Presenttips.se har 1 435 manuellt utvalda presenter från 568 olika butiker samt 296 blogginlägg.Julbloggen: Underbara juletid

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund. Min julblogg är personlig med egna foton, pyssel och recept. Välkommen till min julvärld!

 
 

Maries stralande jul

Glad Påsk!

2017-04-14 i Underbara juletid
Jag vill passa på att önskar er alla julälskare en riktigt Glad Påsk! Hoppas att ni har det bra och kan njuta av god påskmat och fint vårväder under påskhelgen. Här grönskar det för fullt och jag ser fram mot när bokträden slår ut, det är lika magiskt som den första frosten när just bokträden lyses u... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppföljning till Love Actually?

2017-02-21 i Underbara juletid
Jag undrar om detta är något vi kommer att få se i Sverige? Ca 2/3 delar av karaktärerna uppges komma tillbaka i uppföljaren men tyvärr är ju Alan Rickman död så varken han eller Emma Thompson kommer att vara med i uppföljaren. Jag vet inte om det blir en riktig film eller bara en kortfilm om karaktä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Greveholm på riktigt

2017-02-12 i Underbara juletid
Nu har vi äntligen kört förbi Greveholm eller Hjularöds gods som det heter på riktigt. Mitt föräldrahem ligger bara 6 mil därifrån men det har ändå aldrig blivit av att vi kört förbi slottet tidigare eftersom det ligger ganska avskilt från stora vägen men nu såg jag till att vi tog oss en liten avsti... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

24:e januari och dadelbollar

2017-01-24 i Underbara juletid
En månad sedan julafton och elva månader till nästa. Visst är tidsuppfattning märklig, samma tidsperiod kan kännas både som att den flyger fram och som att det är en evighet. För mig känns faktiskt julafton avlägsen nu, det känns mest konstigt att det bara var en månad sedan vi satt här hemma och åt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Schhhhh…

2017-01-13 i Underbara juletid
Bild från nätet... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbloggssäsongen 2016

2017-01-10 i Underbara juletid
Jag bytte bloggadress lagom till midsommar, under sommaren fixade jag mest med designen, rubriker och lite tillbakablickar på julen 2015 såsom detta foto på granen, gottebordet mm. Annars julbloggade jag inte direkt under sommarsemestern  men jag minns att jag satt på campingen på Öland och julbloggs... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mitt vinterland

2017-01-08 i Underbara juletid
Igår fick vi ytterligare lite snö, ett par cm så nu kan jag skriva att vi har snö på riktigt. Det hade ju varit en dröm om det kommit två veckor tidigare, dvs på julafton men jag är förstås väldigt glad över de få snöiga dagar som vi får. Detta blir förmodligen ett av mina sista inlägg för den här sä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Snön är vinterns fjärilar

2017-01-04 i Underbara juletid
Snön är vinterns fjärilar som sakta daler ner från skyn, flyger en liten krumelur och lägger sig sedan på marken för att lysa upp i den grådaskiga omgivningen. Vi har fått några mm snö, det räcker inte för att skrapa ihop till en snölykta men det räcker till att lysa upp och glädja oss snölängtande s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag kan nog inte tröttna på julen

2017-01-03 i Underbara juletid
Alltså helt ärligt så tror jag inte att jag kan tröttna på julen, jag börjar tidigt att lyssna på julmusik för att hinna lyssna igenom alla mina album, jag har pyntat tidigare än vanligt de två senaste åren men jag känner mig absolut inte redo för att plocka  undan julen ännu. Jag läser på FB och i f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsdukningen och tack!

2017-01-01 i Underbara juletid
Jo, jag vet att det är lite sent med inspiration på nyårsdukning men jag vill ändå dela med mig jag har varit ganska seg av förkylningen och hade därför inte förberett något men jag samlade ihop alla mina silverfärgade glaslyktor. Sedan dekorerade jag även med metalldekorationer från min scrapvrå. Ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nyårsklockan

2016-12-31 i Underbara juletid
Ring klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskennssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö. Ring själaringning över land och över vatten! Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första skälvande minut! Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gott Nytt År

2016-12-31 i Underbara juletid
Så har vi kommit till årets sista dag och imorgon är det ett nytt år, 2017. När jag var barn var nyårsafton mest en glad dag med familjen, man fick vara uppe så långe man orkade och i bästa fall höll man sig vaken till 12-slaget och fick titta på raketerna. I senare tonåren och fram tills vi fick bar... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Bloggstatistik

2016-12-30 i Underbara juletid
Tidigare har jag bloggat på vår egen domän gladers.net och då har jag bara kunnat se statistik till hemsidan inte till bloggarna så det var kul att kunna göra det i år men det är betydligt färre besökare till julbloggen än till min hemsida om julen. Maries Julstuga har haft 96.587 unika besökare unde... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig tekopp

2016-12-29 i Underbara juletid
Den här fina tekoppen köpte jag för julklappspengar, den är god att dricka ur så jag är så nöjd❤ Jag köpte den på Indiska och den fanns i fler färger.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

När man vill sova i tomtens knä

2016-12-28 i Underbara juletid
Chanel nöjer sig inte bara med att sitta i tomtens knä, nä hon vill ligga och sova... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vart tog julen vägen?

2016-12-27 i Underbara juletid
December har varit en hektisk månad och jag hann liksom inte ikapp mig själv riktigt när julen kom. Rent praktiskt hann vi med allt jag ville men jag landade inte helt i själva känslan och nu känns det nästan overkligt att julen är över, nästan som om det bara varit en dröm. Jag satt här för en stund... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Summering

2016-12-27 i Underbara juletid
Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv. * En dag ledigt innan julafton var alldeles för lite men inget jag kan påverka. Med god planering och mycket förberedelser hann vi dock göra allt vi ville, det jag saknade var att kunna njuta ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Annandagen

2016-12-27 i Underbara juletid
Bara ett par minuter återstår av annandag jul och innan jag har hunnit skriva klart inlägget kanske klockan har passerat midnatt. Vi har firat julen med alla våra närmaste släktingar och imorgon är det vardag igen. Men jag börjar inte jobba förrän den 9:e så jag kommer att ha kvar min julvärld här he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Last Christmas

2016-12-26 i Underbara juletid
RIP George Michael Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to someone special Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away This year, to save me from tears I’ll give it to some... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldagen och tidernas bästa julkalender

2016-12-25 i Underbara juletid
Så har snart även Juldagen passerat, jag har haft en jättebra dag. Som jag skrev förut har vi bara varit hemma och njutit av lugnet idag, det är få dagar på året som hela familjen är hemma allihop hela dagen och inga kompisar eller andra gäster är här (kanske bara på Juldagen?) Vi har bl.a. spelat br... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julafton

2016-12-25 i Underbara juletid
Så var julafton slut för i år, denna magiska dag som vi har längtat efter och förberett inför så länge. Men julen är ju inte slut, dels finns det fler juldagar kvar men julen är ju så mycket mer. Den är en känsla av gemenskap, värme, omtanke och tacksamhet inlindad i juleljus och juldofter och gott a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Uppesittarkväll

2016-12-23 i Underbara juletid
Nu börjar vår uppesittarkväll lida mot sitt slut och min julstämning har kommit. Tänk att det snart är Julafton 2016, underbart! Här kommer lite foton från det vi pysslat med ikväll: Struvor, munkar, choklad och jordnötsgodisar, specialdesignade pepparkakor av ena dottern, figurer av mandelmassa samt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lille Julafton

2016-12-23 i Underbara juletid
Vi har julfikat och tittat på Polarexpressen nu börjar vår uppesittarkväll då vi samlas hela familjen i köket och julbakar. Struvor, marcipan och annat gott. Vi bakade lussekatter på eftermiddagen, nybakade och så fluffiga så man trodde att man bet i ett moln av saffran. Så goda! En pepparkaksgumma f... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

God Jul

2016-12-23 i Underbara juletid
Här kommer min julhälsningar till alla er läsare. Jag hoppas att ni får en riktigt varm och härlig jul med era nära och kära. Massor med julstämning, juleljus, juldofter gott att äta och snöiga promenader. Ta hand om er, kör försiktigt och njut av årets bästa dagar. Jag återkommer med ett kanske två ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dopparedagen

2016-12-23 i Underbara juletid
Dan före dopparedagen och här julstökas det för fullt. Texten på min griffeltavla i köket är nu ändrad till God Jul. Det är inte bara Jultomten som kollar sina listor, jag har mina listor som kollas både en och två gånger. Listor med julmat, julgodis och julstök. Skönt med en liten tepaus för att nju... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julledig!!

2016-12-22 i Underbara juletid
Nu har jag gått på julledighet, så underbart! Ikväll har vi tittat på några avsnitt från Greveholm, det har barnen velat göra i ett par månader. Imorgon ska vi ”hänga på låset” till Maxi när de öppnar och köpa det sista som behöver handlas inför julen. Sedan är det julfixande på dagen, Po... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Börjat förbereda gottebordet

2016-12-21 i Underbara juletid
Jag har börjat förbereda gottebordet genom att lägga fram det köpta godiset i skålar och på fat. Jag brukar nog göra det den 22:a men ville göra något juligt innan jag lägger mig och det kändes som en lagom uppgift. Det hemmagjorda julgodiset tar jag inte fram förrän på julafton. Likaså tomteskummet ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dan före dan före dan före dopparedan!

2016-12-21 i Underbara juletid
Denna magiska ramsa som känns lika högtidlig varje år och nu är vi där. Jo, det är ju så även om det inte känns så. Precis som förra veckan tar jobbet all min energi och jag orkar knappt ens lyssna på julmusik för jag är så trött i huvudet. Det mesta är ju fixat och klart här hemma så jag känner inge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vacker prydnad under granen

2016-12-20 i Underbara juletid
En vacker prydnad under granen, det är vår Chanel.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tips till Schleich hästar från paketkalendern

2016-12-19 i Underbara juletid
Nu kan jag avslöja vad tjejernas sent påkomna paketkalender har innehållit. De pysslar och leker jättemycket med hästar från Schleich. De har byggt upp ett helt landskap med sina Lundby dockhus, köpta stall, hemmasnickrade stall, paddockar, hagar och allt möjligt ute i lekstugan. Just nu har de lagt ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min jullista på Spotify

2016-12-19 i Underbara juletid
Som en liten julklapp till er lägger jag ut länken till min jullista på Spotify en gång till, hoppas att det fungerar. Jag har ett par olika jullistor men denna är den längsta med över 13 timmar blandad julmusik.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

It’s beginning to look a lot like christmas

2016-12-18 i Underbara juletid
Nu har vi snart städat klart i vardagsrummet, julklappspapperna får ligga kvar tills alla har slagit in sina julklappar men i övrigt känns det ganska klart. Julklapparna ligger runt julgranen och då känns det genast mer verkligt att det faktiskt snart är julafton även om jag inte hittat julkänslan he... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Fjärde advent

2016-12-18 i Underbara juletid
När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan Fjärde advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Har ni hunnit med det ni ska? Det känns som att vi nu ligger ganska bra till, sedan gäller det förstås att hinna med sådant som är för tidigt att ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Årets pepparkakshus

2016-12-18 i Underbara juletid
Här kommer utlovade bilder på årets pepparkakshus som barnen har gjort helt själva (förutom monteringen).... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffranskola

2016-12-18 i Underbara juletid
60 gr smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 påse saffran Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll ner övriga ingredienser. Låt koka på medelvärme under omrörning till 124 grader alternativt gör kulprov (eller annat gradantal ifall du vill ha lösare/hårdare kol... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Det blev guld i granen

2016-12-17 i Underbara juletid
Jag hängde upp de guldiga kulorna också men nu är det mörkt och svårt att få bra foton. Får visa bättre foton en annan dag… vi har två ljusslingor i granen. Den är finare i verkligheten än på foto, önskar att det gick att visa.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag önskar mig snälla katter i julklapp!

2016-12-17 i Underbara juletid
Nu är båda de stora granarna klädda, men en liten förklaring till rubriken. Det är roligast första gången man klär granen. Det är inte lika roligt när man klär om den femtielva gånger om dagen för att katterna dragit ner allt pynt så jag har bett dem snällt om att de kan väl leka med något annat än g... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hitta julefriden

2016-12-17 i Underbara juletid
Sista helgen innan julafton och sista dagarna att fixa klart, förra helgen hade jag julstämning men annars har hektiska veckor på jobbet tagit all min energi och även om jag tittat på några julfilmer har jag inte haft den där avslappnade julkänslan som jag vill ha så här nära julen. Jag känner ingen ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Som Jansson fast med gravad lax

2016-12-16 i Underbara juletid
Vi har matkasse och i veckan åt vi en rätt liknande Jansson fast med gravad lax i. Barnen som inte brukar gilla Jansson gillade den här rätten. Foto: och recept: Citygross matkasse INGREDIENSER ca 800 g potatis 1 gul lök 3 dl mjölk 1,5 dl grädde 1 pkt gravad lax 2 krm salt 2 krm vitpeppar 1,5 tsk dil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Gullig choklad

2016-12-15 i Underbara juletid
Jag gillar små söta saker och då tänker jag egentligen inte på ätbara saker men just de här är söta på mer än ett sätt Visst är de små chokladen gulliga? De ska få pryda vårt gottebord på julafton, förut har barnen fått sådana i sina strumpor men i år får de ligga på gottebordet istället. De påminner... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juliga kassar

2016-12-14 i Underbara juletid
Jag har köpt några juliga kassar, den i mitten köpte jag när vi var på Ikea och den är min favorit, så himla fin! Jag ångrar att jag inte köpte fler men bor alltför långt ifrån Ikea för att köra dit igen innan jul. Idag hittade jag de båda andra på Rusta, inte lika fina men väldigt juliga. Jag ska an... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkortsswappen är postad!

2016-12-14 i Underbara juletid
Idag har jag postat alla kuverten till julkortsswappen så ni som är med har rolig post att se fram emot! Själv har jag ytterligare ett år fått glädjen att sortera många fina julkort till er.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Elva nätter före jul

2016-12-13 i Underbara juletid
Visst är de välkända gamla stroferna ur julsångerna högtidliga, jag älskar dem!  Hoppas att ni har haft en fin Luciadag. Det har jag haft om än något lång, det blev inte kvällsmat förrän klocka var över 21 men nu ska jag bara ta lite glögg efter att jag har skrivit klart detta inlägget sedan ska jag ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sankta Lucia

2016-12-13 i Underbara juletid
Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning. Drömmar med vingesus, under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankt... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saturnus Premium glögg

2016-12-12 i Underbara juletid
Jag har smakat Saturnus finaste Premium glögg, så här skriver de: ”Vår finaste glögg – årets prestigenyhet! I vår finaste blandning har vi tagit vara på över 100 år av glöggtillverkning och hantverkskunnande. Resultatet är ett fylligt rödvin med klassiska julkryddor som rundas av med tone... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mamma det känns som jullov

2016-12-11 i Underbara juletid
Så sa min yngsta dotter ikväll och det är precis vad jag själv har tänkt hela dagen. Vi har så mycket julstämning här hemma och jag har sådan julfeeling så det känns helt konstigt att jag ska jobba två veckor till. Missförstå mig inte jag gillar mitt jobb men jag hade så gärna gått här hemma och bara... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mandelmusslor

2016-12-11 i Underbara juletid
Nu har jag både bakat och ätit mandelmusslor. En riktig julkaka med släkttradition, så gott! 2 dl (125gr) sötmandel 200 gr smör eller margarin 1½ dl socker 1 ägg 4 dl vetemjöl (om man vill: ½ tsk bittermandelessens, tillsätt ½ dl mjöl ifall degen känns för lös) eller 4½ dl vetemjöl ½ dl socker 200 gr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tredje advent

2016-12-11 i Underbara juletid
När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr Alltså tredje advent, det är helt galet! Igår kväll tittade vi på julfilm, det blev Nu är det jul igen. På helgerna känner jag stark julstämning men sedan mattas det av lite i veckorna. Just nu har jag degen til... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Luciamorgon i kyrkan

2016-12-10 i Underbara juletid
Vi startade denna helgen med ett vackert och stämningsfullt Luciatåg i kyrkan i morse, ja alltså det var inte jag som gick Lucia utan två av mina barn. Visst är det extra högtidligt med Lucia i kyrkan, många tårögda besökare. Två veckor kvar till julafton och det är vid denna tiden jag börjar känna a... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Min strålande chokladkaka, du måste baka den!

2016-12-10 i Underbara juletid
Jag har kombinerat en kaka som är fantastiskt god och superenkel att baka, du måste helt enkelt testa den! Det är så enkelt att den bygger på en helt vanlig kladdkaka, enklare kan det ju liksom inte bli. Men tillbehören mina julvänner, tillbehören! Maries strålande chokladkaka 2 ägg 3 dl socker 1½ ts... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Nöttoppar

2016-12-09 i Underbara juletid
Nöttoppar är en av de kaksorter som alltid har funnits på julafton i min familj, nötter känns ju alltid juligt. Jag tycker det är roligt att prova på nya recept men flera gamla släktrecept får följa med från år till år, från generation till generation. Jag hade för lite nötter hemma för att det skull... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-09 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första hyacinten börjar slå ut

2016-12-08 i Underbara juletid
Min första hyacint börjar slå ut, de är så vackra. Från den knubbiga lilla knoppen, till de skira blommorna som doftar så gott. Jag är så glad att jag numera kan ha hyacinter, i många år var min man allergisk mot dem men nu fungerar det bra. De vita är mina favoriter!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Flygande julgran

2016-12-08 i Underbara juletid
På måndag, den 12 december, gör Blekinges flygflottilj F 17 en julgransflygning med åtta Jas 39 Gripen-plan. Jag jobbar vid den tiden så jag vet inte om jag får möjlighet att titta men det låter ju kul med en julgransformation! Vi bor bara en mil från F17 så Jas planen hör vi varje vecka. Här passera... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

De här julfilmerna har jag sett i år

2016-12-07 i Underbara juletid
Mitt julfilmstittande följer ett visst mönster varje år, jag börjar alltid med de tre översta filmerna på hösten. I december blir det lite olika julfilmer varje år (så många som hinns med) och dagen innan julafton vill jag titta på Polarexpressen. Bland kalendrarna är det helt klart Trolltider och My... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmuffins med frosting

2016-12-07 i Underbara juletid
Smaksätt de här saftiga muffinsen med antingen saffran eller pepparkakskrydda. Muffins 2 ägg 3 dl socker 200 gr smör eller margarin 1 pkt saffran eller 2-3 tsk pepparkakskrydda 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smö... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg från Ikea

2016-12-06 i Underbara juletid
Vi brukar köpa mängder med olika lättvins- och alkoholfria glöggsorter varje år. Vanligtvis brukar jag bara recensera dem som jag sponsras med i bloggen men jag tänkte att det kan ju vara kul att dela med mig av fler provsmakningar. Den här köpte vi på Ikea, den var helt ok men inte så mycket mer. Ga... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Att ta tillvara på December

2016-12-06 i Underbara juletid
Att vi har fullt upp i December med musicerande barn som gör juluppträdanden över hela kommunen har jag ju berättar förut men jag försöker ändå att ta tillvara på December, denna underbara månad. Jag lägger inte tiden på att städa lister och annat utan på att njuta av julmånaden med sådant som gör mi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julkonsert och ett budskap

2016-12-05 i Underbara juletid
Ikväll har jag varit på julkonsert med Marinens musikkår, det är min arbetsgivare som bjuder på det varje år och det är SÅ BRA! Att gå på en riktigt bra julkonsert är verkligen en upplevelse, inte bara en ljudupplevelse utan så stämningsfullt och rogivande. Ett budskap som jag tar med mig från kvälle... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat Saturnus glögg Åkerbär

2016-12-05 i Underbara juletid
Jag har provsmakat årets premiumglögg från Saturnus: Åkerbär Jag tycker att glöggen är god, den har en tydlig men ändå mild bärsmak och det är just bärsmaken som dominerar och den smakar inte mycket glöggkryddor så jag ser den som ett komplement till de klassiska glöggsorterna. I nordliga kusttrakter... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Ikeas julbord på andra advent

2016-12-04 i Underbara juletid
När andra ljuset brinner är snart Lucia här Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär Idag styrde vi färden norrut för ett besök på Ikea, vi skulle köpa en julklapp samt äta julbord. Det har blivit en liten tradition att äta julbord på Ikea, vi har varit väldigt nöjda med maten varje år och även i... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Våra katter i juletid

2016-12-04 i Underbara juletid
Jag har letat upp några mysiga julfoton på våra katter. Chanel och Tusse som sover i en tomteluva. En äkta lussekatt (för att ingen ska undra så hade hon bara bandet när jag fotograferade så ingen fara att hon skulle tugga det i sig) Julaftonsnatt, gästerna har åkt hem och vem ligger mitt på bordet o... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

En riktig vinter

2016-12-03 i Underbara juletid
Nej, vi har inte snö nu men jag har letat upp lite foton från 2010 då vi hade en riktig vinter, foton som jag tog på en lunchpromenad. Minns att jag såg domherrar som kommit fram ur skogen för att leta efter mat men jag hann inte fotografera dem. Men här kommer ett gäng härliga vinterfoton:... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jag bakar stora jag bakar små..

2016-12-03 i Underbara juletid
..jag bakar några med frosting på! Japp, igårkväll blev det lite bagarstuga här hemma. Julmusik på telefonen och sedan satte jag igång. Det blev två sorters muffins (igen) jag testade ett nytt recept. Jag lägger in recepten separat eftersom jag inte vill ha annan text i receptpinläggen eftersom jag s... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Glögg till advent

2016-12-02 i Underbara juletid
Saturnus är min mest trogna sponsor i julbloggen, jag har fått smaka deras nyheter ända sedan hallonlakritsskalleglöggen och det är jag så tacksam för. Deras smaksatta glöggsorter brukar bli mina favoriter. Igår fick jag leverans av de här spännande sorterna: Eget foto på min hylla i köket. Som ni ka... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappstips till kattälskaren

2016-12-02 i Underbara juletid
Min fina tekopp kommer från HM, kanske ett julklappstips till kattälskaren?... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första December, detta magiska datum

2016-12-01 i Underbara juletid
Jomen visst är det lite så att första December känns lite magiskt, sådär sagomagiskt. Barndomens magpirr när man steg upp och förtjust tittade på paketkalendern och känslan av att allt det härliga Decembermyset låg framför en och så känner jag än idag. Apropå paketkalender så har sådana diskuterats p... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Jultips

2016-12-01 i Underbara juletid
Ibland hittar man små guldklimpar på oväntade ställen, t.ex. de här julgranskulorna på Clas Ohlson. De kallar dem vintage i butiken, när jag har köpt liknande (och mycket dyrare på webben) kallas de fattigmanssilver. Det är hursomhelst glaskulor målade med skavd silverfärg. Eftersom jag inte kan ha d... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Saffransbiscotti

2016-11-30 i Underbara juletid
1 pkt saffran 2 ägg 100 gr smör 1 dl socker 100 gr grovhackad mandel 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Vispa saffran med äggen. Tillsätt rumsvarmt smör och socker, vispa till en porös smet. Blanda ner grovt hackad mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn och kladdig deg. Fördela degen i 3 lå... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår julkrans

2016-11-30 i Underbara juletid
I år har vår 13-åring bundit och dekorerat vår julkrans, visst är den fin!... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dumlegrottor

2016-11-29 i Underbara juletid
Ikväll bakade dottern Dumlegrottor, en kaka som inte tillhör våra gamla tradtionella släktrecept till julen men som blivit en av barnens favoriter. Testa gärna olika smaker på dumlen och noblessen. 16 st 175 gr smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 16 st dumlekolor 16 st mazarinformar 1 ask ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julbordet 2015

2016-11-29 i Underbara juletid
Här kommer lite foton från förra årets julbord hemma hos oss. Vi brukar sätta oss till bords kl 13 och bli lagom klara till Kalle Anka. Hos oss brukar jultomten komma efter Kalle Anka. När paketöppningen är klar brukar vi gå en julpromenad i kvarteret och därefter äter vi julgröten.Efter gröten dukas... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julaftonsfrukost

2016-11-28 i Underbara juletid
Julaftonsmorgon är ju den bästa dagen på hela  året att vakna upp till så självklart vill man ha lite speciell frukost. Förra året hade vi saffransscones och varm choklad med grädde, polkagris, marshmallows och chokladknappar i. Hela familjen äter frukost tillsammans, juleljusen brinner och julmusike... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Marknadsnougat

2016-11-28 i Underbara juletid
I lördags gjorde jag marknadsnougat till barnens försäljning på gårdagens julskyltning. Jag köpte tillbaka en av våra påsar, den ligger i frysen nu och väntar på julafton. Marknadsnougat 6½dl vetemjöl 4dl florsocker 1dl kakao (knappt) 5½dl socker 125g cocosfett, smör eller margarin 1 3/4dl vatten Bla... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Första advent

2016-11-27 i Underbara juletid
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent Vi startade advent med en mysig adventsfrukost med årets första vörtbröd och årets första julost, en röd edamer ska det vara till julen hemma hos oss. Därefter har det varit ett ganska intensivt program ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent om några minuter

2016-11-26 i Underbara juletid
Nu är det bara minuter kvar till första advent, denna magiska dag som är starten på julen. Jag har plockat fram adventsljusstaken, samma gamla ljusstake som vi haft sedan 1997. Några år har vi haft två ljusstakar varav den andra med blockljus men det är denna som är den kära gamla vännen som plockas ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Provsmakat choklad

2016-11-26 i Underbara juletid
Äldsta dottern kom hem med den här chokladen till mig: Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit . Den var god, jag gillar kanel i choklad, det ger julkänsla och kakbitarna gav Crunch i chokladen. Gott! Jag har alltså inget totalt sockerförbud (eller köttförbud) men jag väljer vad jag äter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julmarknad mm

2016-11-26 i Underbara juletid
Idag har barnens julframträdanden för i år börjat, idag var det 10-åringen som spelade julsånger i gallerian tillsammans med musikskolan. Som vanligt har barnen gemensamt mellan 30-40 framträdanden i December. Julmusik i form av spelande, sjungande, drillande, marcherande och naturligtvis luciaframtr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julstämning utanför jobbet samt Black Friday

2016-11-25 i Underbara juletid
Granen utanför jobbet har stått mörk i en vecka och väntat men idag lyste den så fint på morgonen. Det framgår inte riktigt på fotot hur vackert det såg ut med den gnistrande frosten i gräset, den rosa morgonhimlen och den tända belysningen. Ur fotograferingsvinkeln har jag min arbetsplats snett bako... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Dottern slår in julklappar i TV

2016-11-23 i Underbara juletid
Ikväll är dottern och hennes klass med i lokalnyheterna och slår in julklappar som de skänker till läkarmissionen.  Här hittar ni TV inslaget. Det är Amanda som är min dotter.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tidernas bästa julkalender

2016-11-22 i Underbara juletid
På SVT kan ni vara med och rösta fram tidernas bästa julkalender, klicka här.... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Juldukning

2016-11-22 i Underbara juletid
Här kommer lite bilder från förra årets juldukning hemma hos oss. Jag är bara en amatörmässig hemmapysslare och absolut inget proffs och det finns ju så många fina stylade foton på pinterest men detta är vår egen julaftonsdukning förra året så det är äkta ”hemma hos oss”. Jag hade länge v... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Vår uppesittarkväll

2016-11-21 i Underbara juletid
Här kommer ytterligare ett favoritinlägg från gamla julbloggen i repris. Uppesittarkväll är kvällen innan julafton, alltså den 23:e december. I vissa familjer fixar man klart det sist inför julen, några klär granen, hos andra tittar man på uppesittarkväll på TV, många familjer tittar säkert på julfil... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Den bästa tiden på året är här!

2016-11-20 i Underbara juletid
Jag har haft en jättebra helg med mycket julmys, det känns så underbart att adventstiden snart är här. Imorgon går vi in i adventsveckan och om en vecka tänder vi det första ljuset, härligt. Glöm inte bort att njuta mina julvänner, adventsmånaden kommer att gå så fort så sug i er allt julmys ni bara ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mössens julafton

2016-11-20 i Underbara juletid
Här sitter min lilla samling med Mailegmöss och väntar på att det ska bli julafton, de har samlats uppe på en hylla för att ”akta sig för fällan” Mössens julafton När nätterna blir långa och kölden sätter in tar Mamma Mus och samlar hela barnaskaran sin Hon visar sen på fällan, ni aktar e... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Beslutsvånda eller pyntningen som kom av sig

2016-11-19 i Underbara juletid
Varför ska det vara så svårt att bestämma vilka julprydnader som ska få vara framme!? Man kan tycka att eftersom vi har 8 rum, 2 badrum och 1 kök att pynta i så borde det inte vara platsbrist men så är det. Vi har trots allt inte så många ytor att pynta på och barnens 4 rum pyntar de själva. Vissa sa... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Advent i vårt hus

2016-11-19 i Underbara juletid
Dagen har ägnats åt att adventspynta och det känns smått overkligt att det faktiskt är advent om en vecka, overkligt men fantastiskt och underbart! Jag har längtat så mycket och hösten har stundtals känts väldigt lång i år. Adventsljusstakarnas och adventsstjärnornas milda sken är så välkommet och ja... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Tack till Våran lilla julvrå

2016-11-19 i Underbara juletid
Ett stort tack till Annie och Våran lilla julvrå, du har gjort mig så glad och rörd!  I sitt inlägg om Julbloggskärlek skriver Annie så här om min blogg: Det här är den första julbloggen jag började följa och min absoluta favoritjulblogg. Marie skriver så fint om sitt julfirande och hennes jultraditi... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julig kudde

2016-11-17 i Underbara juletid
När jag fyllde år fick jag ett presentkort av mina svärföräldrar och igår köpte jag en kudde för det. Visst är den fin! Jag har inte bestämt säkert vilken soffa den ska ligga i men jag tror det blir i den grå soffan däruppe, känns som att den passar bäst där även om den gör sig fint i de vita sofforn... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sådan mor sådan son

2016-11-16 i Underbara juletid
Igår fick jag ett sms från min 17-årige son som berättade att han köpt en stickad tröja och att han trodde jag skulle gilla den, och det gör jag förstås Han har köpt tröjan på HM. Kan berätta att han faktiskt t.o.m. är en större glöggfantast än vad jag är och det säger inte så lite. Han sparar och dr... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Intervju om bloggen

2016-11-16 i Underbara juletid
Jag har blivit intervjuad om bloggen och intervjun hittar ni här Jo, det är ju faktiskt så att jag började skriva om mina jular på nätet redan på 1900-talet långt innan julbloggarnas tid och ibland undrar jag själv om jag verkligen har mer att dela med mig av men så länge jag tycker det är roligt så ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Påminner om julkortsswappen

2016-11-14 i Underbara juletid
Julkortsswappen Julkortsswappen har blivit en tradition och det kommer att bli en även i år, det blir sjätte året Hoppas att du vill vara med! Alla får vara med julälskare med eller utan blogg, julbloggare, scrappare och kortmakare eller är det kanske bara så att du gillar just julkort. För att anmäl... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Sista julen med mamma

2016-11-13 i Underbara juletid
Jag skrev tidigare att jag skulle flytta över lite av mina personliga inlägg från min gamla julblogg, detta är det mest personliga inlägg jag någonsin har skrivit i någon av mina bloggar, jag skrev det 2012 och nu får det följa med till den här bloggen. Jag vill berätta för att det kanske kan hjälpa ... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Plockar bort hösten inomhus

2016-11-12 i Underbara juletid
Det där lät kanske lite konstigt, det jag menar är att idag har jag plockat undan ljuslyktor, höstlöv mm som jag har pyntat med under hösten. Just nu ser det faktiskt lite vintrigt ut istället eftersom jag behållit vitt och fattigmanssilver. Så här ser t.ex vår ljushylla i köket ut. Tills adventpynte... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Doften av pepparkakor fyller vårt hus

2016-11-12 i Underbara juletid
Jajamen så är det, vi har nämligen bakat lite pepparkakor idag. Jag brukar göra hemmagjord deg och det ska jag göra om någon vecka men vi tjuvstartade lite med en köpt degrulle som två av barnen har bakat ut idag. Själv vispade jag ihop en sats med pepparkaksmuffins. Jag är fortfarande fylld av julkä... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Lite vemodigt och spännande

2016-11-11 i Underbara juletid
Jag har ju berättat tidigare om hur mycket paketkalendern betydde för mig när jag var barn och att jag redan som barn planerade för framtida kalendrar när jag själv skulle bli  mamma. 1999 gjorde jag första paketkalendern till vår äldsta dotter och året efter till båda våra äldsta barn. Sedan dess ha... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Julklappsinslagning, snart advent, Mårtensafton och årets julvärd

2016-11-10 i Underbara juletid
Jag berättade ju att jag skulle slå in julklappar och nu har jag slagit in alla julklapparna som vi hittills har köpt, de här la jag på en byrå efter hand som jag slog in dem men vi har även en kasse med större julklappar. Det är så mysigt att tänka på att när mottagarna öppnar dem så är det julafton... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Mina juligaste inköp i Ullared

2016-11-10 i Underbara juletid
Hej och hå vad tiden springer iväg, jag lovade ju lite bilder på mina juligaste inköp i Ullared. Jag fotograferade inte julsakerna i själva affären, det var tokmycket folk och jag var ganska trött efter två dagars shopping i det stora varuhuset och detta var sista avdelningen vi gick på förutom husge... Läs mer i Underbara juletid.
Maries stralande jul

Hej mitt vinterland!

2016-11-09 i Underbara juletid
Årets första snö, vi är väl sist i landet men för mig är det stort. Jag trodde att jag skulle vakna till en vit värld i morse och blev så besviken när det var barmark. På orten jag jobbar (3 mil bort) kom det snö i förrgår men inte här. På förmiddagen började det att snöa på jobbet och det var snö he... Läs mer i Underbara juletid.

 
 

Vill du ha med din julblogg här?

Börja här för att lägga till din julblogg i denna databas.

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Få tips på Facebook

Följ också communityt "Julbloggar" på Facebook för att få tips om när det finns nya, roliga blogginlägg att läsa:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby