla mina fina inslagningssaker i påsar. I januari är jag alltid lite juldeppig och har svårt att motivera... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Min nya julstad

2016-10-29 i Adventstid
Vi är i Norrköping över helgen, vilket är min nya julstad. Vi har firat dom senaste jularna hos mina föräldrar i Schweiz, men sedan i höst bor de på landet utanför Norrköping så i år ska vi fira här med mina föräldrar, syskon och syskonbarn. Mamma och pappa är inte här just nu utan vi lånar huset för... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Galen jul från Asos

2016-10-28 i Adventstid
Har ni sett Asos julkategori full med mer eller mindre galna julsaker? Här finns allt möjligt som roliga julstrumpor, dom här lite glittriga strumporna vill jag ha.   Och dom här söta tofflorna skulle jag gärna hasa fram i på julaftons morgon.   Julsmycken finns det gott om.   Eller diadem. Ett sånt ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad jag köpte på Lagerhaus

2016-10-27 i Adventstid
Jag har även varit på Lagerhaus och julspanat. De hade inte fått fram så mycket än när jag var där men några saker fick jag ändå med mig hem. Ett kalenderdoftljus, sådana finns ju lite här och var och jag har inte fastnat för dem tidigare, men detta tyckte jag var fint och luktade diskret. En förpack... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Juligt från Zara Home

2016-10-25 i Adventstid
Jag har varit på tjänsteresa och var inne på Zara Home på en flygplats idag och såg att de hade fått in en hel del julsaker. Nu på kvällen upptäckte jag att de redan har satt upp en hel kategori som heter Christmas på sin hemsida. Och den är dessutom full med massa fina saker. Mycket guld men också e... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad jag köpte på IKEA

2016-10-23 i Adventstid
Efter att ha åkt till IKEA två helger i rad förgäves (ok, hade andra ärenden och bor väldigt nära) såg jag äntligen på deras hemsida att de hade fått fram julsakerna. Jag och tjejerna hängde på låset kl 10 på lördag morgon. När tjejerna hade fått springa lite i backarna (en av dom viktigaste aktivite... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Best time of the year!

2016-10-22 i Adventstid
It’s the best time of the year for the family It’s a wonderful feeling Feel the love in the room From the floor to the ceiling Älskar den här tiden på året, gick genom stan igår på lunchen och började spontant nynna på “its the best time of the year for the family” Att gå runt och leta efter jultecke... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Botaniserar inför paketkalendern

2016-10-18 i Adventstid
Idag har jag botaniserat bland saker till adventskalendrarna. Jag ska göra tre stycken i år, två till våra barn och en till min guddotter. En del jobb så klart men på ett sätt blir det lättare att göra till fler, i alla fall eftersom de är någorlunda i samma ålder. Jag kan köpa en förpackning med någ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Nyponkrans

2016-10-17 i Adventstid
Mitt första julpyssel för i år var små rönnbärskransar. Jag tänkte då att jag skulle testa att göra även större kransar men med nypon. Min omtänksamma mamma som snappat upp detta tog med sig en påse nypon från en promenad ute i stugan tidigare i höst.   Det var inte helt enkelt att trä upp nyponen på... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Årets första advents-planer

2016-10-15 i Adventstid
Som jag entusiastiskt brukar berätta för alla som orkar höra har jag och mina systrarar som tradition att ses första advent. Förra året åkte vi till Hamburg vilket vi var väldigt nöjda med. I somras satt vi och googlade bästa julstäder samt optimerade resan från Stockholm och München, där min ena sys... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Sorglig stjärna

2016-10-13 i Adventstid
Fick en idé om att pyssla en egen halmstjärna. Har blivit mer och mer förtjust i halmpyssel men har svårt att hitta den sortens saker jag vill ha, i alla fall i Sverige. Så jag tänkte att det kunde vara kul att prova att pyssla en egen.  Använde en av mina favoriter från granen som mall. Jag försökte... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Äntligen provat Blossa 16

2016-10-11 i Adventstid
Årets Blossa är ett av mina absoluta favoritjultecken. Det kommer rätt tidigt men är ändå så fullt av jul och tradition. Jag förbeställde direkt när man kunde men var bortrest när jag fick smset om att jag kunde hämta årets glögg – jag var iväg på min systers bröllop så det var inte alls synd om mig ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Tradera-fyndat annorlunda adventsljusstake

2016-10-09 i Adventstid
En julnörd vilar ju aldrig utan är alltid på span efter dom perfekta julsakerna. På Tradera kan man bli förvånad över hur mycket julpynt som säljs året runt. Och det bästa är att det inte är så många som slåss i bjudgivningen. I somras letade jag efter den perfekta luciakronan att ha som pynt på bord... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vackert trädgårdsfynd

2016-10-06 i Adventstid
När jag rensade i trädgården hittade jag dom här fina grenarna inne i en annan buske. Tyckte att det blev så vackert i en vas och lagom höstigt eller smygjuligt om man vill Undrar hur länge dom kommer att stå sig. Visst är dom vackra?... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Stor höstkrans

2016-09-29 i Adventstid
Jag har varit i Norrköping i veckan, vilket är min nya julstad, mina föräldrar har nyligen flyttat dit och vi ska fira jul där med dem i år. Jag ser fram emot att upptäcka vad Norrköping har att erbjuda i juletider. Men än så länge njöt vi av det underbara sensommarvädret. I mysiga Knäppingsborg såg ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Dyraste adventsljusstaken

2016-09-27 i Adventstid
Det här är i alla fall den dyraste adventsljusstaken jag har sett. Den kostar 1998 kr och kommer från Skultuna. Snubblade över den när jag letade efter julklappar. Fin men inte min drömljusstake så inte värt pengarna för min del. Finns att köpa tex här om någon skulle bli sugen.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Söt julhandduk

2016-09-25 i Adventstid
Min fina kollega hörde av sig när hon rensade ut en lägenhet från en gammal släkting och undrade om jag ville ha tre julhanddukar hon hade hittat. Det ville jag så klart, bra med kollegor som känner en. Det var tre små handdukar. Den blå med silverstjärnor togs på grund av dess likhet med Frost genas... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vaska glögg?

2016-09-21 i Adventstid
Hur länge sparar ni glögg? Och då menar jag en öppen flaska. I helgen städade vi ur förrådet hemma och då hittade jag tre öppnade flaskor med glögg. Jag tänkte att de nog inte håller sig ett år när de varit öppnade så jag vaskade dem. Men mysigt med doften som spred sig i köket när jag hällde ut all ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Så blev rönnbären

2016-09-19 i Adventstid
Mitt första julpyssel för i år bestod av att trä rönnbär på tunn ståltråd till kransar och hjärtan. Nu har rönnbären torkat och det är dags att visa upp resultatet. Bären har torkat ihop som russin och blivit hårda. Jag har inte stängt ihop kransen helt eftersom jag tänkte att bären nog krymper en he... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Sista sensommardagen?

2016-09-18 i Adventstid
I helgen har det troligtvis varit sista härliga sensommarvärmen. Inget juligt i sig men det känns definitivt som ett steg på vägen mot hösten. Jag och tjejerna har hängt i trädgården och plockat äpplen och plommon.   Jag provade ett nytt recept med plommonkompott som blev jättegott. Tidigare har jag ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad tror ni om Selmas saga?

2016-09-14 i Adventstid
Årets julkalender heter ju Selmas saga. ”Selmas saga” rymmer otroligt mycket julkänsla, ett sagoberättande tilltal, förhoppningsvis snö och kanske till och med en tomte. Så alla julnostalgiker lär bli nöjda, säger SVT:s programchef för barn och ungdom Johanna Gårdare.     Jag är hoppfull att detta ka... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julig drink

2016-09-13 i Adventstid
I helgen var jag på min lillasysters möhippa, en väldigt rolig och välplanerad dag av hennes härliga kompisar. Det ska jag inte skriva mer om här men jag introducerades för en ny dryck som faktiskt var väldigt julig: Fireball, en whiskey med kanelsmak. Många på festen började spontant prata om hur de... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vad har vi på kråkbär? (Blossa 2016)

2016-09-11 i Adventstid
I veckan släppte Blossa årets smak 2016: kråkbär.   Jättefin flaska tycker jag och mysigt att ett av de tidigaste och säkraste jultecknen är här. Men vad har vi på kråkbär? Jag måste säga att jag aldrig hade hört talas om det innan så jag har svårt att ha en uppfattning. En kollega sa att de är oätli... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Garnpyssel

2016-09-08 i Adventstid
Jag gillar verkligen garnpyssel, tycker att det ger så mysig känsla, både i hemmet och på paket. I sommar har jag försökt lära mig att virka vilket jag tycker är jättekul men rätt svårt. En sak jag har lärt mig göra är stjärnor, så nu massproducerar jag dessa. Här ligger en vit stjärna på blockning s... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Kul julig bakdetalj

2016-09-06 i Adventstid
Det här var väl en kul sak, enkelt sätt att få julkänsla på kakor. Inte helt säker på hur enkelt det är att få till så perfekt resultat i praktiken, men dessa kakor ser ju väldigt härliga ut. Det finns även andra motiv, både juliga och inte juliga. Sett på Etsy.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Årets första julpyssel

2016-09-04 i Adventstid
Årets första julpysslel innehöll en del barnarbete. Tjejerna tyckte att det var jättekul när jag ville plocka rönnbär. De hämtade varsin stol och började hjälpa till. Jag kunde sitta i lugn och ro i solen på altanen och leveranser rakt i handen. Jag trädde upp rönnbären på tunn ståltråd från Panduro ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Nu även på Instagram

2016-09-03 i Adventstid
I somras fixande jag även ett Instagramkonto till bloggen. Har inte varit så mycket aktivitet än men drar nog också igång nu när hösten närmar sig. Följ gärna!... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julig födelsedagspresent

2016-09-02 i Adventstid
Jag fyller år i slutet av augusti vilket ju är ungefär då vi julälskare börjar tänka på julen. Förra året fyllde jag jämt och fick en julstjärna av Georg Jensen som jag blev väldigt glad för. Perfekt present till en julnörd, för dyr för att jag hade köpt den till mig själv och jättefint minne att ha ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Äntligen september

2016-08-31 i Adventstid
Idag är det första september och det känns som ett utmärkt datum att dra igång bloggen för i år. Lite senare än förra året men fortfarande mycket tidigare än alla andra börjar tänka på jul Jag ser fram emot att följa era förberedelser i år också. Själv har jag smugit igång med pyssladet och planering... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

God fortsättning

2015-12-29 i Adventstid
De sista dagarna innan jul kom jag helt av mig med bloggandet, minns att det var exakt likadant förra året. Men det var nog i det här fallet ett bra tecken, jag har haft fullt upp av att njuta och inte hunnit med bloggen. Julen var jättebra, vi var i Schweiz hos mina föräldrar och har njutit av både ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Lillejulafton med julkrubba

2015-12-23 i Adventstid
Häromdagen hade vi lite lillejulafton här hemma. Min bästa kompis hade skickat ett stort paket med julklappar till mig och barnen och eftersom vi firar jul utomlands och det är lite osmidigt att ha med fler stora julklappar sa min kompis att vi gärna fick öppna dem innan jul. Barnen fick en fantastis... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Ge bort glögg

2015-12-21 i Adventstid
När vi är bortbjudna tar vi ofta med en flaska vin. Så här i advent tycker jag att det är kul att ge bort glögg istället, särskilt om man har någon speciell glöggsort man tycker extra bra om. Jag tycker att det blir extra fint och lite personligare att pynta flaskan innan man ger bort den.   Här har ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Söndagsmys

2015-12-20 i Adventstid
Kan man ha det bättre en söndagseftermiddag än att ligga i soffan med sin tjej i knät och en lussebulle i munnen och kolla på Polarexpressen? Troligtvis inte! Sen när vi har slappat lite ska vi packa inför resan till mina föräldrar men just nu har vi det bara för bra för att ta tag i någonting alls... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Evighetskrans

2015-12-19 i Adventstid
I teorin gillar jag konstgjorda girlanger och kransar som håller år efter år, men i praktiken tycker jag att det är svårt att hitta snygga. Antingen kan man lägga mycket pengar på att köpa lyxiga konstgjorda alternativ, som jag till slut gjorde till vårt trappräcke. Eller så tycker jag att sådant som... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Egen eller köpt deg?

2015-12-18 i Adventstid
Jag är uppvuxen med pepparkakor bakade på hemlagad pepparkaksdeg. Jag minns att min mamma alltid var nervös över hur degen blev, om den inte var bra var det jättejobbigt att kavla degen och få upp pepparkakorna till plåten. Jag har därför dragit mig för att göra pepparkakor och nöjt mig med köpta som... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Christmas Jumper Day

2015-12-17 i Adventstid
Jag blev så glad när den här mötesinbjudan dök upp i min jobbkalender. Det känns kul att jobba på en arbetsplats där sådant händer.   Har ni hört talas om Christmas Jumper Day? Från början anordnades det tydligen av den engelska välgörenhetorganisationen Save the Children för att samla in pengar unde... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

God jul chefen

2015-12-16 i Adventstid
Det är inte så fjäskigt som det låter, vi har julfest idag med jobbet med Secret Santa och jag har fått min chef. Eftersom mina kollegor vet om att jag julbloggar och älskar både att pyssla och slå in paket känner jag att förväntningarna är höga på att jag visar ett riktigt snyggt paket. Jag satsade ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Vitt (eller god jul älskling)

2015-12-15 i Adventstid
På dagens ord vitt visar jag julklappen till min man som är inslagen i vitt papper med både hjärtan och mistel på. Tycker att det blev ett romantiskt paket som passar att ge bort till min älskling.   Misteln är köpt på Lagerhaus i höstas.   Hjärtana på tråd har jag sytt ihop på symaskin av utstansade... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Påfyllning

2015-12-15 i Adventstid
Vi bakade första batchen lussekatter i mitten av november och de börjar ta slut nu så i helgen var det dags att baka nya. Och dessa blev faktiskt ännu bättre, härligt fluffiga, fortfarande bakade efter Leilas recept.     Det ser så vackert ut med alla lussekatterna under den gamla broderade handduken... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Glitter

2015-12-14 i Adventstid
Jag gick runt lite i huset och letade efter glitter som är dagens ord i #lalolistan15. Jag har inte så mycket glitter, inte ens i granen. Jag övervägde att fota en bit överblivet glitter från luciatåget som låg på golvet. Men sedan insåg jag att den fina granen som står i köksfönstret ju är guldglitt... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Årets gran

2015-12-13 i Adventstid
I helgen har vi köpt och klätt årets gran, verkligen en av de bästa stunderna på året. Det blir så fin stämning och barnen är så entusiastiska. Så här blev resultatet. Pyntet är inte helt jämt fördelat eftersom min äldsta dotter stod på en stol och hängde upp en hel del av pyntet och inte orkade flyt... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Lucia

2015-12-13 i Adventstid
Vi har faktiskt inte firat lucia så mycket idag. Luciatåget på dagis, en av mina favoritdagar på året, var i fredags. Vår stora tjej var tomte och såg så stolt ut när hon sjöng. I morse såg vi lite av luciatåget på teve. Men adventsmysigt har vi haft, bakat och varit hos vänner på adventsfika. Lillas... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Dagens bestyr

2015-12-12 i Adventstid
Ikväll sitter jag och slår in paket och fixar ett julkort till min man. Ett enkelt vitt kort, några utstansade hjärtan i brunt som jag har ritat kristyr på och ett fint rött band.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

God jul mamma

2015-12-12 i Adventstid
Mammas julklapp är inslagen och rimmad. Under min uppväxt firade vi jul vid Siljan i Dalarna med min mammas släkt, och därför förknippar jag dalahästar både med jul och med henne. Pappret från Rusta tycker jag är väldigt fint men kvaliteten är inte så bra. Därför passade det bra att bara använda en r... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Gott

2015-12-11 i Adventstid
Det är gott och mysigt att sitta under en filt och äta lussekatt och dricka glögg. #lalolistan15... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julkjolar till barnen

2015-12-10 i Adventstid
Till min äldsta dotters första jul 2011 hade jag köpt en jättesöt röd klänning med vita prickar som hon var så söt i. Sedan dess har jag inte fått bestämma vad hon ska ha på sig vid några högtidliga tillfällen. Inte vid några tillfällen alls. Hon är väldigt noga med att det ska vara skönt och så klar... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Bloggkärlek

2015-12-10 i Adventstid
Det finns ju så många härliga julbloggar och jag tycker det är så kul att läsa om allt fint ni andra gör och bli inspirerad. Och så är det så roligt att inse att jag inte är ensam om att tänka på julen redan i september. Det här är några av mina favoriter: Tomtens dotter var en av de första julblogga... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Ljus

2015-12-09 i Adventstid
Dagens ord från lalolistan är ljus och illustratreras av en bild från kvällspromenaden som vi gjorde nyss för att spana efter julbelysning. Jag är så imponerad över hur fint och påkostat många har gjort i sina trädgårdar. Som julnörd är jag van vid att vara värst men så är det verkligen inte när det ... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Pyssel

2015-12-08 i Adventstid
Dagens julpyssel är en repris. Inte för att jag egentligen ville ha fler utan för att den förra tyvärr gick sönder när vi klädde av granen förra året. Det ska bli en julkula för att ersätta den jag gjorde till min äldsta dotters första jul.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Pyssel

2015-12-08 i Adventstid
Dagens julpyssel är en repris. Inte för att jag egentligen ville ha fler utan för att den förra tyvärr gick sönder när vi klädde av granen förra året. Det ska bli en julkula för att ersätta den jag gjorde till min äldsta dotters första jul.... Läs mer i Adventstid.
Adventstid

Julig fruktsallad

0000-12-02 i Adventstid
Igår på vår julfest med jobbet var jag och en kollega ansvariga för att laga efterrätten. Vi gjorde en fruktsallad med chili och saffran som blev jättegod. Till den serverade vi en klick turkisk yoghurt smaksatt med kardemumma och honung. För att sprida lite av min kärlek till julpyssel till mina fin... Läs mer i Adventstid.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby