Presenttips.se har 1 497 manuellt utvalda presenter från 570 olika butiker samt 291 blogginlägg.



Mest uppfriskande sommarreceptet!

Tävlingen är avslutad

Starttid: 2015-07-03 09:00:00 +0200
Sluttid: 2015-07-21 12:00:00 +0200
Pris: 300 kr presentkort från KitchenTime.se
Vinnare: Ida Erlandsson

Sitter du också och kokar i sommarvärmen? Längtar du efter något uppfriskande, svalt och härligt som passar perfekt i sommarvärmen?! Sitt inte och håll på dina hemligheter utan dela med dig av ditt bästa recept och det redskap från KitchenTime som är oumbärligt för att skapa receptet och vinn 300 kr för att köpa snygga och praktiska köksredskap från KitchenTime!

OBS (2015-07-09). Det verkar som att tävlingen haft en bugg och inte kunnat kommas åt. Det har nu fixat och tävlingen har blivit förlängd!

OBS (2015-07-11): Mellan 12/7 och 18/7 kommer inte kommentarer/tävlingsbidrag att publiceras då jag är på semester.

Såhär gör du:

  • Skriv ett relativt kort och enkelt recept (som en kommentar) på en dryck eller enklare maträtt som passar perfekt en varm sommardag.
  • Hitta en produkt från KitchenTime.se som är oumbärlig för att få till ditt recept perfekt och ta med url:en i din kommentar.
  • Tänk på att ingen orkar stå och laga mat för länge på sommaren så ett vinnande recept är enkelt att göra (och beskriva)!

Exempel

En mättande, nyttig och uppfriskande sommarsmoothie-frukost
- 3 dl mandelmjölk
- Ett stort glas frysta blåbär
- 1 msk kokosolja
- 1 msk olivolja
- 2 msk kvarg

Mixa allt i den här: http://www.kitchentime.se/sv/p/bistro-blender-125-liter och servera direkt!

3 kommentarer

Ida Erlandsson - 2015-07-10

Svalkande lemonad

Ingredienser
1 1/2 dl socker
1 l vatten
1 citron
silad juice av 4 citroner
is
citronmeliss
citronskivor

Koka upp socker med vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Skär bort skalet på citronen (se till att inte få med något vitt kött, det kan smaka beskt).
Blanda ner citronskalet och färskpressad, silad juice av citronerna.
Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar i en karaff. Tillsätt is, citronmeliss och citronskivor strax före servering.

Servera i denna vackra karaff:

http://www.kitchentime.se/sv/p/grand-cru-vattenkaraff-09-l


Charlotte Therese Björnström - 2015-07-09

Glutenfri Västerbottenostpaj

Allt fler upptäcker att de inte mår bra av vanligt mjöl. Men jag tycker att även de ska få njuta av en riktigt god Västerbottenostpaj! Man kan med fördel ha i nåt grönt också, som lite spenat eller kirskål beroende på säsong, och toppa med ett par körsbärstomater.

1,5 dl majsmjöl
1,5 dl bovetemjöl
125 g smör
1 msk vatten

3 ägg
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl grädde
150 g Västerbottenost

Sätt ugnen på 225, smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut den i en snygg pajform: http://www.kitchentime.se/sv/p/pajform-cerise, ställ i frysen i 5 minuter. Tryck hål i degen med en gaffel. Grädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

Rör under tiden ihop ägg, salt, peppar, grädde och ost. Häll i smeten i pajskalet, grädda mitt i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter.

Njut!


Paola Allegrini - 2015-07-09

Fräsch sommarsallad

200 g mycket fint strimlad isbergssallad
100 g rucola
½ tunt skivad rödlök
200 g vardera av två olika melonsorter, t.ex. vattenmelon och Galia
150 g salladsost
½ finhackad röd chili
vinägrett på 3 delar olivolja och 1 del smaksatt vinäger (mango eller hallon)
flingsalt och svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser och häll över dressingen, salta och peppar och rör om! Servera till grillat eller som ensamrätt med ett gott bröd till, eller blanda i något gryn, t.ex. kamutvete, för en matigare sallad.