Presenttips.se har 1 435 manuellt utvalda presenter från 568 olika butiker samt 296 blogginlägg.Julbloggen: Johannas jul

 
 

Johannas jul

Julen 2016

2016-12-26 i Johannas jul
Julen firades hos:Mormor och morfar med julbrunch, fika och julklappar. Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma med bara en massa soffmys framför TV:n med tända ljus och gott att äta och dricka.Bästa presenten du fick: Allt! Mina nya DVD:s, mina nya målarbok, Harry Potter-versionen av Trivia... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

En god jul-hälsning

2016-12-24 i Johannas jul
God jul på er allesammans! Jag önskar er en trevlig dag och en underbar julhelg.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

När klapparna ligger under granen

2016-12-20 i Johannas jul
Klappat & klart.Nu är alla julklapparna klara och ligger under julgranen och väntar på att bli öppnade. Bingolotten till uppesittarkvällen är köpt och i morgon ska mat och annat gott till julhelgen inhandlas. Sedan är jag redo för julfirandet. Tänk att det redan är dags! Hur ligger ni till med er... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julkort

2016-12-16 i Johannas jul
Julhälsningar.I dag anlände de första julkorten, ett från en släkting och fem från julkortswappen. Tack! Det är alltid lika trevligt att hitta en julhälsning på hallmattan. Ni har väl förresten inte missat att det är den 16 december i dag? Det innebär ju att det är sista dagen att skicka julkort med ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Åsikten om Selmas Saga

2016-12-15 i Johannas jul
15 avsnitt har visats, 9 avsnitt återstår.Två tredjedelar har snart snart visats av årets julkalender och julafton anländer om knappt 9 dagar. Det börjar bli dags att skriva lite om mina tankar kring 'Selmas Saga'.Jag kan börja med att erkänna att jag är överraskad, glatt överraskad till och med, åre... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

En Luciahälsning

2016-12-13 i Johannas jul
Önskar er alla en trevlig Lucia!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den tredje advent

2016-12-11 i Johannas jul
Tredje söndagen i advent. Som veckorna går! Nu är det mindre än två veckor kvar till julafton. Underbart men också lite vemodigt, tänk att årets bloggsäsong lider mot sitt slut... Men i dag är det i alla fall slappar-söndag och tredje advent, det firas med ytterligare ett litet julbak ♡... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Muffins och praliner

2016-12-10 i Johannas jul
Årets första julbak.I dag ägde det första julbaket för i år rum. Min syster är här i helgen och vi har kladdat i köket hela eftermiddagen. Pepparkaksmuffins i miniformat, ischoklad, risbräck som vi toppade med krossad polkagris samt några nötkrämspraliner fick vi till och i morgon ska vi även te... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Min julfilmsamling

2016-12-07 i Johannas jul
Min lilla samling med julfilmer och julkalendrar bara växer sig större och större för varje år. Hela 26 filmer och 25 kalendrar har jag fått ihop nu. Undra hur länge jag kommer kunna samla? Och vilka filmer saknas egentligen i min samling?JULFILMERA Dennis the Menace ChristmasAstrid Lindgrens julChri... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Granen står så grön och grann i stugan

2016-12-05 i Johannas jul
Tra-la-la-la-la...Jag vet att jag alltid använder samma titel när jag visar min julgran men den passar ju så bra. I helgen kom i alla fall granen upp lagom till andra advent, precis som förra året. När julgranen är framme är julhemmet komplett. Nu fattas det bara lite julklappar inunder!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julmarknad i Mariebergsskogen

2016-12-04 i Johannas jul
Årets första julmarknad.Det första, och troligtvis enda, julmarknadsbesöket för i år är nu avklarat. Det var väldigt mysigt med alla ljusen och alla fina grejer men besöket varade ändå inte så jättelänge och jag fick heller inte med mig något hem, möjligtvis lite påfyllning av julstämning. Det var då... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den andra advent

2016-12-04 i Johannas jul
Andra söndagen i advent.I går kom granen upp (bilder kommer!) och i dag vankas det julmarknad! Underbara juletid ♡... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Uppdrag: Rädda julen!

2016-12-02 i Johannas jul
Juliga böcker från OLIKA förlag.Jag fick hem tre jättefina, juliga böcker från bokförlaget OLIKA för någon vecka sedan och för mig som älskar barnböcker var detta såklart uppskattat även om jag inte har några barn att läsa dem för. Inte ännu. Det jag gillar med barnböcker är de fina illustrationerna ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den första december

2016-12-01 i Johannas jul
Årets julgran i Skoghall centrum.Julmånaden!Vilken lycka att december äntligen är här. Jag har känt mig så glad hela dagen, och som pricken över i:et kom det även lite snö. Jag har precis sett första avsnittet av julkalendern och öppnat dagens lucka. Jag tyckte som väntat om den men väntar med att ut... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julkalender för TV och radio

2016-11-29 i Johannas jul
Julkalendern 2016.I år bestämde jag mig för att ha en julkalender för TV-kalendern. Det var ett tag sedan sist. Senast jag hade en var för 'Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst' 2012, och innan dess har jag faktiskt ingen aning, så jag kände att det var dags i år. Jag har också höga förväntning... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julchoklad från Fazer

2016-11-28 i Johannas jul
Winter Edition.Äntligen har jag också fått smaka på omtalade, juliga chokladen från Fazer, som jag har väntat! Jag har hållit utkik i butikerna i flera veckor men så härom dagen dök den äntligen upp. Jag sparade den till gårdagens första adventsmys och den var verkligen hur god som helst! Mjölkchokla... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den första advent

2016-11-27 i Johannas jul
Juletid.Den första söndagen i advent har snart passerat och det första ljuset har fått brinna. Idag klev vi in i den mysigaste tiden på året - juletid. Julen är äntligen här! Det har gått så fort, hösten har bara flugit förbi. Om några dagar kliver vi in i julmånaden december och det är dags för julk... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julkort på väggen

2016-11-24 i Johannas jul
Min stjärna ✰Jag har två stjärnor i sovrummet, en i fönstret och en på väggen. Den på väggen sitter uppe året om och dekorerar utrymmet ovanför skrivbordet. Vanligtvis är den fylld med fotografier men till jul fyller jag den med mysiga julkort istället. Här kan du se hur den såg ut förra året. Ljussl... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

De nya röda i spets

2016-11-23 i Johannas jul
När är julen kommer fram.I går blev storstädningen avklarad och även gardinerna bytta. Jag är supernöjd med mina nya röda i spets i sovrummet. Nästan lite förälskad, haha. De kommer från Ellos, som jag nämnt tidigare. I dag ska lådorna med stort L hämtas upp ur källaren och innan dagen är över är nog... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets Julklapp 2016

2016-11-22 i Johannas jul
Årets Julklapp 2016 är VR-glasögonen."Vi lever i den digitala tidsåldern med ständigt ny teknik samtidigt som vi lever i ett upplevelsesamhälle där vi förväntar oss mervärden och förstärkta upplevelser i de flesta situationer. VR-tekniken tar fasta på dessa två trender i kombination. VR-glasögonen so... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Om en vecka tänder vi ljuset

2016-11-20 i Johannas jul
En vecka kvar till första advent.Hur är det möjligt att vi om en enda kort, liten vecka äntligen ska få tända det första ljuset i adventsljusstaken? Den kommande veckan kommer vara fullspäckad med juligheter. Det vankas en stor julstädning av hela lägenheten och sedan ska julpyntet fram. Jag överväge... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Balkongens röda sken

2016-11-17 i Johannas jul
Nu är julbelysningen på balkongen uppe!Sedan i går kväll kan man skåda den röda ljusslingan hos oss. Äntligen.Tänk att julen nästan är här nu!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Jul och nyår i SVT

2016-11-16 i Johannas jul
Julen & nyåret i SVT 2016.TV-tablån är som vanligt fullproppad med en massa godbitar under julen. 'På spåret julspecial', 'Stjärnorna på slottet', 'Tjuvarnas jul' och dramaserien 'Selma', bara för att nämna några. Förutom årets julkalender 'Selmas saga' ser jag själv mest fram emot julaftonsklass... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets inköp av julmagasin

2016-11-16 i Johannas jul
Årets julmagasin.Min plan var att testa två nya jultidningar i år och mina tankar låg på Amelias och Lantlivs julspecial. Det var bland annat de två många av er rekommenderade så de fick det tillslut bli. Jag är väldigt förtjust i Lantliv faktiskt. Amelia var bra men jag hade nog lika gärna kunnat va... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Då i vårt mörka hus...

2016-11-13 i Johannas jul
... stiger med tända ljus.En månad kvar till Lucia nu, hörrni. Jag vill gärna se ett luciatåg i år, det var ett tag sedan sist. Kyrkan borde kanske ha ett, jag måste kolla upp det! Brukar ni gå och se på luciatåg? Eller är ni kanske med själva? Jag har inte varit med i något tåg sedan grundskolan, me... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Lördagsmys med Julhjärtan

2016-11-12 i Johannas jul
Julmust och julsnacks.Jag köpte hem Estrellas julnyhet Julhjärtan till soffhänget i kväll, och även en flaska julmust fick följa med. Jag måste säga att jag blev lite småkär. Allt med hjärtana var bara så perfekt. Smaken, kryddan, formen, konsistensen och även storleken. Jag älskar att de är ganska s... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Lite julbloggskärlek från mig

2016-11-11 i Johannas jul
Helénes underbara jul utmanar alla julbloggare att, precis som henne själv, sprida lite bloggkärlek, och jag tänker inte vara sämre och antar såklart den utmaningen. Här är mina topp fem.Jag visste inte riktigt i vilken ordning jag skulle rangordna mina favoritbloggar men valde tillslut att börja med... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Lite påtvingad julstämning

2016-11-10 i Johannas jul
Årets första julfilm.Jag skulle kolla på film med min pappa i går och la då fram förslaget att kolla på 'Christmas with the Kranks'. Jag tänkte ta tillfället i akt att ge både pappa och mig själv lite julfeeling såhär i onsdagsmörkret, med de tunt snötäckta taken utanför fönstret, och han gick faktis... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets julfrimärken 2016

2016-11-09 i Johannas jul
Julpost.Jag vet inte om jag någonsin tidigare har skrivit om julfrimärken här på min blogg, men i år känner jag för att göra det i alla fall och i morgon, den 10 november, ger PostNord ut årets svenska julfrimärken med Harald Wibergs välkända och populära tomtar. Jag tycker att de är jättefina och ja... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julvärd i SVT 2016

2016-11-08 i Johannas jul
Sanna Nielsen.Jag förväntade mig, och hoppades lite också kanske, att se Sanna i fåtöljen redan förra julen så jag är inte alls överraskad, bara glad. Jag tror att Sanna blir en utmärkt julvärd, och det ska bli trevligt med lite sång också. Vad tror du om årets julvärd?Här kan du se SVT:s presentatio... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Johannas jul på FB

2016-11-05 i Johannas jul
Nu kan ni även visa er uppskattning till min julblogg och gilla den på Facebook! Om ni vill :)Klicka bara in här och gilla.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den första snön

2016-11-04 i Johannas jul
Den är här, den första snön! Vintern är på ingång.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Pepparkakor och julklappar

2016-11-03 i Johannas jul
Pepparkaksburken är påfylld med de runda favoriterna från Nyåkers.Jag älskar hur jultecken ploppar upp lite överallt just nu, inte minst i mitt hem. Flera juliga inköp har gjorts. Tre julklappar är inhandlade och nu funderar jag på att slå in dem, eller ska jag kanske vänta tills jag har fått ihop fl... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julklappssnack

2016-11-03 i Johannas jul
- I samarbete med Lottoland -Julen är på ingång!Snart börjar det bli dags att plocka fram julpyntet och även börja fundera på julklappar till nära och kära. Men det här med att införskaffa julklappar är inte alltid det enklaste, många väntar även till sista minuten istället för att planera julklappsi... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Estrellas julostchips kommer tillbaka

2016-11-02 i Johannas jul
Krispiga julnyheter från Estrella.Gillade ni Estrella Julost som fanns förra året? Nästa vecka kommer dem tillbaka tillsammans med årets nyhet Julhjärtan med smak av gräddfil och röd paprika. Jag smakade aldrig på julostchipsen i julas då flera andra bloggare berättat att de inte var någon höjdare. J... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Selmas Saga Trailer

2016-11-01 i Johannas jul
Den första november.Nu är vi inne på den sista höstmånaden. Om en månad kommer julen och vintern, tänk så fort det har gått. Det är svårt att inse att jag bara kommer julblogga i två månader till, det känns alldeles för lite. Men om några få veckor är det äntligen dags för julpyntet att komma fram ig... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Att fira en Astrid Lindgren-jul

2016-10-31 i Johannas jul
Massa lek i snön.Sparkåkning.Traditionell julmarknad. Gärna med karameller.Julpyssel med material från naturen.Stort julbak med bland annat klassiska pepparkakor i olika former.Hemmagjord julmat.Julklappsinslagning med lack och röda band.Julgran med röda äpplen vid öppna spisen.Stor julgran mitt i ru... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Min lilla julshopping på IKEA

2016-10-30 i Johannas jul
Jag kunde verkligen inte gå miste om chansen att få äga dessa fina muggar ♡Årets IKEA-shopping.Detta fick jag med mig hem från IKEA i går, plus ett paket servetter som jag glömde fota samt en julklapp som jag såklart inte vågar visa upp här förrän den är inslagen. Det blev nästan allt som jag hade tä... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Söndagsinspiration III

2016-10-30 i Johannas jul
Ännu mer julinspiration. Det är den sista söndagen i oktober och vi har klivit in i vintertid. Nu kommer nattmörkret tidigare om eftermiddagarna. Jag hoppas att ingen har glömt bort att ställa tillbaka klockan? Här kommer årets tredje inspirationskollage. Detta blir det sista kollaget för denna ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julpynt och julklapp

2016-10-29 i Johannas jul
Lördagens IKEA-besök.Det blev inget glöggmingel i dag, syrran var för bakis och min säng ville inte riktigt släppa greppet om mig i morse, så vi bojkottade det. Men iväg till IKEA kom vi tillslut i alla fall. Där bjöds det på glögg, pepparkakor och lussebullar vid den mysiga julavdelningen. Jag fick ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

När julen tittar fram

2016-10-28 i Johannas jul
Träden lyser i Karlstad.På vägen hem från simningen igår upptäckte jag och min syster att de nakna träden i Karlstad Centrum har fått upp sina ljusslingor. Så mysigt. Nu ploppar tecken på att julen närmar sig upp lite överallt. Härligt.Som inne på Lagerhaus till exempel. Vi var in en sväng dit igår. ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

En julig TV-serie

2016-10-26 i Johannas jul
Tjockare än vatten säsong 2.Följde ni den svenska TV-serien 'Tjockare än vatten' som sändes på SVT för något år sedan? Det gjorde jag och jag gillade den skarpt. Förra veckan hade seriens andra säsong premiär och den här gången är det vinter, snö och julbordsgäster som gäller, istället för sommar, so... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Två månader kvar till julafton

2016-10-24 i Johannas jul
Dagarna flyger förbi och snart firar vi jul igen. Låt oss komma i lite julstämning med Faith Hill's "Where Are You Christmas" med klipp från Grinchen.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Veckans juliga

2016-10-23 i Johannas jul
En sammanfattning.Det har faktiskt hänt en del juliga saker under den senaste veckan som jag inte har hunnit berätta för er ännu, så jag tänkte sammanfatta lite kort nu.Tidigare i veckan fick jag hem en beställning från Ellos som bland annat innehöll en röd t-shirt med en guldig snöflinga på som jag ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

1, 2 och 3 julfavoriter

2016-10-20 i Johannas jul
1 dryck: Julmust.2 julpynt: Julgran och adventsljusstakar.3 ätbart: Skumtomtar, julskinka och ischoklad.1 person (att spendera julen med): Min syster.2 julfilmer: Nu är det jul igen och Ensam hemma.3 jullåtar: Mössens julafton, Happy Xmas (War Is Over) & Jul, jul, strålande jul.1 klädesplagg: Min... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

På inköpslistan från IKEA

2016-10-17 i Johannas jul
Favoriter från IKEA:s julsortiment.Jag tänkte besöka IKEA någon dag under veckan, om julsakerna kommer i lager någon gång vill säga. Jag håller koll på lagerstatusen varje dag men än så länge är bara ljusen gröna. Men här på bilden ovan kan ni se vad jag tänkte köpa.Omslagspapper är väl egentligen in... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Fyra fina julstrumpor under 100 kr

2016-10-16 i Johannas jul
1. Åhléns, 99 kr. Release: 26/10. 2. H&M Home, 99 kr. 3. Jotex, 69 kr. Finns i flera färger. 4. Partykungen.se, 99 kr.Jag fick ett önskemål att tipsa om fina, men inte allt för dyra, julstrumpor. Här är fyra stycken som föll mig i smaken och alla kostar under 100-lappen. Strum... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Smaktest | Juleskum 2016

2016-10-14 i Johannas jul
Med smak av tomtegröt & kanel.Så förväntansfull jag har varit inför att få smaka på årets Juleskum. Hur smakar egentligen godis med tomtegrötssmak? Smakar det lika bisarrt som det låter? Svaret är nej. Årets Juleskum är, hur konstigt det än må låta, fullt ätbart. Inte överraskande gott men heller... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Att få avnjuta årets första julmagasin

2016-10-13 i Johannas jul
Allers Julmagasin 2016.Och så får nu även jag äntligen bläddra i årets första jultidning. Det blev Allers som vanligt. Jag sprang in på Pressbyrån på vägen hem från simningen igår men det är först nu ikväll som jag orkat öppna den. Jag har hittills bara bläddrat igenom den lite snabbt, kikat på bilde... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Bloggstafett | Julens bästa musik

2016-10-07 i Johannas jul
Vad vore julen utan musik?Mindre stämningsfull helt klart, för musiken bidrar så mycket till stämningen vi känner för julen. Inte sant? Därför tänkte jag, nu när det är min tur att ta över stafettpinnen från Julkulturcramar, tipsa om fem versioner av julens bästa musik.♪ ♫ ♪ ♫ Mössens Julafton - Amy ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Santa's Village: rond 4 eller 5?

2016-10-06 i Johannas jul
Så var man igång igen!För fjärde, eller kanske femte?, året på raken har jag ännu en gång laddat ner spelappen Santa's Village. Jag vet inte varför jag tycker om det här spelet, det händer ju inte speciellt mycket, men det är ändå mysigt på något vis. Sedan så är det även det enda vettiga julspelet j... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets första julmust

2016-09-27 i Johannas jul
Titta vad jag hittade!Jag är nyligen hemkommen från Ica, hörrni, och kan ni gissa vad jag fann där? JULMUST! Och inte vilken julmust som helst dessutom utan Apotekarnes, min favorit! Det blir såklart minst ett glas redan ikväll.Dricker ni julmust såhär tidigt om ni får chansen?Årets första 2014: 28 s... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Söndagsinspiration II

2016-09-25 i Johannas jul
Mer julinspiration. Det är den sista söndagen i september och hösten har börjat. Kvällarna är kalla och löven har börjat falla. Och här kommer årets andra inspirationskollage. Något jag verkligen gillar från det här kollaget är den vackra julklappsinslagningen med vintagekänslan. Och i år ska ja... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Tre månader till julafton

2016-09-24 i Johannas jul
Nu är det bara tre månader kvar, hörrni!Tre ynka månader till julafton. Känns inte det fantastiskt? Och om en vecka går vi in i oktober, den första julmånaden. Då börjar julen kika fram i de flesta butikerna. Som jag längtar, speciellt efter julmust. Dricka julmust och kolla på julfilmer kommer jag g... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

En fantastisk jul på IKEA

2016-09-20 i Johannas jul
En allmoge jul.Jag är fullkomligt förälskad i årets julkollektion på IKEA. En varm, hemtrevlig, modern allmoge jul. Och jag som älskar svensk allmoge! Färgerna och mönstren är helt perfekta. Allt ser fantastiskt mysigt ut. Detta måste nog vara den bästa julen på IKEA någonsin?!Foto: IKEA... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julens filmlista 2016

2016-09-18 i Johannas jul
♡ The Holiday♡ Äntligen Jullov♡ A Dennis the Menace Christmas♡ Tror du på jultomten?♡ Miracle on 34th Street♡ Polarexpressen♡ En underbar jävla jul♡ Ronny & Julia ✔♡ Barna Hedenhös uppfinner julen ✔♡ Albert & Herberts Jul♡ Rulle på Rullseröd♡ Liv i luckan♡ Sunes Jul ✔♡ Kaspar i... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Om 100 dagar

2016-09-15 i Johannas jul
I dag, mina vänner, är det 100 dagar kvar till julafton.I morgon går vi ner till tvåsiffrigt. Det låter egentligen mycket med 100 dagar men vi har nog alla erfarenhet av hur otroligt fort tiden faktiskt går. Om cirka 70 dagar är det dags att göra julfint här hemma och om lite mer än två veckor anländ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den perfekta juldukningen

2016-09-14 i Johannas jul
Granris & röda äpplen.Jag har funderat över hur den perfekta och ultimata dukningen till julen skulle se ut, enligt mig. Jag har kommit fram till följande ingredienser: enkla dukar i rött och vitt, ljusstakar i rött, vitt eller mässing med vita ljus samt granris och röda äpplen till dekoration. K... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julens topp 3

2016-09-12 i Johannas jul
JulmatJulskinka, köttbullar & ägghalvor.JuldryckJulmust, varm choklad & glögg.JulmusikMössens julafton, Happy Xmas (War Is Over) & Jul jul strålande jul.JulfilmerNu är det jul igen, Ensam hemma & Grinchen.JulgodisSkumtomtar, ischoklad & vit risbräck.JuldoftKanel, nejlika & gra... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Mina favoriter från Åhléns jul 2016

2016-09-10 i Johannas jul
Julen hos Åhléns.Åhléns har alltid så fina grejer. Håller ni inte med? Kolla bara in mönstret på kökshandduken, presentboxen och omslagspappret. Så fint! Boxen ska jag nog köpa och använda som förvaring, och dekoration såklart. Och kransar har jag alldeles för lite utav och denna hjärtformade kransen... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets första Satsumas

2016-09-09 i Johannas jul
Nu är de är här!Igår kunde jag äntligen köpa Satsumas på Ica, som jag har längtat. Att dessa gula godingar har anlänt till butikerna är ett stort tecken på att hösten är här. Nu närmar vi oss jul och den senaste veckan har vi verkligen fått ett flertal tydliga tecken på det.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Triss i glöggnyheter från Saturnus

2016-09-09 i Johannas jul
Fler glöggnyheter.Det är inte bara Blossa som släpper nya glöggsmaker varje år, utan så gör även Saturnus. Något jag ser fram emot väldigt mycket är polkagrisglöggen, den låter verkligen jättegod. Och så är den alkoholfri också, det föredrar jag. Så här beskrivs årets glöggnyheter:"Vår finaste.Vår fi... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Blossa 16: Kråkbär

2016-09-08 i Johannas jul
"En hyllning till den svenska urskogen.BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrl... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Vilket julmagasin borde jag köpa?

2016-09-05 i Johannas jul
Jag skulle vilja höra om era bästa tips på julmagasin.Jag har de senaste fyra åren köpt Allers Julmagasin och sedan nöjt mig med den, med undantag för 2014 då jag även köpte Hemmets Journal. Jag har gillar båda de två magasinen men vill i år testa någon mer. Kanske Lantliv eller Amelia? Vilka julmaga... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets andra jullista

2016-09-02 i Johannas jul
Vad har du för stil på julen?Så traditionellt som möjligt. Jag mixar gärna både gammalt och nytt. Varmt och mysigt med mycket rött, grått och guld.När plockar du in julgranen? Vanligtvis vid tredje advent men förra årets kom den fram redan i början av december. Jag ville att den skulle vara på p... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Den första september

2016-09-01 i Johannas jul
Hösten är här.Nu är augusti förbi och sommaren är över. September är här och hösten har redan börjat titta fram. Vädret börjar bli lite svalare, speciellt på kvällen, och löven har faktiskt börjat skifta lite i färgen. Hösten står minst sagt för dörren. Snart är det dags för kängor och halsdukar igen... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets julplanerare

2016-08-30 i Johannas jul
Julplanerare á la Johanna.För snart ett år sedan skrev jag ett inlägg och berättade om min julbok, jag delade även med mig av mina egendesignade listor att fylla i till julen. I år har jag designat nya listor, planen är att göra nya varje år, men det är inte bara utseendet som är annorlunda utan även... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Mina favoriter från Lagerhaus jul 2016

2016-08-29 i Johannas jul
En superfin adventsljusstake. Denna har jag totalt förälskat mig i!Omslagspapper helt i min smak.Lyktor i naturligt granträ för värmeljus och fler fina inslagningsalternativ.Julen hos Lagerhaus.Lagerhaus är en butik jag alltid tyckt mycket om, det går alltid att hitta en massa fint där och det behöve... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Söndagsinspiration

2016-08-28 i Johannas jul
Julinspiration.Det är den sista söndagen i augusti, sommaren är förbi och den första höstmånaden står runt hörnet. Vad passar då bättre än årets första inspirationskollage? Något jag verkligen gillar från det här kollaget är konceptet med att ha julklapparna i en korg intill granen.Bildkällor finnes ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Att fira fyra år som julbloggare

2016-08-26 i Johannas jul
Idag har jag bloggat om julen i fyra år.Idag, för exakt fyra år sedan, startade jag min julblogg. Den 26 augusti 2012. Jag hade då följt julbloggar i två år och kunde inte hålla mig längre från att starta en själv. Och tänk att jag nu är inne på mig femte julbloggssäsong. Jag ångrar inte en sekund at... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Ett grötigt Juleskum

2016-08-22 i Johannas jul
Tomtegröt & Kanel.Tänka sig, jag stod vid kylskåpet i morse och funderade på om jag skulle ta lite risgrynsgröt (= tomtegröt för mig) med kanel till frukost eller något annat. Jag insåg tillslut att jag hade ägg kvar och gjorde en omelett med kanel istället. Men tänk så passande det hade varit om... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Nya, juliga böcker

2016-08-19 i Johannas jul
God jul, Karl-Bertil Jonsson och A Christmas Carol.Något jag inte köper så mycket utav är böcker, inte ens till jul. Gör du? Men plötsligt så händer det och under det senaste året har jag köpt hela tre nya, juliga böcker."A Christmas Carol" köpte jag redan förra året men glömde typ bort att blogga om... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Nya julfilmer

2016-08-14 i Johannas jul
Jag är så redo för filmmys!Även det här året har det tillkommit nya julfilmer i min lilla samling som ska avnjutas i det kommande höst- och julmyset. Jag ser fram emot att få krypa upp i soffan under en filt med pepparkakor och tända ljus, och en film. Jag har inte sett någon av dessa filmer tidigare... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Minijulshopping på Gekås

2016-08-13 i Johannas jul
Förra lördagen var jag en sväng till Gekås i Ullared och gjorde årets första juliga inköp.Gekås har, så länge jag kan minnas i alla fall, alltid varit kända för att vara tidiga med julen och redan nu i augusti kan man inte bara köpa vinterkläder, man kan köpa julkort och omslagspapper med julmotiv oc... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Mina favoriter från Rustas jul 2016

2016-08-11 i Johannas jul
Fina adventsljusstakar.Söta små djur att till exempel ha i julgrupper eller liknande.Fina tomtar i vitt och grått.Julen hos Rusta. Rusta har som vanligt inte mycket nytt i julsortimentet utan det är i stort sett samma saker år efter år, med några få undantag. Men trots det kan i alla fall jag al... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Årets första jullista

2016-08-09 i Johannas jul
Jag har ingen egen lista att dela med mig av i år så jag har suttit och väntat på att någon annan ska börja dela med sig. Hehe. Denna trevliga lista kommer ifrån Matildas Jul och får bli årets första.Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet "jul"?Julkalender, julafton,... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Ett magiskt juläventyr i SVT:s julkalender 2016

2016-08-03 i Johannas jul
Selmas saga heter årets julkalender i SVT.Sagan utspelar sig runt sent 1800-tal till tidigt 1900-tal och beskrivs som ett magiskt juläventyr med ett sagoberättande tilltal och det finns chans till både snö och tomte. Låter inte det lovande? Serien är skriven av samma personer som ligger bakom succéka... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Säsongens bloggdesign och annat bloggnytt

2016-07-24 i Johannas jul
Hej på er i sommarvärmen!Här är det strålande sol och runt 25 grader varmt, precis som alla andra dagar den här veckan, men trots det sitter jag faktiskt inomhus för det mesta. Jag har studerat hela sommaren och har återstående två veckor kvar. Tack och lov för att jag i alla fall studerar hemifrån, ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Om sex månader

2016-06-24 i Johannas jul
Glad midsommar på er!Tänka sig, idag firar vi midsommar men om ett halvår firar vi jul. Jag kan knappt vänta!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Om sex månader

2016-06-24 i Johannas jul
Glad midsommar på er!Tänka sig, idag firar vi midsommar men om ett halvår firar vi jul. Jag kan knappt vänta!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

200 dagar

2016-06-07 i Johannas jul
Hej! Jag känner av lite jullängtan ikväll så bestämde mig för att titta in, säga hej och skriva några rader.Sommaren är här och julen känns ganska långt borta just nu. Men så långt borta är den faktiskt inte, 200 dagar bort närmare bestämt och om halva den tiden är julbloggandet igång för fullt tror ... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

200 dagar

2016-06-07 i Johannas jul
Hej! Jag känner av lite jullängtan ikväll så bestämde mig för att titta in, säga hej och skriva några rader.Sommaren här och julen känns ganska långt borta just nu. Men så långt borta är den faktiskt inte, 200 dagar bort närmare bestämt och om halva den tiden är julbloggandet igång för fullt tror jag... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Ett avslut

2015-12-30 i Johannas jul
Det är nu dags för det som nyligen kändes så långt borta, att låta julbloggen gå på semester, tacka så mycket för sällskapet och önska er ett gott nytt år. Jag hoppas att ni har njutit av julen lika mycket som jag har och att ni har gillat att följa min jul här på bloggen. Jag har uppskattat ert säll... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Ett avslut

2015-12-30 i Johannas jul
Det är nu dags för det som nyligen kändes så långt borta, att låta julbloggen gå på semester, tacka så mycket för sällskapet och önska er ett gott nytt år. Jag hoppas att ni har njutit av julen lika mycket som jag har och att ni har gillat att följa min jul här på bloggen. Jag har uppskattat ert säll... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julkoma

2015-12-26 i Johannas jul
Jag hoppas att ni har haft en bra jul allihopa och att ni har ätit en massa gott - det har jag, och än är det inte slut! Idag har jag ätit julmat för tredje dagen i rad här hemma. Jag var egentligen bjuden på lunch hos mormor och morfar men jag kände mig inte riktigt kry i förmiddags, vet inte vad de... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julkoma

2015-12-26 i Johannas jul
Jag hoppas att ni har haft en bra jul allihopa och att ni har ätit en massa gott - det har jag, och än är det inte slut! Idag har jag ätit julmat för tredje dagen i rad här hemma. Jag var egentligen bjuden på lunch hos mormor och morfar men jag kände mig inte riktigt kry i förmiddags, vet inte vad de... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julhälsning

2015-12-24 i Johannas jul
Hoppas ni får en riktigt fin och mysig dag. God jul!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julhälsning

2015-12-24 i Johannas jul
Hoppas ni får en riktigt fin och mysig dag. God jul!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Klappat och klart

2015-12-23 i Johannas jul
Dan före dopparedan. Ytterst få timmar återstår sedan är dagen vi alla väntat på så länge äntligen här. Det är julafton imorgon, kan ni tänka er det?! Tiden har gått så fort.Alla julklappar är klara; inhandlade och inslagna. De ligger så fint under granen med halmbocken och den stöttande halmgrisen o... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Klappat och klart

2015-12-23 i Johannas jul
Dan före dopparedan. Ytterst få timmar återstår sedan är dagen vi alla väntat på så länge äntligen här. Det är julafton imorgon, kan ni tänka er det?! Tiden har gått så fort.Alla julklappar är klara; inhandlade och inslagna. De ligger så fint under granen med halmbocken och den stöttande halmgrisen o... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Risbräck

2015-12-22 i Johannas jul
En stor favorit på godisbordet och så enkelt att göra!Ingredienser 200 g choklad (mörk, ljus eller vit) 4 dl puffat rostat ris Tillvägagångssätt Häll upp det puffade riset i en bunke. Smält chokladen i ett vattenbad och häll över riset. Blanda ihop och klicka ut i formar eller lägg ett bakplåtspapper... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Risbräck

2015-12-22 i Johannas jul
En stor favorit på godisbordet och så enkelt att göra!Ingredienser 200 g choklad (mörk, ljus eller vit) 4 dl puffat rostat ris Tillvägagångssätt Häll upp det puffade riset i en bunke. Smält chokladen i ett vattenbad och häll över riset. Blanda ihop och klicka ut i formar eller lägg ett bakplåtspapper... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Dagens lilla pyssel

2015-12-19 i Johannas jul
Fem dagar kvar till julafton. Idag kom jag äntligen på vad jag kunde använda min skål/ kruka från IKEA till. Med en burk pepparkakor, tre nejlikeapelsiner, lite granris och några polkagrisstänger fyllde jag skålen och resultatet ser du ovan. Så nöjd. Det luktar ljuvligt och ser väldigt trevligt ut.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Dagens lilla pyssel

2015-12-19 i Johannas jul
Fem dagar kvar till julafton. Idag kom jag äntligen på vad jag kunde använda min skål/ kruka från IKEA till. Med en burk pepparkakor, tre nejlikeapelsiner, lite granris och några polkagrisstänger fyllde jag skålen och resultatet ser du ovan. Så nöjd. Det luktar ljuvligt och ser väldigt trevligt ut.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julens strumpor

2015-12-18 i Johannas jul
Detta är inte alls min typ av grej (kläder med julmotiv) att lägga pengar på, vanligtvis, men när jag tidigare idag var in på Netto och handlade fick jag syn på dessa söta strumpor. Och som du ser så kunde jag inte låta bli att köpa dem. Tomten ser lite creepy ut men renarna är så söta och det röda p... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julens strumpor

2015-12-18 i Johannas jul
Detta är inte alls min typ av grej (kläder med julmotiv) att lägga pengar på, vanligtvis, men när jag tidigare idag var in på Netto och handlade fick jag syn på dessa söta strumpor. Och som du ser så kunde jag inte låta bli att köpa dem. Tomten ser lite creepy ut men renarna är så söta och det röda p... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Åsikten om Tusen år till julafton

2015-12-17 i Johannas jul
En vecka kvar till julafton och en veckas avsnitt av julkalendern återstår. Jag har sett samtliga visade avsnitt, två gånger. Även om saknaden av jul och julstämning finns så roas jag ändå av att se på Tusen år till julafton. Den är bra och underhållande, mysig och lärorik. Inte den ultimata julkalen... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Åsikten om Tusen år till julafton

2015-12-17 i Johannas jul
En vecka kvar till julafton och en veckas avsnitt av julkalendern återstår. Jag har sett samtliga visade avsnitt, två gånger. Även om saknaden av jul och julstämning finns så roas jag ändå av att se på Tusen år till julafton. Den är bra och underhållande, mysig och lärorik. Inte den ultimata julkalen... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Vinnaren av biobiljetterna + tips om tävling

2015-12-14 i Johannas jul
Tävlingen om två biobiljetter är avslutad och vinnaren är Andreas (andreas.back@hotmail.se).Jag kommer kontakta vinnaren under dagen.Jag vill även passa på att tipsa om en ny tävling i julkalendern som avslutas redan vid midnatt. Skynda tävla!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Vinnaren av biobiljetterna + tips om tävling

2015-12-14 i Johannas jul
Tävlingen om två biobiljetter är avslutad och vinnaren är Andreas (andreas.back@hotmail.se).Jag kommer kontakta vinnaren under dagen.Jag vill även passa på att tipsa om en ny tävling i julkalendern som avslutas redan vid midnatt. Skynda tävla!... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julen vs Julen

2015-12-12 i Johannas jul
Jag hittade en jullista inne hos Anna som jag kände att jag var tvungen att fylla i, så här kommer det.JYLPYNTElljusstakar - AdventsstjärnorTrendig adventsljusstake - Traditionell adventsljusstakeTomtar - ÄnglarRödgran - KungsgranToppstjärna - ToppspiraJulgranskulor - JulgranspyntGamla kulor - N... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Julen vs Julen

2015-12-12 i Johannas jul
Jag hittade en jullista inne hos Anna som jag kände att jag var tvungen att fylla i, så här kommer det.JYLPYNTElljusstakar - AdventsstjärnorTrendig adventsljusstake - Traditionell adventsljusstakeTomtar - ÄnglarRödgran - KungsgranToppstjärna - ToppspiraJulgranskulor - JulgranspyntGamla kulor - N... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Jul på Liseberg

2015-12-12 i Johannas jul
Lite bilder från torsdagens mysiga besök på Liseberg. Regnet hade kunnat ersättas av snö istället, det hade varit så mycket bättre, men det är i alla fall roligt att ha varit där. Sex strutar med polkagriskarameller i olika smaker, en fin snöglob och två röda muggar fick vi med oss hem, så vi är nöjd... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Mot Liseberg!

2015-12-09 i Johannas jul
Nu är det inte långt kvar. Imorgon bär det äntligen av mot Göteborg och Jul på Liseberg. Vi får se hur väl julkänslan infinner sig i regnet men det ska bli roligt att komma iväg oavsett vad.Bilden är från mitt första besök på Jul på Liseberg den 3 december 2011, även då i regnväder.... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Vinn två biobiljetter

2015-12-07 i Johannas jul
I samarbete med Roligajulklappar.se kan du nu vinna två biobiljetter. Ta tillfället att bjuda någon nära på ett biomys eller ge bort biljetterna i julklapp.Tävlar gör du genom att kommentera detta inlägg och berätta vilken film du skulle vilja se på bio eller vad du ska hitta på med biljetterna om du... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Granen står så grön och grann i stugan

2015-12-05 i Johannas jul
Nytt rekord! Så här tidig har jag aldrig varit med granen tidigare, men eftersom att min syster är här i helgen för en massa julmys vill jag att julstämningen ska vara komplett. Och så vill jag hinna njuta riktigt ordentligt av min fina gran också.Längtan efter julen växte något enormt när granen kom... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Min julfilmssamling

2015-12-04 i Johannas jul
JulkalendrarGumman som blev liten som en teskedTrolltiderAlbert & Herberts julJulpussar & stjärnsmällarKurt Olssons JulSunes JulGubben Pettson – TomtemaskinenHåll huvet kalltMysteriet på GreveholmPelle SvanslösNär karusellerna soverJulens hjältarRonny & JuliaKaspar i NudådalenDieselråttor... Läs mer i Johannas jul.
Johannas jul

Jul med Ernst

2015-12-03 i Johannas jul
Idag är det äntligen dags för ett av mina favoritprogram i juletid, nämligen Jul med Ernst. Klockan 20.00 på TV4, alldeles strax alltså, drar det igång och jag är så taggad. Dags för lite julmys!Ska du kolla?... Läs mer i Johannas jul.

 
 

Vill du ha med din julblogg här?

Börja här för att lägga till din julblogg i denna databas.

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Få tips på Facebook

Följ också communityt "Julbloggar" på Facebook för att få tips om när det finns nya, roliga blogginlägg att läsa:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby